Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένου για να μην εκλεγεί ΠτΔ» έκανε λόγο η Σ. Βούλτεψη
  • [02] ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ απορρίπτουν την πρόταση του Αντ. Σαμαρά
  • [03] Τρεις τραυματίες από φωτιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι, στο Περιγιάλι Κορινθίας
  • [04] Σήμερα στους αγρότες η ενιαία ενίσχυση
  • [05] Γαλλία : Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος»
  • [06] Ν. Κορέα: Επίθεση χάκερ στην εταιρεία που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς
  • [07] Τουλάχιστον 30.000 συλλήψεις στην Κίνα για πάταξη της πορνογραφίας και του παράνομου τζόγου
  • [08] Μ. Ρέντσι: «Βήμα προόδου» το πρόγραμμα επενδύσεων του Γιούνκερ

  • [01] Για «συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένου για να μην εκλεγεί ΠτΔ» έκανε λόγο η Σ. Βούλτεψη

    «Εσωτερική υπόθεση του κόμματος Καμμένου, όπου ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον» χαρακτήρισε την καταγγελία του Π.Χαϊκάλη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον Αντ1. Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα, που γίνεται, για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Βούλτεψη. Επιτέθηκε στους ΑΝΕΛ λέγοντας: «Ή έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ή δεν έχουμε». Συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν έδιναν τα στοιχεία στους εισαγγελείς, γιατί θα διέρρεαν. Με αυτή τη λογική δεν θα δούλευε η Δικαιοσύνη ποτέ. Χωρίς στοιχεία δεν μπορούσε να κάνει έρευνα η Δικαιοσύνη».

    Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, λέγοντας ότι «επωφελείται» και έκανε λόγο για «σαφή συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου για να μην εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας». «Τα μνημόνια θα φύγουν, αλλά εάν υποστεί βλάβη η Δημοκρατία, θα χρειαστεί 2-3 γενιές για να αποκατασταθεί» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ απορρίπτουν την πρόταση του Αντ. Σαμαρά

    Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπέρβαση της κρίσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα». Στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. «Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου» καταλήγει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ.

    «Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για εθνική συναίνεση προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. «Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

    [03] Τρεις τραυματίες από φωτιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι, στο Περιγιάλι Κορινθίας

    Μια γυναίκα και δύο άνδρες τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους στο Περιγιάλι Κορινθίας το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, εκδηλώθηκε φωτιά σε σπίτι στο Περιγιάλι Κορινθίας, όπου βρισκόταν ένας 65χρονος, μαζί με την 34χρονη κόρη του και τον 20χρονο γιο του.

    Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε στο σπίτι και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου, όπου έφτασε εγκαίρως με ισχυρές δυνάμεις και έσβησε πλήρως τη φωτιά μια ώρα περίπου πριν τα μεσάνυχτα. Από την φωτιά υπέστη εγκαύματα η 34χρονη, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου κι αργότερα σε νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κορίνθου ο 65χρονος και ο 20χρονος. Η φωτιά έχει προκαλέσει υλικές ζημιές στο σπίτι και τα αίτια που την προκάλεσαν ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

    [04] Σήμερα στους αγρότες η ενιαία ενίσχυση

    Σήμερα, Δευτέρα, πρόκειται να καταβληθεί στους αγρότες το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ , σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ήτοι 886,5 εκατ. ευρώ, είχε καταβληθεί στους 656.736 δικαιούχους στις 12 Νοεμβρίου.

    Επίσης, για τις 29 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014, ενώ από προχθές ξεκίνησαν οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας των ετών 2012 και 2013 στις Περιφερειακές Ενότητες όπου έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων και η αποστολή τους στο υπουργείο. Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, από τον Αύγουστο έως τέλος Δεκεμβρίου δηλαδή, οι πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί στους αγρότες ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ (ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α).

    [05] Γαλλία : Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος»

    Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε περαστικούς φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος»(Allahu Akbar) στην πόλη της Ντιζόν, τραυματίζοντας ένδεκα ανθρώπους, δύο από τους οποίους σοβαρά, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. «Ο άνδρας, γεννημένος το 1974, παρουσιάζει προφίλ ψυχικής διαταραχής και ήταν υπό παρακολούθηση από ψυχιατρικό ίδρυμα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Η επίθεση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική Γαλλία, όπου ο δράστης τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας επίσης «Ο Θεός είναι μεγάλος» .

    Ο οδηγός της Ντιζόν συνελήφθη από την αστυνομία.

    [06] Ν. Κορέα: Επίθεση χάκερ στην εταιρεία που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς

    Χάκερ εισέβαλαν σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της Νότιας Κορέας, αλλά χάθηκαν μόνο μη κρίσιμα δεδομένα και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και των 23 ατομικών αντιδραστήρων της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρεία και η κυβέρνηση. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βιομηχανικών και κοινωνικών στόχων μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Πιονγιάνγκ είναι υπεύθυνη για μια καταστροφική επίθεση χάκερ εναντίον της εταιρείας Sony Pictures.

    Η Νότια Κορέα εξακολουθεί να βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

    [07] Τουλάχιστον 30.000 συλλήψεις στην Κίνα για πάταξη της πορνογραφίας και του παράνομου τζόγου

    Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τους τελευταίους 2 μήνες στην Κίνα μετά από επιχειρήσεις της αστυνομίας για την πάταξη της πορνογραφίας και του παράνομου τζόγου, μετέδωσε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Από τις 15 Δεκεμβρίου, οι αρχές συνέλαβαν στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ 3.014 εγκληματίες και έθεσαν υπό κράτηση ακόμα 8.000, μετέδωσε το πρακτορείο. Στην πόλη Χουϊζού, η αστυνομία εξάρθρωσε στις 24 Νοεμβρίου δίκτυο παράνομων διαδικτυακών παιχνιδιών και κατέσχεσε το ποσό των 4 εκατομμυρίων. Τα τυχερά παιχνίδια έχουν απαγορευτεί στην ηπειρωτική Κίνα από το 1949.

    Οι αρχές της χώρας ξεκίνησαν τον Απρίλιο μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της πορνογραφίας, ως μέρος των προσπαθειών απομάκρυνσης άσεμνου υλικού από το διαδίκτυο.

    [08] Μ. Ρέντσι: «Βήμα προόδου» το πρόγραμμα επενδύσεων του Γιούνκερ

    «Βήμα προόδου» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την ενίσχυση των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai tre. «Στην αρχή, όταν ζήτησαν να υιοθετηθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήμουν ο μόνος που θεωρούσα ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    Ο ίδιος επανέλαβε παράλληλα ότι το επόμενο έτος θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να σταματήσουν να συνυπολογίζονται στο Σύμφωνο Σταθερότητας οι επενδύσεις για την παιδεία, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό και την έρευνα. «Η Ιταλία πάντως και κατά το νέο έτος θα σεβασθεί όλες της τις δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Ρέντσι μιλώντας στο Rai tre.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2014 - 7:30:24 UTC