Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Τη διέξοδο θα δώσουν ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία
  • [03] Φ. Κουβέλης: Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές
  • [04] Γ. Κουράκος: Θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπό τρεις προϋποθέσεις
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας
  • [06] Υπέρ της εκλογής για ΠτΔ του Σταύρου Δήμα τάχθηκαν 160 βουλευτές
  • [07] Νίκες για Βέροια, Ατρόμητο, Παναιτωλικό

  • [01] Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ούτε τη δεύτερη ούτε την τρίτη φορά, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος. Ανεξάρτητα ακόμη κι αν παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Στο ερώτημα «δεν θα ψηφίσετε ακόμη κι αν σας το ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης;» ενόψει της αυριανής τους συνάντησης, ο κ. Καμμένος είπε: «Δεν συζητάω τέτοια με τον κ. Μητσοτάκη. Θα έχουμε μια πολιτική συζήτηση, όπως κάνουμε πάντα».

    Αναφερόμενος στο σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε πως είναι ξεκάθαρο και σημαίνει «εκλογές». «Δεν μπόρεσαν να πείσουν με οποιοδήποτε μέσον Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι κατά συνείδηση ψηφίζουν. Είμαι σίγουρος και για τις άλλες ψηφοφορίες, όπως είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να εγκαταλείψει την κυβέρνηση» σημείωσε.

    Τέλος, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος όταν λειτουργεί η Δημοκρατία. Θα προχωρήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες στην αντικατάσταση αυτής της κυβέρνησης και στην απαλλαγή της χώρας από την ξένη κατοχή που έχουν επιβάλλει το Βερολίνο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Τη διέξοδο θα δώσουν ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία

    Για διέξοδο, που θα δοθεί από τον ελληνικό λαό και τη Δημοκρατία, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της αποψινής διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Βουλή.

    Η δήλωση του κ. Τσίπρας έχει ως εξής:

    «Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό. Η στρατηγική τού φόβου κατέρρευσε. Αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα. Πιο αισιόδοξη. Γιατί η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Και πολύ σύντομα ο λαός θα είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Θα υπάρξει διέξοδος και τη διέξοδο θα τη δώσουν ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία».

    [03] Φ. Κουβέλης: Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές

    Την εκτίμηση ότι με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέδειξαν την ανάγκη και έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα.

    [04] Γ. Κουράκος: Θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπό τρεις προϋποθέσεις

    Τρεις προϋποθέσεις έθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Κουράκος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής, που ψήφισε «παρών» απόψε, τόνισε ότι για να ψηφίσει για ΠτΔ πρέπει να υπάρξουν οι εξής προϋποθέσεις:

    -Κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους «γιατί το χρέος είναι εθνική υπόθεση και αφορά 4-5 γενιές Ελλήνων»

    -Ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης

    -Ορισμός ημερομηνίας εκλογών

    Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο «υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

    Ο κ. Κουράκος, καταλήγοντας, εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς θέλει να μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Για να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, πρέπει να συντρέξουν οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις».

    [05] Αντ. Σαμαράς: Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας

    Την αισιοδοξία του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, διατύπωσε, με δήλωσή του, μετά την ψηφοφορία για το αξίωμα του ΠτΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    «Σήμερα ήταν η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουμε μπροστά μας άλλες δύο. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα κι είμαι βέβαιος ότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Θέλω επίσης να συγχαρώ εκείνους τους βουλευτές, οι οποίοι ξεπέρασαν τους προβληματισμούς τους και από την πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν τον κ. Δήμα».

    [06] Υπέρ της εκλογής για ΠτΔ του Σταύρου Δήμα τάχθηκαν 160 βουλευτές

    Άκαρπη απέβη η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς η μοναδική υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, προτεινόμενου από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απέσπασε 160 ψήφους αντί για τους 200, που επιτάσσει το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου από την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία.

    «Παρών» δήλωσαν 135 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές: Εκείνες των ανεξάρτητων βουλευτών Γιώργου Κασαπίδη και Κώστα Γιοβανόπουλου, των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής (και πλέον ανεξάρτητων), Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, καθώς και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Χατζησοφιά. Η κ. Χατζησοφιά δήλωσε δι επιστολής πως αν ήταν παρούσα επρόκειτο να ψηφίσει «παρών», χωρίς ωστόσο η δήλωση αυτή να είναι δυνατόν να μετρηθεί ως ψήφος.

    Από τις ψήφους των βουλευτών σημειώνεται εκείνη του ανεξάρτητου Παναγιώτη Μελά, ο οποίος, αν και είχε διαφανεί πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ψήφισε τελικά «παρών».Ο κ. Μελάς, δήλωσε ότι δεν θα τηρήσει την ίδια στάση στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν. "Είχα δηλώσει ότι είμαι 60% Σταύρος Δήμας και 40% παρών. Σήμερα εξέφρασα το 40%" ανέφερε ο κ. Μελάς.

    Η επόμενη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας

    Αλ. Τσίπρας: Τη διέξοδο θα δώσουν ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία

    Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας

    Φ. Κουβέλης: Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές

    [07] Νίκες για Βέροια, Ατρόμητο, Παναιτωλικό

    Στην πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας παραμένει η Βέροια, η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της ουραγού Νίκης Βόλου, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Ο Κάμπορα στο 38΄ και ο Καλτσάς στο 84΄ ήταν οι σκόρερ της «βασίλισσας του βορρά».

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του ΟΦΗ με την Καλλονή στο Ηράκλειο για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε η Καλλονή στο στο 70΄ με πέναλτι του Χουάμα σε χέρι του Τριποτσέρη, για να ισοφαρίσει ο ΟΦΗ στο 73΄ με κεφαλιά του Μακρή. Στο 81΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τριποτσέρης του ΟΦΗ. Χωρίς νικη παρέμεινε ο ΟΦΗ για 3ο συνεχή αγώνα και η Καλλονή για 5ο, με τους Κρητικούς να βρίσκονται σε πιο δυσχερή βαθμολογικά θέση.

    Ανώτερος σε όλους τους τομείς ο Παναιτωλικός νίκησε δίκαια τον Πλατανιά με 1-0 στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των γηπεδούχων, που έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών, πέτυχε στο 24΄ ο Μπεχαράνο.

    Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο που επικράτησε του Λεβαδειακού στο Περιστέρι με 1-0 σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Παπάζογλου στο 7΄. Με δέκα πάικτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Λεβαδειακός μετά την απευθείας αποβολή του Ζίτο στο 69΄.

    Διαβάστε επίσης:

    Κέρκυρα-Εργοτέλης 3-1, Πανθρακικός-Αστέρας 1-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2014 - 19:30:24 UTC