Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Μικρός ο κίνδυνος συστημικής απειλής στην ευρωζώνη αλλά απαιτείται επαγρύπνηση
  • [02] Πήρε εξιτήριο ο Νίκος Αναστασιάδης

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Μικρός ο κίνδυνος συστημικής απειλής στην ευρωζώνη αλλά απαιτείται επαγρύπνηση

    Η πιθανότητα μιας συστημικής απειλής στην ευρωζώνη αυτή τη στιγμή είναι χαμηλή, ωστόσο απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο "2014 Multinational Finance Society Winter Conference" με θέμα: «Παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση: προκλήσεις και προοπτικές», που διοργανώνει το ΚΕΠΕ.

    Οπως είπε, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά την εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, προκλήσεις και κίνδυνοι συνεχίζουν να υφίστανται. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η οικονομική ανάκαμψη πραγματοποιείται με αρκετά βραδύ ρυθμό. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να είναι σχετικά χαμηλός το 2014 για τρίτο συνεχές έτος. Παράλληλα, η ανάκαμψη στην ΕΕ είναι υποτονική και εύθραυστη, με χαμηλό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας, όπως επισήμαναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον Οκτώβριο.

    Επιπροσθέτως, προέβλεψε ότι οι πολιτικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την περαιτέρω πορεία της ανάκαμψης.

    Ωστόσο, υπογράμμισε, οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την προώθηση της παραγωγικότητας στη ζώνη του ευρώ έχουν επίσης δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για διατηρήσιμη ανάκαμψη.

    [02] Πήρε εξιτήριο ο Νίκος Αναστασιάδης

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έλαβε απόψε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν και μετέβη σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου θα παραμείνει περίπου μια εβδομάδα μέχρι να επιστρέψει στην Κύπρο, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου την εξαίρετη ιατρική ομάδα του δρ. Ντέιβιντ 'Ανταμς» δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει από το δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι «η δουλειά που έγινε και τα αποτελέσματά της επιβεβαιώνονται από τον ίδιο (τον καρδιοχειρουργό) και όχι από ένα μη επιστήμονα, όπως είμαι εγώ. Πραγματικά, αισθάνομαι μία εξαιρετική διάθεση. Νομίζω ότι η ολοκλήρωση του σταδίου της θεραπείας, που επιτρέπει πλέον την εκτός νοσοκομείου παρουσία και την ανάληψη καθηκόντων, είναι εξόφθαλμη. Αυτό το οποίο απαιτείται είναι ελάχιστη ακόμα ξεκούραση».

    Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας: «πάντως, αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι κάποιες ώρες της νύχτας, που είναι δύσκολο να κοιμάται κανένας, τα πλάνα μου και η ημερήσια διάταξη ετοιμάζονται για πολλά θέματα και δεν περιορίζονται μόνο εις τα θεσμικά και σε πολλά άλλα, ιδιαίτερα στα μεγάλα θέματα, είτε λέγεται Κυπριακό, είτε λέγεται οικονομία ή εκσυγχρονισμός του κράτους και τα όσα προβλήματα άλλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που μου σταθήκατε, τον κόσμο της παροικίας, τους Κύπριους πολιτικούς, την εκκλησιαστική ηγεσία, το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω όταν επιστρέψω στην πατρίδα μας και γενικότερα της συμπαράστασης που έτυχα τις δύσκολες ώρες. Και που υπήρξαν δύσκολες ώρες για να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι εύκολη η ανάρρωση για μια τέτοιου μεγέθους δύσκολη επέμβαση. Στην ουσία γίνεται εύκολη όταν έχεις να κάνεις με επιστήμονες του επιπέδου του δρα Ντέιβιντ 'Ανταμς και των συνεργατών του, του δρα Γιώργου Ντάγκα και των άλλων ιατρών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 December 2014 - 21:30:22 UTC