Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιατί καλείται ο Παύλος Χαϊκάλης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
  • [02] «Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης
  • [03] «Ήταν διατεθειμένος από το καλοκαίρι να δεχθεί ανταλλάγματα ο Χαϊκάλης» υποστήριξε ο Γ. Αποστολόπουλος
  • [04] Για «ατυχή διατύπωση» μίλησε ο Θ. Παραστατίδης προσερχόμενος στην επιτροπή Δεοντολογίας
  • [05] Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλείται ο Π. Χαϊκάλης
  • [06] Εκκενώθηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

  • [01] Γιατί καλείται ο Παύλος Χαϊκάλης στην Επιτροπή Δεοντολογίας

    Στη διαβεβαίωση ότι υπήρξε μια ατυχής διατύπωση που στη συνέχεια, παρερμηνεύτηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης προέβησαν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης που προσήλθαν σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για διευκρινίσεις. Οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν ότι η αρχική δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από ανεξάρτητους βουλευτές έχει ανακληθεί και υπογράμμισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να κατηγορήσουν και να διατυπώσουν υπαινιγμούς για τη στάση συναδέλφων τους στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Στο κλίμα αυτό, η Επιτροπή Δεοντολογίας περνά τάχιστα σε μια νέα φάση συζήτησης, καλώντας σήμερα στις 4 το μεσημέρι τον Παύλο Χαϊκάλη ενώπιον της. Ο κ. Χαϊκάλης καλείται ενώπιον των μελών της επιτροπής μετά από αίτημα της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή να διευκρινιστεί από ποια δραστηριότητα έπαιρνε πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο χρήματα ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης. Ερώτημα πλέον της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι για ποιο λόγο χρήματα επεστράφησαν στον βουλευτή από τον κ. Αποστολόπουλο. «Ήταν χρήματα από δάνειο με τόκους ή από επένδυση σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, μέσω παρένθετου προσώπου»; Και αυτό το ερώτημα τίθεται με δεδομένη τη ρητή απαγόρευση (ν. 3213/2003) στους εν ενεργεία βουλευτές να κάνουν χρηματιστηριακές συναλλαγές.

    [02] «Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης

    Κατηγορηματικά διέψευσε το δημοσίευμα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84». «Το δημοσίευμα είναι τόσο έξω από τα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Πραγματικά, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να διέρρευσε μία τέτοια πληροφορία, πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να την έχει βρει και πώς τη διασταύρωσε. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σας λέω ότι δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση. Δεν έχει τεθεί το θέμα...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.

    Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε: «Έχω συμπράξει στη διατύπωση μίας πρότασης συναινετικής, προκειμένου να πορευθεί η χώρα τους επόμενους μήνες, με στοιχειώδη συναίνεση. Έχω πει, επανειλημμένως, ότι αυτή η πρόταση των επτά στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς αρχικά- να μην ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε- και των οκτώ βουλευτών, προσωπικά θα επιθυμούσα να είναι επίσημη θέση του κόμματός μου. Να εκφωνηθεί από τον Φώτη Κουβέλη και να εμφανιστεί η Δημοκρατική Αριστερά ως πραγματικά εθνική υπεύθυνη δύναμη σε όλα αυτά τα οποία βιώνουμε. Δεν είναι θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εγώ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποτάσσομαι και ακολουθώ τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μου».

    [03] «Ήταν διατεθειμένος από το καλοκαίρι να δεχθεί ανταλλάγματα ο Χαϊκάλης» υποστήριξε ο Γ. Αποστολόπουλος

    Από το περασμένο καλοκαίρι ο Παύλος Χαϊκάλης είχε εκμυστηρευτεί στον Γιώργο Αποστολόπουλο πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή, επενδυτικός σύμβουλος.

    Ο κ. Αποστολόπουλος, που έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος, το Σάββατο, στον εισαγγελικό λειτουργό, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων βουλευτής του εκμυστηρεύτηκε σε μία από τις συχνές συναντήσεις που είχαν, πως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ο κληθείς ως ύποπτος, υποστήριξε επίσης στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι "προβόκαρε" τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει "το ηθικό χάλι του" και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε "να το σιγουρέψουμε κιόλας". Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα, τις "αμφίσημες δηλώσεις" του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

    [04] Για «ατυχή διατύπωση» μίλησε ο Θ. Παραστατίδης προσερχόμενος στην επιτροπή Δεοντολογίας

    Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του ανεξάρτητου Θεόδωρου Παραστατίδη, ενώπιον της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, στην οποία είχε κληθεί μετά την κοινή δήλωση με το συνάδελφό του Οδυσσέα Βουδούρη, για τους βουλευτές που θα άλλαζαν στάση, σε σχέση με τον προϋπολογισμό, κατά τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

    Προσερχόμενος στην Επιτροπή, ο κ. Παραστατίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, παραδέχθηκε όσον αφορά την αρχική δήλωση ότι υπήρξε "ατυχής διατύπωση".

    «Δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν συνάδελφο τι θα κάνει» δήλωσε ο κ. Παραστατίδης, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε κακή ερμηνεία της δήλωσης.

    Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Γλέζου, ο κ. Παραστατίδης ανέφερε ότι σέβεται τον κ. Γλέζο και δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις, ενώ πρόσθεσε: «Δεν έχω ζητήσει από κανέναν να με βάλει σε ψηφοδέλτιο».

    Στην επιτροπή Δεοντολογίας προσέρχεται σήμερα το μεσημέρι και ο έτερος υπογράφων, Οδυσσέας Βουδούρης.

    [05] Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλείται ο Π. Χαϊκάλης

    Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλείται, σήμερα στις 4 το απόγευμα, σε νέα συνεδρίαση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μετά τα ζητήματα που ανέκυψαν από την αποκάλυψη για τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

    Στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής, προσήλθε ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης και το μεσημέρι θα προσέλθει ο Οδ. Βουδούρης.

    Διαβάστε επίσης:Συγκαλείται εντός της εβδομάδας η επιτροπή "Πόθεν Έσχες" για την υπόθεση Π. Χαϊκάλη

    [06] Εκκενώθηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

    Εκκενώθηκαν πριν από λίγο τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα εντός του κτιρίου.

    Την ώρα του τηλεφωνήματος πραγματοποιούνταν αρκετές συνεδριάσεις στο κτίριο, μεταξύ των οποίων και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και των ευρωβουλευτών του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε αναχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποιεί έλεγχο στο κτίριο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2014 - 13:30:23 UTC