Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες Π. Χαϊκάλη, ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Το 2015 θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας και της περίσκεψης
  • [04] Σ. Βούλτεψη: «Άθλια ιστορία» οι αναφορές Π. Χαϊκάλη περί απόπερας χρηματισμού του
  • [05] Σε εξέλιξη η έρευνα της Ασφάλειας για την υπόθεση δωροδοκίας που κατήγγειλε ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης
  • [06] Κατά 59% αυξήθηκαν οι "e-πωλήσεις" την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου
  • [07] Ι. Βρούτσης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

  • [01] «Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες Π. Χαϊκάλη, ο Αλ. Τσίπρας

    «Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

    «Οι καταγγελίες είναι σοβαρές» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η δικαιοσύνη.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Το 2015 θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε

    «Η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής». Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά από συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να συνδέσει το ρεύμα σε τετραμελείς οικογένειες, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε δε, ότι «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολίτη, θα τα καταφέρουμε», ενώ επανέλαβε ότι «θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και αυτό είναι η απόδειξη της επίσκεψής μου εδώ».

    Για τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «οι καταγγελίες είναι σοβαρές», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η δικαιοσύνη.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας και της περίσκεψης

    «Ο λαός έχει τη δυνατότητα και να πιέσει ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στις 29 Δεκεμβρίου, αλλά και να κάνει τις επιλογές που πρέπει, αν κληθεί να τις κάνει ο ίδιος, καθορίζοντας και προστατεύοντας τη μοίρα του» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κηρύσσοντας με χαιρετισμό του την έναρξη του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα: «Νέα Προγραμματική Περίοδος για την Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020, ευκαιρίες και προκλήσεις».

    Μίλησε για τη σημασία «να έχουμε πει την πραγματικότητα», γιατί «οι καιροί ου μενετοί». «Κανείς δεν φοβάται ούτε εκφοβίζεται, όλοι είναι ικανοί να αντιληφθούν τα δεδομένα και να κάνουν επιλογές συμφέρουσες, με κριτήριο το γενικό συμφέρον που εν τέλει προστατεύει και το ατομικό, οικογενειακό, επιχειρηματικό συμφέρον» επισήμανε.

    Στη φράση «έφτασε η ώρα της αλήθειας» συνόψισε τις θέσεις και τη συλλογιστική του ο κ. Βενιζέλος. «Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τα πολιτικά κόμματα που έχω καλέσει να συναινέσουν να συμφωνήσουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σε μια ομάδα διαπραγμάτευσης για όλα τα κρίσιμα που είναι ανοικτά μπροστά μας, ώστε ο καθένας να βοηθήσει με τον τρόπο του και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    [04] Σ. Βούλτεψη: «Άθλια ιστορία» οι αναφορές Π. Χαϊκάλη περί απόπερας χρηματισμού του

    Για άθλια ιστορία μιλά η κυβέρνηση με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, πρέπει, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας», πρόσθεσε η κα Βούλτεψη.

    Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες Π. Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του

    «Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες Π. Χαϊκάλη, ο Αλέξης Τσίπρας

    [05] Σε εξέλιξη η έρευνα της Ασφάλειας για την υπόθεση δωροδοκίας που κατήγγειλε ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Ασφάλεια Αττικής έρευνα για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας που κατήγγειλε ότι έγινε προς αυτόν, ο βουλευτής των ΑνΕλ Παύλος Χαϊκάλης.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, πριν από μία εβδομάδα η Ασφάλεια Αττικής έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή και συγκεκριμένα του Π. Χαϊκάλη. Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο καταθέσεις στην Ασφάλεια, τις οποίες, κατά τις ίδιες πηγές, κατονομάζει και τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία να κανονιστεί συνάντηση του βουλευτή με τον άνθρωπο που φέρεται ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού.

    Όπως ανέφεραν στελέχη της Αστυνομίας, η Ασφάλεια αυτήν τη στιγμή δεν έχει το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης, γιατί δεν παραδόθηκε από την Εισαγγελία, μαζί με την εντολή τής προκαταρκτικής εξέτασης.

    [06] Κατά 59% αυξήθηκαν οι "e-πωλήσεις" την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου

    Αύξηση πωλήσεων κατά 59% κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Έλληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου - ΕΣΗΕ (Greek eCommerce Association - GRECA).

    Η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου διοργανώνεται από τον GRECA και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Εφέτος, η εβδομάδα εορτασμού πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και κατά το διάστημα αυτό πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων παρείχαν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

    Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GRECA, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπήρξαν και ηλεκτρονικά καταστήματα που δήλωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 200%.

    Επίσης το ποσοστό αύξησης πωλήσεων κατά 59% που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσιάζει σαφή αυξητική τάση σε σχέση με το 42% που κατέγραψων την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου το 2013.

    [07] Ι. Βρούτσης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

    Στα 27.738.352.144,33 ευρώ, ανήλθε η συνταξιοδοτική δαπάνη για το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.913 άτομα και το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος στα 953,58 ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.523.296, εκ των οποίων οι 12.354 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών. Αντίστοιχα η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται σε 2.331.601.409,10 ευρώ

    Το σύστημα επιβαρύνθηκε κατά τους τελευταίους μήνες του έτους από τους νέους συνταξιούχους στους οποίους το τελευταίο τετράμηνο του 2014, καταβλήθηκαν αναδρομικά ύψους 267.115.659,34 ευρώ. Σε ότι αφορά την ηλικία των συνταξιούχων, το 23% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 41% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Τα υψηλότερα ποσά σύνταξης λαμβάνουν συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών.

    «Τα στοιχεία που προκύπτουν με την ολοκλήρωση του ασφαλιστικού έτους, επιβεβαιώνουν τόσο την ταμειακή ισορροπία όσο και τη μακροχρόνια ανθεκτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος» υποστηρίζει, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του συστήματος «Ήλιος», ο υπουργός Εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας προσθέτει ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα τόσο στην ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων όσο και στη συνολική εξέλιξη της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού». Σημειώνει μάλιστα ότι «δεν υπάρχει κανένα ταμειακό πρόβλημα ακόμη και στις σημερινές συνθήκες με την αυξημένη ανεργία και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 11:30:31 UTC