Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα έρευνα
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία
  • [03] Θεσσαλονίκη: Ανατροπή νταλίκας που μετέφερε νοσοκομειακά υλικά
  • [04] Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ρούβλι μετά από παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών
  • [05] Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το ρούβλι
  • [06] Με πτώση 3% «άνοιξε» το ρούβλι - Παρέμβαση ύψους 2 δισ. δολάρια για τη στήριξή του
  • [07] Οι αφγανοί Ταλιμπάν καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση των πακιστανών Ταλιμπάν σε σχολείο
  • [08] Επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Αφγανιστάν- Νεκροί 4 ταλιμπάν
  • [09] Εγκρίθηκε η μελέτη για ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα έρευνα

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην «πιθανότητα ψήφου για τις εκλογές» δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία VCITIZENS για λογαριασμό δυο ιδιωτικών χρηματο-οικονομικών οργανισμών και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Συγκεκριμένα, στην «πιθανότητα ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η ΝΔ 20,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,1%. Και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, «Το Ποτάμι» με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. Τα «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 4, 1%. 'Ακυρο - Λευκό 5,5%, Αποχή 10,1%, «Δεν έχω αποφασίσει» 2,1%, ενώ ένα 13,1% του δείγματος δεν απάντησε. Ειδικότερα, στην ανάλυση της κατηγορίας «άλλο κόμμα» η ψήφος μοιράζεται ως εξής: ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,7%, Οικολόγοι Πράσινοι / Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 0,6%, «Κόμμα Γιώργου Παπανδρέου» 0,5%, ΕΠΑΜ 0,5%, «Κόμμα Λυκούδη» 0,4%, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 0,2%, Ένωση Κεντρώων 0,2% και κάποιο άλλο κόμμα (χωρίς διευκρίνιση) 1%.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία

    Η Δημοκρατική Αριστερά θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές», καθότι στις κάλπες ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εκτίμησε πως η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία. Μίλησε για «διαστρέβλωση» της δήλωσής του, πως δεν θα θεωρήσει ως αποστασία τυχόν θετική ψήφο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή, υπογραμμίζοντας πως με αυτή την τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε πως τα μέλη της ΚΟ αποδεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξης.

    Ο κ. Κουβέλης, χαρακτήρισε ως «λανθασμένη» την «παρέμβαση» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την «απαράδεκτη παρέμβαση» αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον skai.gr, άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα κομματικά όργανα κατά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, μετά τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής. Τόνισε, όμως, πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.

    [03] Θεσσαλονίκη: Ανατροπή νταλίκας που μετέφερε νοσοκομειακά υλικά

    Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απομάκρυνσης νταλίκας που μετέφερε νοσοκομειακά υλικά και ανετράπη τα ξημερώματα στην έξοδο της Εγνατίας Οδού προς την εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου ΤΙΤΑΝ. Το βαρύ όχημα οδηγούσε ένας Βούλγαρος υπήκοος ο οποίος και τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της πόλης. Το όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα από την πορεία του και αναποδογύρισε. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές, καθώς, όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό, με βουλγαρικές πινακίδες, μετέφερε χημικές ουσίες.

    Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, δεν υπήρξε πρόβλημα διαρροής επικίνδυνων ουσιών. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο της ανατροπής (ρεύμα προς Αθήνα) μέχρι πριν από λίγο διεξαγόταν με δυσκολία και με τη συνδρομή ρυθμιστών τροχονόμων που βρίσκονται στο σημείο.

    [04] Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ρούβλι μετά από παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών

    Το ρούβλι καταγράφει σημαντική άνοδο, που νωρίτερα έφθανε έως και το 6%, σε σχέση με το δολάριο, μετά από παρέμβαση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πωλήσεις συναλλάγματος για να ενισχύσει το ρωσικό νόμισμα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ρούβλι ενισχύθηκε σημαντικά διαμορφούμενο έναντι του ευρώ στα 81,61 ρούβλια και έναντι του δολαρίου στα 65,15 ρούβλια.

    Τις τελευταίες ημέρες, η ισοτιμία του ρουβλιού έναντι του δολαρίου και του ευρώ κατέγραψε σημαντική υποχώρηση αναγκάζοντας το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει. Το βράδυ της Δευτέρας, η κεντρική τράπεζα της χώρας έκανε γνωστή την αύξηση των επιτοκίων της κατά 650 μονάδες βάσης στο 17%, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τους επενδυτές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν σταμάτησε την πτώση του ρουβλιού, η τιμή του οποίου υποχώρησε 11% σε σχέση με το δολάριο.

    [05] Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το ρούβλι

    Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το ρούβλι, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών στη Μόσχα, παρά την πτώση της τάξης του 3% που εμφάνισε κατά το «άνοιγμα». Συγκεκριμένα, στις 10:30 (ώρα Μόσχας) το ευρώ διαμορφωνόταν στα 83,35 ρούβλια (έναντι 85,15 ρουβλίων κατά το κλείσιμο της Τρίτης) και το αμερικανικό δολάριο στα 66,96 ρούβλια έναντι 67,88 ρουβλίων χθες.

    Τη Δευτέρα το ρωσικό νόμισμα κατέγραψε πτώση 9,5% και την Τρίτη 7% ενώ η κεντρική τραπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δαπάνησε συνολικά 1,96 δισ.δολ. ΗΠΑ εκ των αποθεματικών της για τη στήριξη του εθνικού νομίσματος, τη Δευτέρα και περισσότερα από 10 δισ. δολ. από την αρχή του μηνός

    [06] Με πτώση 3% «άνοιξε» το ρούβλι - Παρέμβαση ύψους 2 δισ. δολάρια για τη στήριξή του

    Πτώση 3% καταγράφει το ρούβλι, κατά την έναρξη των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Στη διάρκεια των συναλλαγών χθες, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας δαπάνησε ποσό ύψους περίπου 2 δισ. δολ. εκ των αποθεμάτων του, για τη στήριξη του ρωσικού νομίσματος.

    [07] Οι αφγανοί Ταλιμπάν καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση των πακιστανών Ταλιμπάν σε σχολείο

    Οι αφγανοί Ταλιμπάν καταδίκασαν σήμερα την αιματηρή επίθεση των συντρόφων τους πακιστανών Ταλιμπάν στην οποία 141 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 132 μαθητές χθες σε σχολείο της Πεσαβάρ, τονίζοντας ότι «ο εκ προμελέτης φόνος αθώων αντιβαίνει στις αρχές του Ισλάμ». Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον σχολείου στο οποίο φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ, πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στο Αφγανιστάν, ανέλαβαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, που πολεμούν από το 2007 την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τον πόλεμο των ΗΠΑ «κατά της τρομοκρατίας» και ότι «εξετευλίζει το Ισλάμ».

    Η επίθεση αυτή, η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία της χώρας, προκάλεσε κύμα σφοδρής καταδίκης στο Πακιστάν, στο εξωτερικό και στους αφγανούς Ταλιμπάν, παρότι και οι ίδιοι ευθύνονται για πολλές αιματηρές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη χώρα τους, όπως αυτήν της περασμένης εβδομάδας εναντίον του γαλλικού πολιτιστικού κέντρου στην Καμπούλ.

    [08] Επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Αφγανιστάν- Νεκροί 4 ταλιμπάν

    Επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων πακιστανών Ταλιμπάν και επτά ακόμη ανταρτών, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος. Ο Μάχλεμ Μασχούκ, κυβερνήτης της περιοχής Σερζάντ στην επαρχία Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι πύραυλοι που ερρίφθησαν από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξαν ημιφορτηγό σκοτώνοντας και τους 11 επιβαίνοντες σε αυτό χθες το απόγευμα, όταν μέλη των πακιστανών Ταλιμπάν πραγματοποιούσαν επίθεση σε σχολείο της πακιστανικής πόλης Πεσαβάρ, κοντά στα αφγανικά σύνορα.

    [09] Εγκρίθηκε η μελέτη για ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης

    Υπέρ της μελέτης ανάδειξης αρχαιοτήτων εντός του ανασχεδιασμένου σταθμού «Βενιζέλου», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, τάχθηκαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η μελέτη, που για να υλοποιηθεί προϋποθέτει την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στην ίδια θέση, σε ποσοστό που διατηρεί την ενότητα και σε πολύ μεγάλο βαθμό (85%) το σύνολο των ευρημάτων, ήρθε στο ΚΑΣ μετά από διαβούλευση και συνεννόηση της Αττικό Μετρό και του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

    Σύμφωνα με τη μελέτη ανάδειξης, η πρόσβαση στις αρχαιότητες που βρίσκονται στο -1 επίπεδο του σταθμού «Βενιζέλου» θα γίνεται μέσω κυλιόμενων σκαλών και από τις δύο εισόδους του σταθμού. Πριν από το συγκεκριμένο επίπεδο, θα προηγείται μεσοπάτωμα (στο οποίο θα μπορεί κανείς να μεταβεί με σταθερές κλίμακες), που θα λειτουργεί τόσο ως «μπαλκόνι» θέασης προς τις αρχαιότητες όσο και ως γέφυρα που θα διέρχεται κάτω από την Εγνατία, δίνοντας την ευκαιρία σε επιβάτες και μη να έρχονται σε άμεση επαφή με τα ευρήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2014 - 9:30:23 UTC