Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μιχελάκης: Υπάρχουν ακόμα προϋποθέσεις για εκλογή Προέδρου
  • [02] Ν. Τσούκαλης: Η έκκληση των «οκτώ» είναι ακόμη στο τραπέζι της διαβούλευσης
  • [03] Αυξήθηκαν οι πιθανότητες να γίνει το σωστό, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά
  • [04] Η Γερμανία θα πρέπει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών
  • [05] «Ιστορίες Ταχυδρομείου», μια ανθολογία δεκαπέντε διηγημάτων από τα ΕΛΤΑ
  • [06] Πέθανε ο πρωτοποριακός εικαστικός και περφόρμερ, Γρηγόρης Σεμιτέκολο

  • [01] Ι. Μιχελάκης: Υπάρχουν ακόμα προϋποθέσεις για εκλογή Προέδρου

    Τον Μανόλη Γλέζο συγχαίρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης αναφορικά με την τοποθέτηση του βετεράνου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δήλωση των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη.

    «Το να υιοθετείς άκριτα την οποιαδήποτε καταγγελία και να την κάνεις πολιτικό όπλο κάνει κακό και στον ίδιο που χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους» τονίζει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει: «Υπάρχουν φωνές στην αντιπολίτευση που ακόμη έχουν τη λογική. Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να αναφέρω τον Μανώλη τον Γλέζο, ο οποίος μετά την τελευταία άθλια παρέμβαση που έκαναν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές κατά συναδέλφων τους ανεξάρτητων βουλευτών, τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι αυτά δεν ταιριάζουν στη λογική της Αριστεράς και παρότρυνε το κόμμα του να μη τους βάλει στις λίστες για υποψήφιους βουλευτές, όποτε γίνουν οι εκλογές. Βέβαια, το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα του προέδρου τους, των οργάνων τους, δεν μας αφορά, όμως θέλω να συγχαρώ τον Μανώλη τον Γλέζο για την τοποθέτησή του αυτή» τονίζει ο κ. Μιχελάκης.

    Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι «η αριθμητική της Βουλής το επιτρέπει, δηλ. υπάρχουν ακόμη προϋποθέσεις» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα κάνουμε υπομονή έως τις 29 του μηνός για το τελικό αποτέλεσμα» προσθέτει.

    [02] Ν. Τσούκαλης: Η έκκληση των «οκτώ» είναι ακόμη στο τραπέζι της διαβούλευσης

    «Η έκκληση των "οκτώ" είναι ακόμη στο τραπέζι της διαβούλευσης», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Ο κ. Τσούκαλης εκφράζει την πικρία του - όπως λέει - γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, έστω και λέγοντας όχι».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει «αναμενόμενο» το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί, πάντως, ότι «είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

    [03] Αυξήθηκαν οι πιθανότητες να γίνει το σωστό, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά

    «Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο λαός θέλει σταθερότητα, δεν θέλει εκλογές, θέλει να προστατεύσουμε τους κόπους και τα επιτεύγματά τους, τη σταθερή πορεία της οικονομίας». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την τρίτη ψηφοφορία, αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ ο πιθανότητες να γίνει το σωστό», εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος. Ερωτηθείς εάν θα ληφθεί άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση είπε ότι η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, την πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή κι αυτό είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές.

    [04] Η Γερμανία θα πρέπει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα του θα πρέπει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες, την ώρα που εντείνεται στη Γερμανία ένα κύμα αντιισλαμικών διαδηλώσεων.

    «Είμαστε εδώ και καιρό μια χώρα μετανάστευσης και πρέπει να παραμείνουμε», δήλωσε ο Γκρίλο σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    «Ως χώρα που ευημερεί και επίσης από χριστιανική αγάπη για τον πλησίον, η χώρα μας θα πρέπει να μπορέσει να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες», πρόσθεσε.

    «Λαμβάνω ξεκάθαρες αποστάσεις από τους νεοναζί και τους ρατσιστές που συγκεντρώνονται στη Δρέσδη και αλλού», υπογράμμισε ο Γκρίλο.

    Σημειώνεται ότι περίπου 17.500 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, για να καταγγείλουν τον εξισλαμισμό, όπως λένε, της Γερμανίας.

    [05] «Ιστορίες Ταχυδρομείου», μια ανθολογία δεκαπέντε διηγημάτων από τα ΕΛΤΑ

    Δεκαπέντε διηγήματα εμπνευσμένα από το ταχυδρομείο, την αλληλογραφία των ανθρώπων, ειδήσεις χαρμόσυνες ή λυπητερές, με επίκεντρο τον ταχυδρόμο από τις εποχές των δυο Παγκοσμίων Πολέμων έως σήμερα συνθέτουν την ανθολογία «Ιστορίες Ταχυδρομείου» που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Το βιβλίο παρουσίασαν σήμερα στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών στην Ομόνοια, επτά από τους δεκαπέντε συγγραφείς και ανώτατα στελέχη των ΕΛΤΑ.

    Ως την πιο αγαπητή και φιλική υπηρεσία του δημοσίου, χαρακτήρισαν οι συγγραφείς το ταχυδρομείο, όπου ακόμα και σήμερα, ειδικά σε απομακρυσμένα μέρη, όπως σε ορεινά χωριά και τα νησιά, διαδραματίζει τον κύριο σύνδεσμο στην επικοινωνία των κατοίκων με τον υπόλοιπο κόσμο.

    Ο Μάνος Κοντολέων και ο Βασίλης Βασιλικός αντιπαρέβαλαν τα γράμματα και τις επιστολές με τα ηλεκτρονικά μέιλ και τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα που έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια, τον κόσμο. Η Λένα Διβάνη, η Ελένη Πριοβόλου, ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου και η Μαρία Σκιαδαρέση περιέγραψαν τον κεντρικό ρόλο που έπαιζε ο ταχυδρόμος ή ο αγροτικός διανομέας στα μέρη που μεγάλωσαν, όταν έρχονταν εμβάσματα, δέματα και γράμματα από τους μετανάστες. Ο Θανάσης Σκρουμπέλος διηγήθηκε πόσο σημαντικά ήταν τα γράμματα σε δύσκολες εποχές, όπως στη φυλακή, το στρατό ή στην παρανομία, αναφερόμενος σε ένα προσωπικό παράδειγμα, που κολλούσαν τσιγαρόχαρτα με μηνύματα πίσω από τα γραμματόσημα για να μη γίνουν αντιληπτά.

    [06] Πέθανε ο πρωτοποριακός εικαστικός και περφόρμερ, Γρηγόρης Σεμιτέκολο

    Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 79 ετών, ο πρωτοποριακός εικαστικός και περφόρμερ, Γρηγόρης Σεμιτέκολο.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Μαθήτευσε πρώτα στο εργαστήριο του Πάνου Σαραφιανού και μετά στην ΑΣΚΤ με τον Γιάννη Μόραλη. Συνέχισε με ελεύθερες σπουδές στη Γερμανία, όπου παρουσίασε και την πρώτη του ατομική έκθεση (1962, Μόναχο).

    Από τα πρώτα χρόνια της πορείας του, η καλλιτεχνική του δραστηριότητα δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της ζωγραφικής, αλλά επεκτείνεται στο χώρο της σύγχρονης μουσικής και άλλων μορφών πρωτοποριακής έκφρασης. Η γνωριμία του με το συνθέτη Γιάννη Χρήστου, το 1968, επηρέασε την εξέλιξή του και έδωσε ένα ιδιαίτερο στίγμα στην παρουσία του, κυρίως μετά την εντυπωσιακή του ερμηνεία, ως περφόρμερ, στα έργα του Χρήστου Επίκυκλος και Αναπαράσταση ΙΙΙ - Ο Πιανίστας, που παρουσιάστηκαν το 1969 στην Αθήνα (Ελληνοαμερικανική Ένωση), σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αμερική.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, στις 4.00 μ.μ. στον Προφήτη Ηλία της Αγίας Παρασκευής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 December 2014 - 15:30:23 UTC