Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Φ. Κουβέλης - «Παρών» από τη ΔΗΜΑΡ στη 2η ψηφοφορία
  • [03] Το μεσημέρι η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου
  • [04] Τροχαίο με τρεις νεκρούς, στα Χανιά
  • [05] Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από εννέα ώρες «παράλυσης»
  • [06] Aπορριμματοφόρο παρέσυρε στον θάνατο έξι ανθρώπους, στη Σκωτία
  • [07] Προτάσεις για ψυχαγωγία την περίοδο των Χριστουγέννων

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24». Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% (27,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 25% (24%). Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 6,5% (7%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5% (6%), «Το Ποτάμι» με 5,5% (5,5%) επίσης, το ΚΚΕ με 5% (5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%). «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 5,5% (6%) των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Άκυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 6,5% (7,5%), ενώ 8,5% (8%) του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% (30%) και η ΝΔ 26,5% (26%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 7% (7,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6,5%), όπως και «Το Ποτάμι» με 6% (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%). «'Αλλο κόμμα» με 6% (6,5%) των ερωτηθέντων, ενώ 9% (8,5%) του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».

    Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 36% και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 32% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 3% δεν απάντησε. Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 61% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 27% η ΝΔ, και 4% άλλο κόμμα. Ένα 8% του δείγματος δεν απάντησε.

    [02] Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Φ. Κουβέλης - «Παρών» από τη ΔΗΜΑΡ στη 2η ψηφοφορία

    Την πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Φώτης Κουβέλης με την εισήγησή του στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης στην εισήγήσή του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όσον αφορά τη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

    [03] Το μεσημέρι η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

    Διεξάγεται, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τον κ. Δήμα, σήμερα, ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Βασ. Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Μελάς από μέρες έχει ξεκαθαρίσει τη θετική του στάση. Και οι τέσσερις είχαν ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, στην οποία ο κ. Δήμας είχε συγκεντρώσει 160 ψήφους.

    [04] Τροχαίο με τρεις νεκρούς, στα Χανιά

    Τραγωδία τα ξημερώματα στα Χανιά, μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη γέφυρα του κόμβου Κλαδισού και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την παραλία της συνοικίας Νέα Χώρα. Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου, όταν ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα ξέφυγε από την πορεία του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και προσέκρουσε σε τοίχο.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τρία άτομα νεαρής ηλικίας και να τραυματιστεί σοβαρά ένα ακόμα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ,η αστυνομία και άνδρες της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν τον μοναδικό επιζήσαντα του τροχαίου.

    [05] Αποκαταστάθηκε το Ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από εννέα ώρες «παράλυσης»

    Οι συνδέσεις της Βόρειας Κορέας με το Ιντερνετ, οι οποίες είχαν πλήρως διακοπεί χθες εξαιτίας γιγάντιας βλάβης επανήλθαν σήμερα έπειτα από περισσότερες από εννέα ώρες παράλυσης, δήλωσαν ειδικοί στον τομέα της Πληροφορικής αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν πως η κομμουνιστική χώρα έγινε στόχος αντιποίνων μετά την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony.

    Τα τέσσερα δίκτυα Ιντερνετ που διαθέτει η Βόρεια Κορέα, οι συνδέσεις των οποίων περνούν από την China Netcom, θυγατρική της China Unicom, παρέλυσαν επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Dyn Research, με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ασφάλεια της Πληροφορικής. Τα αίτια της τεράστιας βλάβης παραμένουν άγνωστα. Σημειώνεται λίγες ημέρες αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε αμερικανικά αντίποινα έπειτα από την μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας Sony, η οποία αποδόθηκε από το FBI στην Πιονγκγιάνγκ.

    [06] Aπορριμματοφόρο παρέσυρε στον θάνατο έξι ανθρώπους, στη Σκωτία

    Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 8 ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά στη Γλασκώβη της Σκωτίας όταν ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και παρέσυρε πολλούς ανθρώπους προτού προσκρούσει στην πρόσοψη του ξενοδοχείου Millennium στην πολυσύχναστη οδό Τζορτζ Σκουέρ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Το περιστατικό συνέβη στις 14:30 (16:30 ώρα Ελλάδας), όταν το όχημα κινήθηκε κατά μήκος του πεζοδρομίου παρασύροντας στο διάβα του πολλούς πεζούς που περίμεναν να διασχίσουν τον δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως το όχημα διάνυσε περίπου 70 μέτρα κατά μήκος του πεζοδρομίου, χτυπώντας τους πεζούς στην ξέφρενη πορεία του σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Γλασκώβης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο οδηγός, ο οποίος επέζησε του ατυχήματος, πιθανόν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

    Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Στιούατ Κάρλ δήλωσε ότι ο οδηγός έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει επί των εικασιών ότι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος δήλωσε, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει το κοινό, ότι πρόκειται για οδικό ατύχημα και «τίποτα πιο απειλητικό».

    [07] Προτάσεις για ψυχαγωγία την περίοδο των Χριστουγέννων

    Η ωραιότερη περίοδος του χειμώνα μόλις ξεκίνησε... Σχολεία κλειστά, χειμωνιάτικες άδειες, στολισμένα σπίτια, χαμογελαστά παιδιά. Η πόλη έξω γιορτάζει. Ευκαιρία για βόλτες, μουσική, γκαλερί, θέατρο. «Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το κέφι σας, είναι να προσπαθήσετε να φτιάξετε το κέφι κάποιου άλλου» έλεγε ο Μαρκ Τουέιν. Μη ξεχάσετε στις διαδρομές σας αυτές να έχετε παρέα...

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

    ΤΕΤΑΡΤΗ 24/12

    Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Το κουαρτέτο εγχόρδων Arco dell' Arte θα παρουσιάσει τρία από τα ωραιότερα κοντσέρτα της εποχής μπαρόκ γραμμένα για τη νύχτα των Χριστουγέννων. Η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου θα τραγουδήσει τέσσερις άριες από το «Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο» του J.S. Bach. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44). Τηλ.: 2132144834. Ώρα: 12 το μεσημέρι. Είσοδος ελεύθερη.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/12

    ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Δραματοποιημένα παραμύθια στο Μουσείο Γουλανδρή

    Στην Αίθουσα Ορυκτών του Μουσείου παρουσιάζεται το δραματοποιημένο παραμύθι «Καλικάτζαρος είσαι και φαίνεσαι» του Φίλιππου Μανδηλαρά από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το δρώμενο εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Ιδρύματος με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη» που συνεχίζεται ως τις 4/1/2015. Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Όθωνος 100, Κηφισιά). Τηλ.: 210 8015870. Εισιτ. για όλες τις δράσεις και εκθέσεις: 8 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 December 2014 - 7:30:28 UTC