Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Αισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα που οδηγεί σε χρεοκοπία
  • [03] Μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τη χιονόπτωση στην Αττική
  • [04] «Αρχαιολογικοί Διάλογοι»: ένας νέος θεσμός γεννιέται

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Αισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας

    Ουσιαστικές προσθήκες στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ώστε να καταστεί ένα πλήρες και ευκρινές κυβερνητικό πρόγραμμα, θα κάνει αύριο το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

    Λίγες ώρες νωρίτερα, αύριο το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει την πολιτική συμμαχιών και την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, τα οποία δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά στόχος είναι να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πολιτικός στόχος είναι από την προσεχή Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την προετοιμασία και να αρχίσει την τελική φάση του εκλογικού του αγώνα. Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα αυξηθεί σημαντικά μετά το Διαρκές Συνέδριο και εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

    Η καταληκτική ημερομηνία για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η 8η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου, στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις, κατά κύριο λόγο κομματικά στελέχη.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα που οδηγεί σε χρεοκοπία

    Αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα.

    Απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο ο πρωθυπουργός είπε: «Με την βοήθεια του θεού, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη. Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί. Θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη, εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα».

    Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ψέματα που έλεγε, θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα προκαλέσουν χρεοκοπία. Έλεγαν στο συνέδριό τους ότι δεν θα πληρώσουν τους τόκους και τα χρεολύσια, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Σήμερα είπαν ότι θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό ακόμη και από τους μικροκαταθέτες».

    Συνεχίζοντας την επίθεση και απαντώντας εμμέσως στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για προεκλογικό ντιμπέιτ είπε ότι «εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω. Με ποιούς να κάνω διάλογο; με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες».

    [03] Μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τη χιονόπτωση στην Αττική

    Παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, παραμένουν κάποια από τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται πλέον στην Ιπποκράτειο Πολιτεία καθώς και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Οινόης. Η διακοπή της κυκλοφορίας παραμένει, ωστόσο, για την περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, στο ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης «414», έως τη διασταύρωση Αγ. Πέτρου, στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ ως το καζίνο και στη λεωφόρο Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών. Τέλος, τα οχήματα δεν κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλεποχώρι - Βίλια, Ψάθα και Πόρτο Γερμενό.

    [04] «Αρχαιολογικοί Διάλογοι»: ένας νέος θεσμός γεννιέται

    Ένας νέος θεσμός που προάγει τον δημόσιο αρχαιολογικό διάλογο και τη συλλογικότητα ξεκινά τη δράση του σε λίγες ημέρες. Απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, ειδικούς και μη, οι πρώτοι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι», όπως ονομάζεται το καινούργιο εγχείρημα, θα διεξαχθούν από τις 9 ως τις 11 Ιανουαρίου στην Αθήνα, με στόχο τη διαρκή κριτική και τον ανοιχτό διάλογο για τις αρχαιότητες και την αρχαιολογία στη σημερινή κοινωνία.

    «Οι "Αρχαιολογικοί Διάλογοι" ξεκίνησαν ως πρωτοβουλία μιας ομάδας αρχαιολόγων - καθηγητών αρχαιολογίας σε ΑΕΙ του εσωτερικού και του εξωτερικού, υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, αλλά και φοιτητών - με στόχο τον ανοικτό και ειλικρινή διάλογο γύρω από το παρελθόν και τις χρήσεις του. Δεν είμαστε σύλλογος ούτε σωματείο, η δομή της ομάδας είναι απολύτως ελεύθερη, χωρίς ιεραρχίες ή αποκλεισμούς. Ελπίζουμε η πρώτη συνάντηση, αυτή της Αθήνας, να ενδυναμώσει το εγχείρημά μας, δικαιώνοντας παράλληλα τις προσπάθειές μας εδώ κι έναν χρόνο περίπου», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Πλάντζος, επίκουρος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι ένας εκ των διοργανωτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 January 2015 - 19:30:24 UTC