Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της 13ης σύνταξης
  • [02] Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην φιλανθρωπική οργάνωση της Εκκλησίας «Αποστολή»
  • [03] Π. Καμμένος: Yπάρχει μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση Χαϊκάλη
  • [04] Παρατείνεται για ένα έτος η απόσυρση - Παγώνει για δυο χρόνια ο φόρος υπεραξίας
  • [05] Στάση εργασίας αύριο το πρωί σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ

  • [01] Πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της 13ης σύνταξης

    Την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων (13η σύνταξη), για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ, προβλέπει πρόταση νόμου που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

    Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, σημειώνεται πως με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου του 2014, η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ - και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει πως «η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς».

    [02] Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην φιλανθρωπική οργάνωση της Εκκλησίας «Αποστολή»

    Τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία για την ανακούφιση των εχόντων ανάγκη, έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο «Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης» της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολή».

    Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο.

    «Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της κρίσης»,σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του, επισημαίνοντας ότι με το (οικονομικό) πρόγραμμα που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες.

    Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο έργο της Εκκλησίας.

    [03] Π. Καμμένος: Yπάρχει μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση Χαϊκάλη

    Yπάρχει μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση Χαϊκάλη, χωρίς δύο βασικά στοιχεία, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, σε συνέντευξή του στον Real FM.

    Tο ένα στοιχείο είναι η άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του κ. Αποστολόπουλου, ανέφερε ο κ. Καμμένος, ο οποίοςδεν αρνήθηκε να υπάρξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και του κ. Χαϊκάλη και «όλων αν θέλετε», ώστε να διαπιστωθεί ποιος μιλούσε, με ποιόν και επί πόσο διάστημα.

    «Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι πάνε να κλείσουν τη δικογραφία χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το πρωτογενές υλικό, το οποίο παρεδόθη από τις 6 και από τις 10, αν θυμάμαι,του μηνός, στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το υλικό αυτό δεν είναι παράνομο, διότι αφενός μεν σε ερώτηση του ιδίου του κ. Καμμένου στον εισαγγελέα αν το υλικό αυτό αποδεικνύει κακούργημα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έλαβε καταφατική απάντηση, αφετέρου δε διότι το υλικό παρελήφθη με δύο εκθέσεις εγχειρίσεως από τον κ. Ντογιάκο και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Σχετικά με τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου ότι έκανε αυτή την κίνηση για να αποδείξει στον κ. Καμμένο ότι ο κ. Χαϊκάλης «δεν είναι εντάξει», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «αστείο ισχυρισμό», καθώς ο κ. Αποστολόπουλος, ούτε τον κ. Καμμένο ειδοποίησε, αλλά ούτε και στον εισαγγελέα προσέφυγε.

    [04] Παρατείνεται για ένα έτος η απόσυρση - Παγώνει για δυο χρόνια ο φόρος υπεραξίας

    Παρατείνονται και για το 2015 τα κίνητρα απόσυρσης ΙΧ αυτοκινήτων, αναστέλλεται για δύο χρόνια από την 1 Ιανουαρίου 2015 ο φόρος υπεραξίας ακινήτων, ενώ δίνεται νέα προθεσμία έως 30 Δεκεμβρίου για διορθώσεις των στοιχείων ακινήτων του Ε9 των φορολογουμένων. Αυτά προβλέπονται μεταξύ άλλων σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται διάφορες φορολογικές εκκρεμότητες.

    Συγκεκριμένα:

    - Παρατείνεται μέχρι 20-12-2015 η προθεσμία (έληξε 20-12-2014) για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε. και με τα υφιστάμενα κριτήρια (απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης).

    - Ειδικά για το έτος 2014, παρατείνεται μέχρι 30-12-2014 η προθεσμία (έληξε 19-12- 2014) υποβολής, από τον φορολογούμενο, της δήλωσης τροποποίησης των στοιχείων ακινήτων του.

    - Αναστέλλεται, από 1-1-2015 και μέχρι τις 31.12.2016, η φορολόγηση της υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.

    [05] Στάση εργασίας αύριο το πρωί σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ

    Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.

    Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 ενώ το τραμ δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:00.

    Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν οριστική λύση στο πρόβλημα της ένταξης προσωπικού, με κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας μέσω της επιστροφής των απολυμένων και μεταταγμένων συναδέλφων τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2014 - 17:30:23 UTC