Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Μεβλ. Τσαβούσογλου, στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών, κοντά στην Κεφαλονιά
  • [03] Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ψυχικό
  • [04] Ο Ποροσένκο χαιρετίζει την «πραγματική» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Μεβλ. Τσαβούσογλου, στη Θεσσαλονίκη

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντάται στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Τούρκος επίσημος βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

    [02] Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών, κοντά στην Κεφαλονιά

    Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Αργοστολίου της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 11 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο.

    [03] Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ψυχικό

    Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί έχουν μαζέψει από το σημείο κάλυκες, ενώ ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πέρασαν με μία ή δύο μοτοσικλέτες από τον πάραδρομο της Κηφισίας και γάζωσαν το κτίριο της πρεσβείας με καλάσνικοφ. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν χρησιμοποιήσει ένα ή δύο όπλα. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επίθεση με καλάσνικοφ είχε γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη τον Δεκεμβριο του 2013. Γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ από την περιοχή της επίθεσης συλλέγονται στοιχεία από κλιμάκια της εγκληματικής υπηρεσίας.

    [04] Ο Ποροσένκο χαιρετίζει την «πραγματική» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο χαιρέτησε σήμερα την «πραγματική» κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από 24 ώρες χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, αναγνωρίζοντας ωστόσο πόσο πολύ εύθραυστη είναι η κατάσταση. «Έχω θετικές πληροφορίες. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τις πρώτες 24 ώρες εδώ και επτά μήνες (...) κατά τις οποίες είχαμε πραγματική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία» δήλωσε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αυστραλία. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα. Είναι η πρώτη φορά που δεν ανακοινώνεται ο θάνατος ή ο τραυματισμός Ουκρανού στρατιώτη κατά τη διάρκεια της νύχτα».

    Νέες ειρηνευτικές συνομιλίες αναμένονταν αρχικά αυτή την εβδομάδα στο Μινσκ για την επίτευξη πιο βιώσιμης εκεχειρίας και τη διευθέτηση της σύγκρουσης, κατά την οποία περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο. Ωστόσο οι συνομιλίες αναβλήθηκαν χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2014 - 7:30:22 UTC