Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου κυνηγού, στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας, στο Ιράκ
  • [04] ΗΠΑ: Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού έπεσε Αφροαμερικανός στο Μιζούρι
  • [05] Πτώση πολεμικού αεροσκάφους στη Συρία - Αιχμάλωτος ο Iορδανός πιλότος
  • [06] Ο φόβος ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης σκιάζει τα Χριστούγεννα των Αυστραλών

  • [01] Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή

    Απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σενάρια ότι οι βουλευτές της ΧΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA. «Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου...Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρών" και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, εκτιμώ» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του MEGATV.

    Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της ΧΑ ψηφίσουν Στ. Δήμα, θα υπάρξει συνολικό σχέδιο και άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονου κυνηγού, στη Θεσσαλονίκη

    Συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό του 63χρονου, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα, όταν πήγε για κυνήγι στην περιοχή του Βερτίσκου, κοντά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται στις περιοχές ανάμεσα σε Βερτίσκο και Όσσα, στα βορειοανατολικά του νομού. Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

    [03] Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας, στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε σήμερα βομβιστής στην πόλη Μαντάεν, 45 χιλιόμετρα νοτίως της ιρακινής πρωτεύουσας, Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία και αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 33 άνθρωποι. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 14 σουνίτες φιλοκυβερνητικοί μαχητές και τρεις στρατιώτες.

    Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε ουρά που είχαν σχηματίσει φιλοκυβερνητικοί μαχητές περιμένοντας να εισπράξουν τον μισθό τους, είπε ο ίδιος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

    [04] ΗΠΑ: Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού έπεσε Αφροαμερικανός στο Μιζούρι

    Ένας 18χρονος Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού σε βενζινάδικο σήμερα (βράδυ Τρίτης τοπική ώρα) στο προάστιο Μπέρκλεϊ του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό, ο οποίος τράβηξε όπλο και τον απείλησε με αυτό την ώρα που ο αστυνομικός τον πλησίασε στο βενζινάδικο όπου βρισκόταν μαζί με ένα άλλο άτομο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

    [05] Πτώση πολεμικού αεροσκάφους στη Συρία - Αιχμάλωτος ο Iορδανός πιλότος

    Οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέρριψαν σήμερα πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η εξτρεμιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι έχει αιχμαλωτίσει τον Iορδανό πιλότο του. «Εχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αιχμαλωτίσει άραβα (και μη σύρο) πιλότο αφού κατέρριψαν το αεροσκάφος του με πύραυλο εδάφους-αέρος κοντά στην πόλη της Ράκα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου.

    Η πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα ανέβασε φωτογραφίες σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες που δείχνουν μαχητές να έχουν αιχμαλωτίσει έναν πιλότο, λέγοντας ότι είναι Iορδανός πολίτης και δίνοντας το όνομά του.

    [06] Ο φόβος ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης σκιάζει τα Χριστούγεννα των Αυστραλών

    Με τον φόβο μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης θα κάνουν Χριστούγεννα οι Αυστραλοί παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και της αστυνομίας πως «όλα είναι υπό έλεγχο και οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα κανονικά». Δύο νέοι άνδρες συνελήφθησαν σήμερα στο Σίδνεϊ σε μια «επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Ο ένας απ' αυτούς, ο Σαλάιμαν Καλίντ, 20 ετών, είχε στην κατοχή του έγγραφα με σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Το όνομα του άλλου άνδρα, που είναι 20 ετών, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για νομικούς λόγους. Οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκαν. Και οι δυο δεν ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ο συνήγορός τους δήλωσε πως «ίσως έκανε λάθος η αστυνομία, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν».

    Οι συλλήψεις τους έγιναν μία εβδομάδα αφότου ο 50χρονος ιρανικής καταγωγής Μαν Χάρον Μονίς εισέβαλε σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ και με την απειλή όπλου κράτησε επί 16 ώρες ομήρους 17 ανθρώπους. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο ύποπτος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών. Προχθές προφυλακίστηκε η ομογενής σύζυγός του Μονίς, Αμίρα Δρούδη «γιατί κρίθηκε επικίνδυνη».

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ, δήλωσε χθες ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν καταγράψει -μέσω υποκλοπών- αυξημένα επίπεδα «τρομοκρατικής φλυαρίας» μετά το περιστατικό ομηρείας στο Σίδνεϊ. «Εφιστώ την προσοχή των πολιτών στο γεγονός ότι το επίπεδο του τρομοκρατικού κινδύνου παραμένει υψηλό και με αυτό το επίπεδο είναι πιθανή μία επίθεση» είπε ο 'Αμποτ. Για την ώρα πάντως δεν έχει αυξηθεί το επίπεδο του συναγερμού για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει την παρουσία της κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σε σημαντικές τοποθεσίες, όπως το λιμάνι του Σίδνεϊ, όπου βρίσκεται η Όπερα. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και στις άλλες αυστραλιανές πόλεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 2014 - 9:30:23 UTC