Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό και απόγνωση
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής
  • [03] Επιστρέφει στην Αθήνα ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας του «Norman Atlantic»
  • [04] Στα 50 δολάρια το πετρέλαιο στις ΗΠΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό και απόγνωση

    Μήνυμα νίκης της Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που θα λυτρώσει τον ελληνικό λαό, έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. από την προεκλογική συγκέντρωση της Κομοτηνής και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε αμηχανία, πανικό, απόγνωση και παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της χώρας.

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους",τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Μίλησε για λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο θέμα με τις βουλευτικές έδρες, που θα ανήκουν στο κόμμα και στο ζήτημα των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα είναι υπό τον έλεγχο του γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    "Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Ελληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!".

    Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινή και θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα, μετά τις εκλογές, που έχει την πεποίθηση ότι θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Τότε οριστικά η χώρα θα βγει από την εξάρτηση κααι τον αναγκαστικό δανεισμό, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές θα είναι το "μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού".

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής

    «Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το καθορίσει ο λαός. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές, δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία, πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική, πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής, να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνευθύνης και στην εφαρμογή της πολιτικής ασφαλούς εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση. Αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ».

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, με την οποία ξεκίνησε τις περιοδείες του στο Λεκανοπέδιο. Υπογράμμισε δε ότι αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια διαχείριση της κρίσης και της διαπραγμάτευσης, αλλά το μέλλον της χώρας, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, των δικαιωμάτων, της απασχόλησης , το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, η προστασία του κοινωνικού κράτους, των αδύναμων ομάδων. «Αυτό που προτείνουμε», τόνισε, «δεν είναι μια τεχνοκρατική πλατφόρμα, αλλά το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη χώρα, την έχουμε, την προτείνουμε, μπορούμε να την εγγυηθούμε».

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «οι εκλογές είναι εκλογές εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο και γι' αυτό και για την παράταξη, γιατί η μοίρα της πατρίδας είναι ταυτισμένη ιστορικά με τη μοίρα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

    [03] Επιστρέφει στην Αθήνα ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας του «Norman Atlantic»

    Ο Πέτρος Λιανός, ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας της ναυτικής τραγωδίας του Νοrman Atlantic που βρισκόταν ακόμη σε νοσοκομείο της Απουλίας, επιστρέφει σήμερα αεροπορικώς στην Αθήνα από το Μπρίντιζι, μέσω Ρώμης.

    Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες ανέβηκαν και πάλι σήμερα στο πλοίο, στο αμπάρι του οποίου συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες πυρκαγιάς και σύμφωνα με τον δημοσιογραφικό όμιλο Μπερλουσκόνι για την ολική κατάσβεση μπορεί να χρειασθούν ακόμη και εβδομάδες.

    Εξάλλου, η νεκροψία στις σορούς των εννέα θυμάτων της πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Μπάρι, αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιβεβλημένες επαφές της ιταλικής δικαιοσύνης με σειρά ξένων πρεσβειών.

    [04] Στα 50 δολάρια το πετρέλαιο στις ΗΠΑ

    Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου συνεχίστηκε μετά από μια μικρή παύση κατά την έναρξη του 2015. Το αργό στην αμερικανική αγορά έπεσε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι σήμερα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου συμπιέζεται και άλλο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τον κορεσμό της παγκόσμιας προσφοράς.

    Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης τους αμέσως επόμενους μήνες υποχώρησαν στα 49,95 δολάρια, με πτώση κατά 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής, πριν ανακάμψουν και πάλι πάνω από τα 50 δολάρια στα 50.20 στις 18:36 ώρα Ελλάδας.

    Και η τιμή του πετρελαίου Μπρέντ υποχώρησε σε ποσοστό μεγαλύτερο από 6% κάτω από τα 53 δολάρια το βαρέλι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2015 - 19:30:21 UTC