Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
  • [02] Die Welt: Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις
  • [03] Μείωση στο 25,7% σημείωσε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Στα 73,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία
  • [05] Το Ισραήλ «ευθύνεται για τον φόνο» του Ζιάντ Αμπού 'Ειν, δηλώνει η παλαιστινιακή κυβέρνηση

  • [01] Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβούλιου του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο τα συγγενικά του πρόσωπα ως συμμέτοχοι (μη πολιτικά πρόσωπα) για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά πλειοψηφία (4-1) είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας και δεν παραπέμπεται ομόφωνα για παράβαση καθήκοντος.Αντίθετα, δεν παραπέμπονται η εξαδέρφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης τού πρώην υπουργού, Μαρίνας) που αρχικά βαρύνονταν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη νόθευση δημοσίου εγγράφου, που αποδίδεται ότι διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

    Η δίκη πρέπει να ξεκινήσει εντός του επόμενου διμήνου από σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου.

    [02] Die Welt: Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

    «Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle, η οποία χαρακτηρίζει ως κρίσιμες τις «εβδομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου για τη χώρα και την αξιοπιστία της, αλλά και για το ευρώ». Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο, «η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της περιόδου που ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα, με την πρώτη πράξη "μια νέας εκδοχής του ελληνικού δράματος", όπως αποκαλεί Γερμανός αρθρογράφος την πρώτη ψηφοφορία στη βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας».

    Όπως επισημαίνεται, «στο βάθος αυτού του δράματος στα μάτια των αναλυτών υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα. Οι αναλυτές υπενθυμίζουν ότι πριν από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έριξε την ευρωζώνη σε μια βαθιά κρίση και το ενδεχόμενο προβάλλει και πάλι πιθανό καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τρομάξει την ΕΕ με τοποθετήσεις ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επαναφέρει την κατάσταση στην Ελλάδα στα προ της κρίσης δεδομένα. Γεύση του τι θα σήμαινε αυτό δόθηκε στο ΧΑΑ, που τις τελευταίες μέρες υπέστη "κραχ" τριακονταετίας. "Στα χρόνια ανάμεσα στο 2010 και 2012 ήταν πολύ νωρίς για να προβλέψουμε διάλυση της ευρωζώνης, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης και ανεργίας είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει η Ελλάδα τη διάλυση της ευρωζώνης" υποστηρίζει στην εφημερίδα die Welt ο Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος του Renaissance Capital. "Τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα αναδειχθεί για τις διεθνείς χρηματαγορές σε πολύ πιο σημαντικό παράγοντα από ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν ολόκληρο το 2014"».

    [03] Μείωση στο 25,7% σημείωσε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας

    Μεγάλη ποσοστιαία μείωση στο 25,7% σημείωσε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 28% τον Σεπτέμβριο 2013 και 26% τον Αύγουστο 2014. Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, ανήλθε σε 1.241.114 άτομα και μειώθηκε οριακά σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ η ανεργία στους νέους 15- 24 ετών παραμένει στο επίπεδο του 50%.

    Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει, μεταξύ άλλων: Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 123.115 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2013 (μείωση 9%) και κατά 940 άτο?α σε σχέση με τον Αύγουστο 2014 (μείωση 0,1%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.589.280 άτομα και αυξήθηκαν κατά 79.247 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι (αύξηση 2,3%) και κατά 55.085 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2014 (αύξηση 1,6%).

    [04] ΥΠΟΙΚ: Στα 73,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία

    Σε 73,2 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των ΔΟΥ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του Γκίκα Χαρδούβελη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας και αφορούσε στη διαφορά που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και ζητούσε επίσης να διευκρινισθεί γιατί τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προσμετρούσαν 4 δισ. ευρώ υποχρεώσεις από τελωνεία.

    Με την έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών παρέχει ενημέρωση για το ύψος των βεβαιωθέντων και μη εισπραχθέντων εσόδων (εισπρακτέο υπόλοιπο) που βεβαιώθηκαν στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία το 2012, το 2013 και το 2014 (προσωρινά στοιχεία μόνο για τις Δ.Ο.Υ.).

    [05] Το Ισραήλ «ευθύνεται για τον φόνο» του Ζιάντ Αμπού 'Ειν, δηλώνει η παλαιστινιακή κυβέρνηση

    Η παλαιστινιακή κυβέρνηση θεωρεί το Ισραήλ «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τον φόνο» του Ζιάντ Αμπού 'Ειν, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες έπειτα από συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εχάμπ Μπεσάισο στη Ραμάλα. «Μετά τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η παλαιστινιακή κυβέρνηση θεωρεί το Ισραήλ εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τον φόνο του Ζιάντ Αμπού 'Ειν», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του Παλαιστίνιου ιατροδικαστή Σάμπερ αλ-Αλούλ που μετείχε στην ιατροδικαστική εξέταση.

    Ο Ζιάντ Αμπού 'Ειν, υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, 55 ετών, έχασε τη ζωή του χθες σε επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας κοντά σε χωριό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, ενώ στο ήδη ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα από το καλοκαίρι στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλεί φόβους για αναζωπύρωση της βίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2014 - 11:30:30 UTC