Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη εν κινήσει αυτοκινήτου στην Αττική Οδό, με έναν νεκρό
  • [02] Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας
  • [03] Τελευταίες ημέρες για τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, ΕΝΦΙΑ και διορθώσεις στο Ε9
  • [04] Bρετανοί τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στις γαλλικές Άλπεις λόγω κακοκαιρίας

  • [01] Έκρηξη εν κινήσει αυτοκινήτου στην Αττική Οδό, με έναν νεκρό

    Αυτοκίνητο το οποίο, σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες, περιείχε εκρηκτικά, εντοπίστηκε στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εκρηκτικά εξερράγησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός. Πάντως, η πρώτη ενημερώση από την αστυνομία κάνει λόγο για τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό.

    [02] Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας

    Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα στα 3-5 Πηγάδια, στο Σέλι, στο Ανήλιο Μετσόβου, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πισοδέρι. Στους (-6) βαθμούς Κελσίου καταγράφηκε η θερμοκρασία στα 2090 μέτρα υψόμετρο στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν. Στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια γίνεται παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τεχνητού χιονιού λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου λειτουργεί το baby lift.

    Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με βροχή και υγρασία από 85% - 87% ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, αλλά και στον Πολύγυρο, ενώ βροχερός είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς Κελσίου στην Καστοριά. Στους 7 βαθμούς Κελσίου, με βροχή και υγρασία 87% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα και στην Κατερίνη, ενώ στους 6 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στα Γρεβενά. Χιονόνερο πέφτει στη Φλώρινα, με το θερμόμετρο στους 2 βαθμούς Κελσίου.

    [03] Τελευταίες ημέρες για τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, ΕΝΦΙΑ και διορθώσεις στο Ε9

    Τρεις μέρες προθεσμία, έως και την Τετάρτη, έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και την τέταρτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ενώ αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων για το Ε9. Οι προθεσμίες για τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας και τον ΕΝΦΙΑ, λήγουν στο τέλος του έτους και μετά από αυτές οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

    Σημειώνεται ότι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας γίνεται στις τράπεζες και στα ΕΛTΑ με την Ταυτότητα Οφειλής που βρίσκεται στον προσωπικό λογαριασμό του κάθε φορολογούμενου στο ΤΑΧΙS. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν όμως και μόνο με τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους να πληρώσουν τα τέλη στις τράπεζες.

    [04] Bρετανοί τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στις γαλλικές Άλπεις λόγω κακοκαιρίας

    Μία ομάδα περίπου 50 Βρετανών τουριστών παραμένουν αποκλεισμένοι για δεύτερη συνεχή νύχτα σε κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε εκτάκτως σε αθλητικό κέντρο της πόλης Αλμπερβίλ στην περιοχή της Σαβοΐας, στις γαλλικές Άλπεις, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων οι οποίες παρέλυσαν το οδικό δίκτυο και υποχρέωσαν σχεδόν 15.000 ταξιδιώτες και οδηγούς οχημάτων να διανυκτερεύσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

    Οι τουρίστες, οι οποίοι ταξιδεύουν με το βρετανικό τουριστικό γραφείο Crystal Ski, εξέφρασαν την οργή τους εναντίον της εταιρείας επειδή δεν κατάφερε να τους μεταφέρει στον προορισμό τους, τα χιονοδρομικά κέντρα Βαλ Τορέν και Βαλ Ντ' Ισέρ. Πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να μεταβούν μόνοι τους στον προορισμό τους, είτε με ταξί, είτε με άλλο μέσο, ενώ άλλοι νοίκιασαν δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αλμπερβίλ. Εκπρόσωπος της εταιρείας Crystal Ski δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 1.000 πελάτες της αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο του Σαμπερί λόγω της κακοκαιρίας αλλά σχεδόν 500 από αυτούς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Λιόν για να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα που θα τους επιστρέψουν στη Βρετανία. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα στην περιοχή της Σαβοΐας με δύο νεκρούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2014 - 7:30:21 UTC