Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο τόπος και η κοινωνία πρέπει ν' αλλάξουν σελίδα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης
  • [02] Εκλογές "βλέπει" ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Να μη βάλουμε τη χώρα σε εθνική περιπέτεια
  • [04] Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα 168 βουλευτές - «Παρών» 131
  • [05] Δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου
  • [06] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου
  • [07] Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ η Νίκη Φούντα
  • [08] Δεύτερη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αχαΐα
  • [09] Λύθηκε το πρόβλημα με την εκταμίευση και διάθεση της κρατικής επιχορήγησης από την ΕΠΟ προς τις ΕΠΣ

  • [01] Ο τόπος και η κοινωνία πρέπει ν' αλλάξουν σελίδα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

    «Η άρνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η άρνησή τους να συμβάλλουν στη συντήρηση, στη διατήρηση των ασκούμενων πολιτικών. Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει σελίδα. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου.

    «Ο καθένας παίρνει τον δρόμο του» απάντησε, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς για την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα.

    [02] Εκλογές "βλέπει" ο Αλέξης Τσίπρας

    «Ούτε η Βουλή ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα Μνημόνια και να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα και λεηλατούν την κοινωνία. Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Με δημοκρατία, με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση, με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε» δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, βγαίνοντας από το Κοινοβούλιο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Να μη βάλουμε τη χώρα σε εθνική περιπέτεια

    Ενώπιος ενωπίω με την αγωνία του ελληνικού λαού, θα βρεθεί κάθε βουλευτής στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της διαδικασίας της δεύτερης ψηφοφορίας, σημειώνοντας πως «εκεί (σσ. στην τρίτη ψηφοφορία) δεν θα υπάρχει «παρών», αλλά θα είναι μία ψήφος με ονοματεπώνυμο.

    Ο κ. Σαμαράς κάλεσε όλους τους βουλευτές να αναλογισθούν την ευθύνη τους και να μη βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια.

    [04] Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα 168 βουλευτές - «Παρών» 131

    Άκαρπη απέβη και η δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με αισθητή ενίσχυση, ωστόσο, της μερίδας των βουλευτών που τον υπερψηφίζουν.

    Έτσι, στη σημερινή ψηφοφορία, επί 299 παρόντων βουλευτών, 168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ενώ 131 δήλωσαν "παρών". Απουσίασε από την ψηφοφορία η Μ.Κόλλια -Τσαρουχά.

    Υπενθυμίζεται πως για την εκλογή Προέδρου από τη σημερινή ψηφοφορία, απαιτούνταν 200 θετικές ψήφοι.

    [05] Δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

    Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή, η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν τον κ. Δήμα, σήμερα, ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Βασ. Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Μελάς από μέρες έχει ξεκαθαρίσει τη θετική του στάση. Και οι τέσσερις είχαν ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, στην οποία ο κ. Δήμας είχε συγκεντρώσει 160 ψήφους.

    [06] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου

    Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Βουλή.

    [07] Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ η Νίκη Φούντα

    Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ κάνει γνωστή με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Νίκη Φούντα. «Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από έναν χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης. Πρόκειται για μία δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά.

    «Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [08] Δεύτερη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αχαΐα

    Δεύτερη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αχαΐα, έγινε σήμερα το πρωί. Μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ του Αιγίου, με λεία περίπου 5.000 ευρώ, πάλι δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ Δάφνης, που βρίσκονται στην περιοχή των Καλαβρύτων. Με την απειλή όπλου οι δράστες άρπαξαν περίπου 4.500 ευρώ και διέφυγαν με επιβατικό αυτοκίνητο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι ίδιοι οι δράστες και των δύο ληστειών. Ειδικότερα, τόσο ο τρόπος δράσης των δύο ατόμων, όσο και η χρονική απόσταση μεταξύ Αιγίου και Δάφνης Καλαβρύτων, οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην εκτίμηση, ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα. Ταυτόχρονα η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από τη Δάφνη, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην περιοχή της Αχαΐας, όσο και σε γειτονικές περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

    [09] Λύθηκε το πρόβλημα με την εκταμίευση και διάθεση της κρατικής επιχορήγησης από την ΕΠΟ προς τις ΕΠΣ

    Λύση στο θέμα με την εκταμίευση και τη διάθεση από την ΕΠΟ, της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ, δόθηκε εχθές, μετά από σχετική τροπολογία που πρότεινε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός και ψηφίστηκε στη Βουλή. Το ποσό προς τις ΕΠΣ ανέρχεται σε 1.434.100 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ είναι 160.500 ευρώ.

    Πλέον, μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία. Παράλληλα, με επιστολή που απέστειλε ο κ.Ανδριανός προς τους προέδρους των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, τους καλεί να προβούν σε διενέργεια ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης των ΕΑΚ από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής οικονομική θέση καθενός από αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 December 2014 - 11:30:30 UTC