Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευχές για την Πρωτοχρονιά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Σορός επιβάτη του «Norman Atlantic» φέρεται από τις ιταλικές Αρχές να ανήκει σε Έλληνα
  • [03] Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων
  • [04] Κατολισθήσεις και πλημμύρες στα Χανιά
  • [05] Ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι στη Σρι Λάνκα, λόγω των πλημμυρών
  • [06] Tο 2015 δεν θα είναι εύκολο, τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο Νίκος Αναστασιάδης

  • [01] Ευχές για την Πρωτοχρονιά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Τις καθιερωμένες ετήσιες ευχές για την Πρωτοχρονιά δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

    Στον κ. Παπούλια ευχήθηκαν επίσης, έξι μέλη της κυβέρνησης, θεσμικοί παράγοντες, η ηγεσία και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    [02] Σορός επιβάτη του «Norman Atlantic» φέρεται από τις ιταλικές Αρχές να ανήκει σε Έλληνα

    Τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου «Norman Atlantic».

    Εξάλλου, εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Στο μεταξύ, έφθασαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, με επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο από την Ιταλία, όλοι οι Έλληνες που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου «Norman Atlantic» και αυτήν τη στιγμή γίνεται διασταύρωση στοιχείων και ταυτοποίηση από άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33 άτομα, από τα 55 μέλη του πληρώματος, στα οποία περιλαμβάνονται και Ιταλοί. Σύμφωνα με τη ναυλώτρια εταιρεία, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

    [03] Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

    Όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και πλήττονται από την κρίση, βρέθηκαν λίγο μετά τις 13:00 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ρουφ, για το εορταστικό μενού που προσφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Στο καθιερωμένο γεύμα αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε και φέτος, προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, σε μια γιορτή με μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.

    [04] Κατολισθήσεις και πλημμύρες στα Χανιά

    Σοβαρά προβλήματα, με πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, κυρίως υπόγεια, καταπτώσεις και κατολισθήσεις σε δεκάδες σημεία της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και εγκλωβισμούς οδηγών στα οχήματά τους προκάλεσε η κακοκαιρία στα Χανιά, με τα φαινόμενα να είναι εντονότατα από τα μεσάνυκτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Δρόμοι στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ακόμα και μεγάλα τμήματα της Εθνικής Οδού μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαγορεύει την διέλευση από πολλά σημεία, ενώ από διάφορα σημεία των Χανίων η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 35 ατόμων. Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε ολονύκτια επιχείρηση στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, μέρος του οποίου κατακλύστηκε από νερά, υπό τον φόβο να υπάρξει γενικό μπλακ- άουτ στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο στις περιοχές του Πλατανιά, του Μάλεμε, των Βουκολιών και του Κολυμβαρίου έπεσαν στύλοι της επιχείρησης με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

    Στην περιοχή Λιβάδια των Χανίων πλημμύρισαν σπίτια και βιοτεχνίες, ενώ η Πυροσβεστική έκανε άντληση υδάτων από ξενοδοχεία και σπίτια σε Πλατανιά, Μόδι και Γεράνι. Ακόμα, πλημμύρισαν περισσότερα από δέκα υπόγεια, κυρίως αποθήκες, σε Κολυμπάρι και Μινωθιανά ,ενώ μέχρι και το πρωί όταν και υποχώρησαν τα νερά είχαν αποκοπεί κυκλοφοριακά τα χωριά Ξαμουδοχώρι, Κυπάρισσος, Λουτράκι, Μανωλιόπουλο.

    Προβλήματα υπήρξαν και στα ορεινά λόγω των καταπτώσεων βράχων, ενώ από τα χιόνια έκλεισε και ο δρόμος προς τον Ομαλό.

    [05] Ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι στη Σρι Λάνκα, λόγω των πλημμυρών

    Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες έπειτα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη Σρι Λάνκα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κυρίως στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Χιλιάδες εκτάρια από φυτείες ρυζιού καταστράφηκαν σε επαρχίες στα ανατολικά και βορειοκεντρικά της χώρας.

    [06] Tο 2015 δεν θα είναι εύκολο, τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο Νίκος Αναστασιάδης

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2015 δεν θα είναι εύκολο», αλλά «θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για το καλύτερο αύριο», όπως επισήμανε. Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «η συλλογική διαχείρισή του δεν μπορεί να είναι σχήμα κενό περιεχομένου, ούτε ένα περιστασιακό σύνθημα». Ήταν πάντοτε η πεποίθησή μου, ανέφερε, «πως για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, αλλά και μεγάλων εθνικών τραγωδιών, όπως η οικονομική κρίση που διερχόμαστε, δεν είναι αρκετοί οι ώμοι, κανενός». Απεύθυνε το μήνυμα πως είναι έτοιμος να ακούσει τις εισηγήσεις των πολιτικών κομμάτων. Από δικής του πλευράς, πρόσθεσε, είναι πρόθυμος να προχωρήσει και στον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, κάνοντας μια νέα αρχή σε μια κοινή πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Θα ήθελα να τονίσω, ανέφερε, «πως η κυβέρνηση είναι ενάντια στη στασιμότητα και στο status quo και είμαστε αποφασισμένοι για έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 January 2015 - 13:30:22 UTC