Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 3,1% η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ
  • [03] Με αλυσίδες η κίνηση οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλίας
  • [04] «Δεν υπάρχει σχέδιο Β ενάντια στον ιό του Έμπολα, πρέπει να νικηθεί»
  • [05] Εντοπίστηκε και πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στην έρευνα για το αεροσκάφος της AirAsia
  • [06] Nαυάγησε φορτηγό πλοίο που έφερε κυπριακή σημαία

  • [01] Στο 3,1% η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, σε νέα δημοσκόπηση

    Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει έρευνα της Rass για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 3,1% από 3,4% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την υπεροχή του στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8%, ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,4%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν καταγράφεται. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 3,8% των ερωτηθέντων, άκυρο 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 15,2%. Μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ισχυρό προβάδισμα 7,6% στην καταλληλότητα πρωθυπουργίας, με ποσοστό 41%, έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου κι ενώ δεν είχε ανακοινωθεί το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Το 6,1% απάντησε πως σε περίπτωση που δημιουργούσε κόμμα και ζητούσε την ψήφο των πολιτών θα τον εμπιστευόταν. Πάντως 41% δηλώνουν ότι η προοπτική να εκλεγεί πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας τους προκαλεί φόβο, έναντι 38,1% που δηλώνουν ότι τους δίνει ελπίδα. Εξάλλου, 74,2% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία.

    [02] Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ

    «Χόρτασε ο λαός μας από "θυσίες" και "σωτήρες"». Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ξέρουν πολύ καλά πως η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες βράδυ σε σύσκεψη στελεχών του ΚΚΕ.

    Εγκάλεσε όσους καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη γι αυτόν, τονίζοντας ότι «όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα -με κυβερνητική εναλλαγή, με παράταση ή όχι του μνημονίου, με παραμονή ή όχι της τρόικας- θα είναι εδώ παρόντες οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που κινούνται σε αυτό τον δρόμο».«Όλα αυτά θα είναι εδώ και σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης και στην περίπτωση κάποιας μικρής ανάκαμψης. Το κεφάλαιο και στη φάση της ανάκαμψης απαιτεί περισσότερα προνόμια» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό ακριβώς ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να είναι δίπλα του, να οργανώνει αποτελεσματικά την πάλη του λαού».«Ισχυρό ΚΚΕ για να μην ξεγελάσουν, να μην εξαπατήσουν και πάλι τον λαό» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    Εξάλλου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Real News ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο Grexit εάν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «περισσότερο μας ανησυχούν τα διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΕΕ, τα μονοπώλια και συνολικά την τρόικα για συνέχιση της στρατηγικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και οι υποσχέσεις για συνέχιση των "μεταρρυθμίσεων" και "μέτρων" με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ». «Το Grexit αφορά επιλογές μονοπωλιακών συμφερόντων λόγω ανταγωνισμού και αντιθέσεων μέσα στην ίδια την ΕΕ. Δεν εξαρτάται τόσο από την πορεία της ελληνικής οικονομίας ούτε από τις επιλογές πολύ περισσότερο κυβερνήσεων, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

    [03] Με αλυσίδες η κίνηση οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλίας

    Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες και του παγετού που επικρατεί.

    Στον νομό Πέλλας, αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Κερασιάς, μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δημοτικό επαρχιακό δίκτυο του νομού και στη δημοτική ενότητα Βεγορίτιδας του δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένων της επαρχιακής οδού Άρνισσας- χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, του ορεινού και επαρχιακού δικτύου δημοτικής ενότητας Αριδαίας και Εξαπλάτανου δήμου Αλμωπίας, για τη διαδρομή από τοπική κοινότητα Φούστανης- όρια Ν. Κιλκίς.

    Στον νομό Κιλκίς, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας- Μεγ. Λειβαδιών.

    Στον νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 91,4 χλμ έως το 98,3 χλμ, στην επαρχιακή οδό Βέροιας- χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 20ο μέχρι το 26ο χλμ.

    Στον νομό Χαλκιδικής, απαιτείται η χρήση αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Αρναία- Ταξιάρχης), και τις επαρχιακές οδούς Βαρβάρας- Ολυμπιάδας, Καρυών- Δάφνης Αγ. Όρους.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στον νομό Φλώρινας, στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας- Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), 20ο έως το 30ο χλμ και Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Βιτσίου από 18ο μέχρι 28ο χλμ.

    Στο νομό Λάρισας, αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές Γόννων- Καλλιπεύκης, από 10ο- 22ο χλμ, Ελάφους- Σκλήθρου, δημοτικού διαμερίσματος Καλλιπεύκης, με όρια νομό Πιερίας, στο ύψος Παλαιού Παντελεήμονα.

    Στο νομό Καρδίτσας, με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας- Άρτας, θέση Τύμπανος, από 38ο- 61ο χλμ., Μουζακίου- Στεφανιάδας, θέση «Αγ.Νικόλαος», από 10ο- 22ο χλμ, Κέδρου- Ρεντίνας- Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ (θέση Ζαχαράκη), ενώ στον νομό Τρικάλων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης.

    Στη Μαγνησία, χρειάζονται αλυσίδες στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου- Ν. Ιωνίας, πλην των κεντρικών οδικών αρτηριών και στις επαρχιακές οδούς Βόλου- Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από το 12ο- 45ο χλμ και Βόλου- Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) από το 37,5- 74ο χλμ.

    Τέλος, στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα- Λισσός, στο ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου- Αετοκορυφή- Διώνη και Στρύμης- Λοφαρίου.

    [04] «Δεν υπάρχει σχέδιο Β ενάντια στον ιό του Έμπολα, πρέπει να νικηθεί»

    Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» ενάντια στον ιό Έμπολα, «πρέπει να νικηθεί», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας (UNMEER) Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, την ώρα που από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 7.900 άνθρωποι. «Δεν διαθέτουμε σχέδιο Β, πρέπει να νικήσουμε τον ιό αυτό. Είναι εφικτό», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ μόλις έφτασε στην Άκρα. «Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση. Αναμφισβήτητα έχουμε μια δύσκολη περίοδο μπροστά μας, όμως μπορούμε να πετύχουμε», υπογράμμισε.

    Ο Μαυριατανός Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ ορίστηκε επικεφαλής της UNMEER στις αρχές Δεκεμβρίου από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σε αντικατάσταση του Αμερικανού Άντονι Μπάνμπουρι. Έφτασε χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα της Γκάνας, όπου είναι η έδρα της UNMEER, για να αναλάβει τα καθήκοντά του. Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ συντονίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πιο θανατηφόρας επιδημίας του ιού Έμπολα στην Ιστορία.

    [05] Εντοπίστηκε και πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στην έρευνα για το αεροσκάφος της AirAsia

    Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας την προηγούμενη Κυριακή εντόπισαν ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στον βυθό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο. Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά του νησιού Βόρνεο την Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

    Η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες, πρόσθεσε ο Σοελίστιο, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 31 επιβαινόντων του αεροπλάνου. Νωρίτερα η Ινδονησιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη θέση του αεροπλάνου κατά την τελευταία του επαφή, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για το δυστύχημα».

    [06] Nαυάγησε φορτηγό πλοίο που έφερε κυπριακή σημαία

    Ένα φορτηγό πλοίο που έφερε κυπριακή σημαία βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοικτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας. Στο πλοίο, το οποίο μετέφερε τσιμέντο, βρίσκονταν 8 μέλη του πληρώματος και ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκωτίας. Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από ένα άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.

    Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό των 8 ναυτικών, 7 εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες. Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου καταγράφηκε στις 15:15 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή και είχε αναχωρήσει από το Άαλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκωτίας. Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο, επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό του τη Δευτέρα.

    Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, Brise of Hamburg, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι 8 άνθρωποι αγνοούνται αφότου συνέβη «ένα σοβαρό ατύχημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 January 2015 - 9:30:21 UTC