Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Φρένο» στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, βάζει η κυβέρνηση
  • [02] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ με νέες ισχυρές καταιγίδες
  • [03] Ο παράγων κίνδυνος επιστρέφει στην Ευρωζώνη, εκτιμά το CNBC
  • [04] Διαβιβάστηκαν στην Μπούντεσταγκ τα αιτήματα της Ελλάδας για επιμήκυνση και για προληπτική πιστωτική γραμμή
  • [05] Μ. Ρέντσι: Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα χάσουμε την Ευρώπη
  • [06] Μακελειό στο Πακιστάν: 130 οι νεκροί, στην πλειονότητά τους μαθητές

  • [01] «Φρένο» στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, βάζει η κυβέρνηση

    Ανακοίνωση, με την οποία η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στη λεκτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας. Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση. Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις».

    [02] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ με νέες ισχυρές καταιγίδες

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα από τις βραδινές ώρες και από τη δυτική χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Σήμερα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

    Αύριο Τετάρτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στα δυτικά,ενώαπό τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένεται να ασθενήσουν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    [03] Ο παράγων κίνδυνος επιστρέφει στην Ευρωζώνη, εκτιμά το CNBC

    Ο πολιτικός κίνδυνος θα προβάλει και πάλι στην Ευρωζώνη το επόμενο έτος, αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNB με τίτλο: «Ο παράγων κίνδυνος επιστρέφει για να κατατρέξει την Ευρωζώνη». «Εκλογές θα γίνουν στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία (ίσως ακόμη και στην Ιταλία) και μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου υπάρχει ένας πραγματικός φόβος ότι τα λαϊκίστικα κόμματα μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο», σημειώνει το CNBC. Μία εκδήλωση του φόβου αυτού οδήγησε στη μεγάλη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσθέτει το δημοσίευμα. «Ο φόβος ενισχύεται από την αδήριτη ανάγκη που έχει η Ευρωζώνη για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης και την ανησυχία ότι μπορεί να είναι δυσκολότερο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παρέμβει με αγορές ομολόγων, εάν επανεμφανισθούν η πολιτική αστάθεια και οι ανησυχίες για το χρέος στην περιφέρεια», τονίζει το δημοσίευμα. Η συντάκτρια του άρθρου Τζούλια Τσάτερλι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Έλληνες ψηφοφόροι θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, παρά το ότι είδαν τη χώρα τους να βυθίζεται σε ύφεση».

    [04] Διαβιβάστηκαν στην Μπούντεσταγκ τα αιτήματα της Ελλάδας για επιμήκυνση και για προληπτική πιστωτική γραμμή

    Αίτημα για την έγκριση της δίμηνης επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος στήριξης και για την επί της αρχής έγκριση προληπτικής οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής με διευρυμένους όρους, ύψους έως 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με διάρκεια ως και 12 μήνες, υπέβαλε χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της χώρας. Σύμφωνα με το σχέδιο που κατατέθηκε, η έγκριση επί της αρχής, σε ό,τι αφορά την προληπτική πιστωτική γραμμή, ζητείται υπό τους όρους: της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και τρόικας για τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος, πέμπτου, ελέγχου του προγράμματος, της διατήρησης του δανειακού προγράμματος με το ΔΝΤ -εν ανάγκη σε προληπτική βάση- και της επιβεβαίωσης της προσωρινής εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπλήρωση των κριτηρίων πρόσβασης σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή με διευρυμένους όρους. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, η έγκριση της Ομοσπονδιακής Βουλής στο πρώτο αίτημα εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης στον EFSF να συμφωνήσει στην παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος ως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, με στόχο να ολοκληρωθεί κανονικά το τρέχον πρόγραμμα. Η τελική απόφαση, σημειώνεται στο έγγραφο, έχει προγραμματιστεί να ληφθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα στις 19 Δεκεμβρίου.

    [05] Μ. Ρέντσι: Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα χάσουμε την Ευρώπη

    Στο μέλλον της Ευρώπης και στην ολοκλήρωση του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

    «Πρέπει να ερμηνεύσουμε την φάση που έχει ξεκινήσει ως μοναδική ευκαιρία: ή αλλάζουμε κατεύθυνση ή χάνουμε την Ευρώπη», τόνισε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο «βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι».

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «η Ευρώπη πρέπει να μετατρέψει και πάλι την εξωτερική της πολιτική σε ευκαιρία να εξασφαλίσει μια ξεκάθαρη, δική της ταυτότητα και μια νέα πολιτική επενδύσεων. Απαιτείται να σταματήσουμε να δίνουμε περισσότερο βάρος στα μηδέν κόμμα κάτι, στο μάθημα που πρέπει να διαβάσουμε σπίτι και στη λιτότητα, απ' ό,τι στην υγεία των παιδιών μας».

    Κατά την άποψη του Ιταλού πρωθυπουργού «η Κομισιόν πρέπει να ασκήσει και πάλι πολιτική, διότι, προσφάτως, αυτό δεν συνέβη».

    [06] Μακελειό στο Πακιστάν: 130 οι νεκροί, στην πλειονότητά τους μαθητές

    Τέσσερις δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο στη Πεσαβάρ είναι νεκροί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου.

    Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

    Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 130, στην πλειονότητά τους μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.

    Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2014 - 13:30:23 UTC