Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός Έλληνα νεκρού του πλοίου «Norman Atlantic»
  • [03] Αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Αττικής και διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης
  • [04] Διασταύρωση στοιχείων για αριθμό επιβαινόντων στο «Norman Atlantic»
  • [05] Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά
  • [06] Περισυνελέγησαν από τη θάλασσα σαράντα πτώματα από το αεροπλάνο της AirAsia
  • [07] Δύο Aλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης ρυμούλκησης του «Norman Atlantic»
  • [08] Ένοχο για υπεξαίρεση έκρινε δικαστήριο τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς

    Με τη φράση «Έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ» υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά τη χθεσινή άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου τα Δημοκρατίας, και όπως το Σύναγμα επιτάσσει, ο κ. Σαμαράς ζητά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

    Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν είναι πρωτεύον τα κόμματα αλλά η πατρίδα, όταν εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δίνουμε αυτόν τον αγώνα με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας».

    «Eύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα», παρατήρησε ο Κάρολος Παπούλιας.

    [02] Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός Έλληνα νεκρού του πλοίου «Norman Atlantic»

    Ταυτοποποιήθηκε από τις ελληνικές και τις ιταλικές Aρχές η σορός ενός εκ των δέκα νεκρών του πλοίου «Norman Atlantic».Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, γεννηθέντα στις 21/02/1957, στη Μελίκη Ημαθίας. Η σορός του άτυχου Ελληνα έχει μεταφερθεί σε ιταλικό νοσοκομείο και συγκεκριμένα σε πολυκλινική του Μπάρι. Για τον θάνατό του έχουν ενημερωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας οι οικείοι του.

    [03] Αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Αττικής και διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης

    Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο 25 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών, στα Βίλια, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Αντιστοίχως, οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο πρέπει να τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους. Στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

    Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που θα επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

    [04] Διασταύρωση στοιχείων για αριθμό επιβαινόντων στο «Norman Atlantic»

    Διασταύρωση στοιχείων γίνεται από το πρωί μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών Αρχών για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά προχθές τα ξημερώματα, ενώ έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής από τα εναέρια μέσα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός, ανακοίνωσε ότι η λίστα με τους 95 διασωθέντες του Norman Atlantic, όπως επίσημα διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων San Giorgio καιLuigi Durand De La Penne στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, 81 εξ αυτών βρίσκονται ασφαλείς στο San Giorgio και 14 στο Luigi Durand De La Penne που είχαν σπεύσει στην περιοχή για την επιχείρηση. Παράλληλα, 86 Έλληνες διασωθέντες έχουν ήδη αποβιβασθεί με ασφάλεια σε ελληνικό έδαφος.

    Στις 2 το μεσημέρι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής θα δώσει όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες για την υπόθεση Norman Atlantic σε συνέντευξη Τύπου.

    Διαβάστε επίσης: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός Έλληνα νεκρού του πλοίου «Norman Atlantic»

    Δύο Aλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης ρυμούλκησης του «Norman Atlantic»

    [05] Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά

    Aπώλειες καταγράφει και σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων. Λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς η απόδοση του τριετούς ομολόγου είχε αυξηθεί στο 12,5%, του πενταετούς στο 10,6% και του δεκαετούς στο 9,6%. Η πτώση των τιμών και η συνακόλουθη αύξηση των αποδόσεων είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί το περιθώριο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,56%) στο 9,04%. Για δεύτερη ημέρα πτωτικά κινούνται και σήμερα οι υπόλοιπες περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης.

    Στο μεταξύ, ήπια πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ΧΑ, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 816,33 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,42%.

    [06] Περισυνελέγησαν από τη θάλασσα σαράντα πτώματα από το αεροπλάνο της AirAsia

    Σαράντα πτώματα από το αεροπλάνο της AirAsia, η τύχη του οποίου αγνοείται από την Κυριακή, έχουν περισυλλεγεί από τη θάλασσα, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο Μάναχαν Σιμορανγκίρ Καντισπενάλ, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας. Ινδονήσιοι διασώστες, οι οποίοι αναζητούν το αγνοούμενο αεροπλάνο της AirAsia που εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ ενώ μετέφερε 162 ανθρώπους, ανέσυραν επίσης σήμερα συντρίμμια από τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ακτής του Βόρνεο, ενώ συγγενείς των επιβαινόντων ξέσπασαν σε κλάματα ακούγοντας τα νέα.

    Η πτήση QZ8501 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia, ένα Airbus A320-200, χάθηκε από τα ραντάρ του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια κακοκαιρίας και ενώ πετούσε από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη. Η ινδονησιακή υπηρεσία έρευνας και διάσωσης επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια είναι από το αεροπλάνο.

    Το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη βρεθεί και δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες.

    [07] Δύο Aλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης ρυμούλκησης του «Norman Atlantic»

    Δύο Aλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν όταν έσπασε σήμερα το πρωί ένα καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic, αφού ρυμουλκούσαν το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας. «Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου», δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας.

    Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον έναν θάνατο, αναφέροντας ότι ο άλλος ναυτικός είναι σοβαρά τραυματισμένος. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο άνδρες δεν ανήκαν στις δυνάμεις του.

    [08] Ένοχο για υπεξαίρεση έκρινε δικαστήριο τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι

    Σε φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή καταδίκασε σήμερα ρωσικό δικαστήριο τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κρίνοντάς τον ένοχο για υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ την ίδια ποινή φυλάκισης αλλά χωρίς αναστολή επέβαλε στον αδελφό του Όλεγκ. Ο Αλεξέι Ναβάλνι ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για διαφθορά πριν από τρία χρόνια, και η δίκη του, σύμφωνα με το Ρόιτερς, θεωρείται απόπειρα καταστολής των διαφωνούντων.

    Οι αδελφοί Ναβάλνι κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 30 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 427.000 ευρώ) από δύο εταιρείες, περιλαμβανομένης μίας θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας φυτικών καλλυντικών Yves Rocher, κατά το διάστημα 2008 και 2012. Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για την δίωξη των επικριτών του. Μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο Αλεξέι Ναβάλνι κατήγγειλε τη ρωσική δικαιοσύνη ότι καταδίκασε τον αδελφό του για να ασκήσει «πίεση» στον ίδιο.

    Ο Αλεξέι Ναβάλνι έγινε γνωστός κυρίως από ένα μπλογκ και μια ιστοσελίδα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, από τον αγώνα του κατά της διαφθοράς και τις καταγγελίες του για την εκτεταμένη οικονομική απάτη στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις της Ρωσίας, όπως η τράπεζα VTB και η Transneft, που έχει το μονοπώλιο για τα δίκτυα φυσικού αερίου στη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2014 - 11:30:29 UTC