Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά- Ευ. Βενιζέλου στο Μ. Μαξίμου
  • [02] «Τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν να κλείσουν» επισημαίνουν οι πρυτάνεις
  • [03] Οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι για τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας τους, οι Έλληνες
  • [04] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "στηρίζει καταρχήν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους"

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά- Ευ. Βενιζέλου στο Μ. Μαξίμου

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της αποψινής, πρώτης, ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις.

    [02] «Τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν να κλείσουν» επισημαίνουν οι πρυτάνεις

    Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στα Ιδρύματα που διοικούν, επανέλαβαν οι πρυτάνεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, σήμερα, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι απεργούν σήμερα και αύριο για το μέτρο της διαθεσιμότητας, πρότειναν να κλείσουν τα πανεπιστήμια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    «Προειδοποιούμε ότι θα κλείσει de facto το πανεπιστήμιο. Κι όταν συμβεί αυτό, κανείς δεν θα μπορεί εκ των υστέρων να αναρωτηθεί γιατί έκλεισε» ανέφερε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου και προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος κάλεσε τους υπουργούς Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη να «τα βρουν μεταξύ τους» στο θέμα της διαθεσιμότητας.

    Οι πρυτάνεις ζήτησαν την ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

    [03] Οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι για τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας τους, οι Έλληνες

    Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι για τις προοπτικές της οικονομίας και του νοικοκυριού τους, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που πραγματοποιήθηκε στα κράτη-μέλη της ΕΕ τον Νοέμβριο, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο βαθμός απαισιοδοξίας των Ελλήνων παρουσιάζει επιδείνωση, σε σχέση με την προηγούμενη που διεξήχθη τον Ιούνιο.

    Aναλυτικότερα, 75% των Ελλήνων και 32% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν «κακή έως πολύ κακή» την κατάσταση του νοικοκυριού τους και είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο (του Ιουνίου) οι αρνητικές απαντήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 8% και στην ΕΕ κατά 1%.

    Σχετικά με την απασχόληση, 98% των Ελλήνων (αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο), χαρακτηρίζουν την κατάσταση «κακή» ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 73% (-1%). Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κακή» την επαγγελματική κατάστασή τους, σε ποσοστό 53% (+5%), ενώ 25% (-5%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Αντίθετα, στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 56% (+0%) οι θετικές απαντήσεις έναντι 26% (+0%) των αρνητικών.

    [04] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "στηρίζει καταρχήν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους"

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε «καταρχήν» την υποστήριξή του στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, χωρίς όμως να ζητήσει από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο, όπως το επιθυμούν πολλές πολιτικές ομάδες.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «υποστηρίζει καταρχήν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και μια λύση που θα βασίζεται σε δύο κράτη», όμως αυτό «θα πρέπει να συμβαδίζει με την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία πρέπει να ξεκινήσει» εκ νέου, σύμφωνα με την απόφαση που υιοθετήθηκε με 489 ψήφους υπέρ έναντι 88 κατά από τους ευρωβουλευτές.

    Η απόφαση αυτή, που δεν είναι δεσμευτική, συντάχθηκε από πέντε πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις.

    Οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και η άκρα αριστερά επιθυμούσαν να ζητηθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης της προοπτικής αυτής με την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2014 - 15:30:29 UTC