Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κόμμα του Γ. Παπανδρέου
  • [02] Γ. Πεταλωτής: Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος κοιτάζουμε μπροστά
  • [03] Αισιόδοξος για τις εκλογές δήλωσε, από τον Έβρο, ο πρωθυπουργός
  • [04] Οι πυροσβέστες εντόπισαν το κύριο μαύρο κουτί του «Norman Atlantic»
  • [05] Νέα επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου μέσα από τη φυλακή
  • [06] Φρ. Ολάντ: «Οι Ελληνες οφείλουν να σεβαστούν τις δεσμεύσεις» απέναντι στην ΕΕ
  • [07] Η δουλειά σε εναλλασσόμενες βάρδιες και τα βράδια «κόβει» χρόνια ζωής

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κόμμα του Γ. Παπανδρέου

    «Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστηρίζει: «Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο».

    Σε ερώτηση ειδικότερα για την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει: «Είναι θλιβερό να θέλει να ξανασώσει τη χώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Την έσωσε μία φορά, δεν χρειάζεται και δεύτερη. Φτάνει πια η καταστροφή. Το ότι εξήγγειλε κόμμα μόνο ως ανέκδοτο και φαρσοκωμωδία μοιάζει. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα του γυρίσει συντριπτικά την πλάτη».

    Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «αυτή την ώρα εναλλακτική λύση είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ριζοσπαστική Αριστερά που απευθύνεται σε όλο τον λαό, σε όλους τους πολίτες. Μπορεί να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα με αισιοδοξία, ελπίδα για ένα μέλλον ανόρθωσης και ανασυγκρότησης. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, για να γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης για την Ελλάδα. Αυτή είναι η σιγουριά με την οποία βαδίζουμε σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το δικό μας μήνυμα και θα το στηρίξει με αποφασιστικότητα και συντριπτική πλειοψηφία».

    [02] Γ. Πεταλωτής: Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος κοιτάζουμε μπροστά

    «Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι μια πρωτοβουλία, η οποία πηγάζει από την ανάγκη των δημοκρατικών πολιτών της χώρας να υπάρξει επιτέλους έκφραση του μεγάλου δημοκρατικού χώρου» τονίζει σε δήλωσή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Πεταλωτής, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και πρώην υπουργός. «Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη κόμμα, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος κοιτάζουμε μπροστά, κοιτάζουμε ευθεία. Πιστεύω ότι η δυναμική, η οποία δείχνει να υπάρχει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, θα είναι καταλυτική για τα πράγματα της χώρας, αλλά και για τη δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να είμαστε θετικοί στην πορεία της χώρας και στον δημοκρατικό κόσμο» σημειώνει ο κ. Πεταλωτής.

    [03] Αισιόδοξος για τις εκλογές δήλωσε, από τον Έβρο, ο πρωθυπουργός

    Αισιόδοξος για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Καστανιές του Έβρου, από όπου άρχισε τη διήμερη περιοδεία του στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας. Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος, βεβαίως». Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία, στις Καστανιές, όπου τον υποδέχθηκαν ο υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης και ο ταξίαρχος Ιωάννης Μακρής. Χαιρέτησε προσωπικά έναν έναν τους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της περιοχής της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.

    Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και θυμήθηκαν ότι πριν από 15 μέρες, το ίδιο ακριβώς σημείο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα, εκείνη την ώρα, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά για να τού ευχηθεί «χρόνια πολλά»και να τον ενημερώσει ότι είναι ακριβώς στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών. «Η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο συνοριακή, αλλά είναι και γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Τούρκος νομάρχης, ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου ευχαρίστησε, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό για την καλή χειρονομία που έκανε.

    Ο πρωθυπουργός είδε ακόμη από κοντά το αποτρεπτικό εμπόδιο, «φράχτη» για την είσοδο των μεταναστών, που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις.

    «Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    [04] Οι πυροσβέστες εντόπισαν το κύριο μαύρο κουτί του «Norman Atlantic»

    Oι πυροσβέστες εντόπισαν χθες βράδυ το κύριο μαύρο κουτί του Νοrman Atlantic, το οποίο όμως βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά και ενδέχεται να έχει καταστραφεί, μερικώς ή ολοκληρωτικά. Πριν δύο ημέρες τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων είχαν εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί. Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

    Σήμερα, στο μεταξύ, θα αρχίσουν στο Μπάρι οι νεκροψίες για τα εννέα θύματα που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Απουλίας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Για τα τελικά ιατρικά συμπεράσματα θα χρειαστούν, όμως, αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, όταν σβήσουν όλες οι εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου, πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το λιμάνι του Μπρίντιζι σε εκείνο του Μπάρι.

    [05] Νέα επιστολή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου μέσα από τη φυλακή

    «Η εξορία δεν είναι γι' αυτούς που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια την πατρίδα» αναφέρει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε νέα επιστολή του μέσα από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

    Με παραπομπές στο βιβλίο «Πνευματικό ημερολόγιο» του Εμμετ Φοξ, ο τέως δήμαρχος μιλά για μία «μυστική Δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά και απόλυτα τη ζωή σου» και «μπορεί ν' ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της φυλακής και ν' απελευθερώσει τον κρατούμενο». Σημειώνει δε, ότι η «Δύναμη αυτή δεν είναι άλλη από την πρωτογενή Δύναμη της Ύπαρξης και η ανακάλυψή της είναι Θεϊκό δικαίωμα όλων των ανθρώπων». Εύχεται, επίσης, «χρόνια πολλά» κι ένα «ευτυχισμένο 2015 με υγεία και δικαιοσύνη, χωρίς αποφάσεις σκοπιμότητας».

    [06] Φρ. Ολάντ: «Οι Ελληνες οφείλουν να σεβαστούν τις δεσμεύσεις» απέναντι στην ΕΕ

    Οι Ελληνες «είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά προειδοποίησε ότι η επόμενη κυβέρνηση «οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις» της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

    «Οι Ελληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους, όμως , ταυτόχρονα, υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Φυσικά όλες αυτές πρέπει να γίνουν σεβαστές δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ απαντώντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα νίκης του Σύριζα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

    [07] Η δουλειά σε εναλλασσόμενες βάρδιες και τα βράδια «κόβει» χρόνια ζωής

    Οι άνθρωποι που εργάζονται με εναλλασσόμενες βάρδιες, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ανά περιόδους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο των πνευμόνων, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκόμες, οι οποίες δούλευαν πότε ημέρα και πότε νύχτα. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Από το 2007 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει την εργασία σε νυχτερινές βάρδιες στις πιθανές αιτίες καρκίνου, καθώς διαταράσσει το βιολογικό (κιρκαδιανό) «ρολόι».

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Εύα Σερνχάμερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επιδημιολόγο του Νοσοκομείου Brigham and Women' s της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής «American Journal of Preventive Medicine», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 75.000 νοσοκόμες 30 έως 55 ετών, τα οποία κάλυπταν μια περίοδο 22 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2015 - 9:30:23 UTC