Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτό, προοδευτικό προσκλητήριο για τη νίκη του λαού στις εκλογές, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός
  • [03] "Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα" αναφέρει άρθρο του Bloomberg
  • [04] Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η βρετανίδα νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα
  • [05] "Διπλό" στη Βέροια με 3-1 ο Παναιτωλικός

  • [01] Ανοιχτό, προοδευτικό προσκλητήριο για τη νίκη του λαού στις εκλογές, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας

    Ανοιχτό, προοδευτικό προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις «που υπέστησαν τη μνημονιακή καταστροφή, μόχθησαν και παλεύουν για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας για τη νίκη του λαού μας» στις επικείμενες εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος.

    Σε εκτενή αναφορά του για το θέμα των συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι απευθύνεται πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις κάλεσε «να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς».

    Είναι μια μάχη που αφορά το σήμερα και το αύριο των δυνάμεων της εργασίας και του λαϊκού κινήματος.

    Τους καλούμε, είπε ο κ. Τσίπρας, «να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για τον τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών».

    Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας, απηύθυνε κάλεσμα «για μια πλατιά εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν επί της αρχής στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμπληρώνουν με τις δικές τους επιμέρους προτεραιότητες».

    Πιο συγκεκριμένα, απηύθυνε κάλεσμα σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου. Απευθύνθηκε επίσης στους Οικολόγους - Πράσινους γιατί, όπως είπε, θεωρούμε σημαντική και κρίσιμη τη συνάντηση της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας.

    [02] Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

    Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή της νοτιανατολικής Αττικής ο δραπέτης καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία.

    [03] "Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα" αναφέρει άρθρο του Bloomberg

    Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα πολιτική κρίση.

    Την περασμένη Δευτέρα το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν υπερψήφισε τον υποψήφιο του πρωθυπουργού για την προεδρία, αναγκάζοντας τη χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

    Το αποτέλεσμα αυτού του νέου γύρου της αναταραχής θα είναι μια κρίσιμη ένδειξη για το εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να διατηρηθούν στην εξουσία για αρκετό καιρό προκειμένου να παραμείνει σταθερή η πορεία προς τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των οικονομιών της περιοχής.

    Η αναταραχή έρχεται μόλις τέσσερα χρόνια αφότου η χώρα αποδέχθηκε το πρώτο διεθνές σχέδιο διάσωσης της και σχεδόν από μόνη της έστειλε την παγκόσμια οικονομία σε δίνη, αναφέρει άρθρο γνώμης των Natalie Kitroeff και Joe Weisenthal στο Bloomberg με τίτλο «Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα» στο οποίο υπογραμμίζονται τα ακόλουθα:

    Θυμηθείτε γιατί η Ελλάδα προκάλεσε πανικό την προηγούμενη φορά.

    Από το 2010 έως το 2012 υπήρξε γενικευμένος πανικός ότι οι χώρες που είναι βαθιά χρεωμένες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία, θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία και θα αποχωρήσουν από τη ζώνη του ευρώ.

    Η θέση της Ελλάδας ήταν σαφώς η χειρότερη.

    Είχε το υψηλότερο χρέος και την ασθενέστερη οικονομία.

    Ο φόβος ήταν ότι η Ελλάδα θα δήλωνε αδυναμία αποπληρωμής του δημόσιου χρέους της και θα σταματούσε να χρησιμοποιεί το ευρώ ως νόμισμά της, καταστρέφοντας την πίστη των ανθρώπων στην ικανότητα των άλλων χωρών να πληρώσουν τα χρέη τους και δημιουργώντας ένα ντόμινο που θα μπορούσε να καθηλώσει τις παγκόσμιες αγορές.

    [04] Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η βρετανίδα νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα

    Η βρετανίδα νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα και έχει τεθεί από την Τρίτη σε απομόνωση σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοινώθηκε σήμερα από το Βασιλικό Ελεύθερο Νοσοκομείο.

    Το Ρόαγιαλ Φρι Χόσπιταλ "με λύπη του ανακοινώνει πως η κατάσταση της Πολίν Καφέρκι επιδεινώθηκε σταδιακά στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών και η ασθενής βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί της νοσηλεύτριας, η οποία επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από τη Σιέρα Λεόνε.

    [05] "Διπλό" στη Βέροια με 3-1 ο Παναιτωλικός

    Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη και μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ πέτυχε σήμερα ο Παναιτωλικός, καθώς, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για τη Σούπερ Λίγκα, επικράτησε εκτός έδρας της Βέροιας με 3-1.

    Τα τέρματα για τον Παναιτωλικό πέτυχαν οι Κάπελ (27΄) και Βιγιαφάνιες (54΄, 65΄), ενώ η «βασίλισσα του βορρά» μείωσε με τον Καλτσά στο 88ο λεπτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 January 2015 - 15:30:21 UTC