Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για την επιχείρηση διάσωσης στο «Norman Atlantic» ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ένας νεκρός στο «Norman Atlantic»
  • [03] Δύο νεκροί και 4 αγνοούμενοι στο ναυάγιο τουρκικού πλοίου στη Ραβέννα
  • [04] «Σίγησε» η θρυλική φωνή της Μάγιας Μελάγια

  • [01] Για την επιχείρηση διάσωσης στο «Norman Atlantic» ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα, τον βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ναυτιλίας, Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του τμήματος Ναυτιλίας, Χρήστο Λαμπρίδη, επισκέφτηκε το μεσημέρι το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Norman Atlantic» και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το κλιμάκιο ενημερώθηκε πλήρως για τις συνθήκες του περιστατικού και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση των επιβαινόντων από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ επισκέφθηκε, μαζί με τον υπουργό, το θάλαμο επιχειρήσεων, όπου έλαβε ανάλογη ενημέρωση από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Αθανασόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπούσιο. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής το ενδιαφέρον και τις ευχές του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση των επιβαινόντων στο πλοίο.

    Η επιχείρηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι εξαιρετικά δύσκολη και πραγματοποιείται με τις πιο αντίξοες συνθήκες .Προσθέτει επίσης ότι τα όποια ερωτηματικά γεννώνται για τα αίτια του συμβάντος αλλά και για την ασφάλεια του πλοίου τίθενται αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα. Τώρα προέχει η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης διάσωσης των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

    [02] Ένας νεκρός στο «Norman Atlantic»

    Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας, επιβάτης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκο Λαγκαδιανό, ο άνδρας που κατέληξε ήταν εγκλωβισμένος μαζί με μία γυναίκα στη «γλίστρα» του πλοίου, καθώς προσπάθησαν να βγουν με αυτό τον τρόπο από το πλοίο. Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαινόταν τραυματισμένος ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Πρίντεζι, εκτός κινδύνου.

    Εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε την ανάσυρση ενός τραυματισμένου άνδρα από το πλοίο ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 150 άτομα, μόνον άνδρες έχουν απομείνει πλέον στο «Νοrman Αtlantic». Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση της απομάκρυνσης των υπολοίπων επιβατών συνεχίζεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το «Νorman Αtlantic» έχει ήδη αγκιστρώσει ρυμουλκό και όταν θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών θα μεταφέρει στην Αλβανία.

    Ο αριθμός των διασωθέντων που έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία, έχει ανέλθει μέχρι στιγμής στους 158, σε σύνολο 478 (μαζί με το πλήρωμα) επιβαινόντων, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

    Απο τους 149 διασωθέντες επιβάτες , 51 βρίσκονται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Cruise Europa", 39 στο "Aby Jeannette" και 49 στο πλοίο Spirit of Piraeus, σύμφωνα με τονεκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, κ. Λαγκαδιανό. Ανέφερε, επίσης, ότι 9 άτομα έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε της Ιταλίας και ένα 1 άτομο σε σκάφος Ιταλικής Ακτοφυλακής που είναι εν πλω για το Πρίντεζι.

    Στην ευρύτατη επιχείρηση διάσωσης που συντονίζεται απο το ενιαίο κέντρο έρευνας της Ρώμης προστέθηκε ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της πολεμικής αεροπορίας που έχει απογειωθεί απο το ΄Ακτιο που προσπαθεί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο.

    [03] Δύο νεκροί και 4 αγνοούμενοι στο ναυάγιο τουρκικού πλοίου στη Ραβέννα

    Δύο άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ τέσσερις αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, έπειτα από τη σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων εν μέσω κακοκαιρίας στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβέννας, ανακοίνωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι.

    Οι δύο νεκροί ναύτες ανήκαν στο ενδεκαμελές πλήρωμα του εμπορικού πλοίου Gokbel υπό τουρκική σημαία το οποίο ναυάγησε μετά τη σύγκρουση με ένα άλλο υπό σημαία του Μπελίζ, το Lady Aziza . Τα δύο σκάφη συγκρούσθηκαν μέσα σε τρικυμία σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή.

    Όπως δήλωσε στην ιταλική κρατική τηλεόραση ο δήμαρχος της Ραβέννας Φαμπρίτσιο Ματεούτσι, όλο το πλήρωμα του Gokbel ήταν Τούρκοι. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10 πμ ώρα Ελλάδας.

    Ο Ματεούτσι πρόσθεσε ότι διασώθηκαν πέντε μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το άλλο πλοίο δεν υπάρχουν τραυματίες.

    Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε ενώ η Ιταλία συμμετέχει σε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων επιβατών ενός οχηματαγωγού στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε στο στενό του Οτράντο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

    [04] «Σίγησε» η θρυλική φωνή της Μάγιας Μελάγια

    Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε η σημαντική τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια . Η θρυλική ερμηνεύτρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του 50 και 60, μούσα του Γιώργου Μουζάκη, εκτός από το πάλκο έκανε επιτυχημένες εμφανίσεις και στον κινηματογράφο ( μεταξύ των οποίων «Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση» του Ορέστη Λάσκου, το 1958).

    Το πραγματικό της όνομα ήταν Μελπομένη Τσιριγώτη και είχε γεννηθεί το 1928 στην Πλάκα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κηδεία της Μάγιας Μελάγια, θα γίνει από το νεκροταφείο Ζωγράφου, την Τρίτη 30/12, στις 2 το μεσημέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 December 2014 - 17:30:23 UTC