Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Π. Καμμένος
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Το φως της Δικαιοσύνης να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Να συνεχίσει να στέκεται όρθια η πατρίδα
  • [04] Ενας δεκατριάχρονος «έπιασε» το σταυρό στην τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Προβλήματα από τον χιονιά στην Κρήτη

  • [01] Στην Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Π. Καμμένος

    Ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος παρακολούθησε σήμερα τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μετά την τελετή ο κ.Καμμένος δήλωσε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι η Θεία Φώτιση να έρθει στον ελληνικό λαό για τη ενότητα του έθνους. Θέλω σήμερα που είναι ο Αγιασμός των Υδάτων να σκεφτούμε ακόμα και τους Έλληνες ναυτικούς, αυτούς που ταξιδεύουν μακριά από την πατρίδα μας, τους ανθρώπους που έκαναν την εμπορική ναυτιλία μεγάλη, όπως επίσης και το προσωπικό, τους άντρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Το φως της Δικαιοσύνης να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα

    Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ. Το σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μετά το πέρας της τελετής ο κ.Τσίπρας σε δηλώσεις του από το δημοτικό θέατρο ανέφερε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό». «Εγώ να ευχηθώ το φως της Δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας.»

    Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος «ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και σε όλους μας το φως της λογικής.»

    Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και βουλευτές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Να συνεχίσει να στέκεται όρθια η πατρίδα

    Την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα αμέσως μετά την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της Καβάλας. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά». Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό. Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

    [04] Ενας δεκατριάχρονος «έπιασε» το σταυρό στην τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη

    Με λαμπρότητα, παρουσία των τοπικών πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη. Το σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα στην παλιά παραλία, ένας 13χρονος, μεταξύ των είκοσι που αψηφώντας το δριμύ ψύχος βούτηξαν στα νερά, εκ των οποίων και τρεις ανήλικοι. Με το άκουσμα του "Εν Ιορδάνη..." οι είκοσι άνδρες έπεσαν στη θάλασσα απο σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετά τη ρίψη του σταυρού στα νερά. Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης ήταν εκείνος που τον έφτασε πρώτος και τον έπιασε, καταχειροκροτούμενος από επισήμους και κόσμο. Αργότερα πλαισιωμένος από τον πατέρα του Γιάννη και τον 10χρονο αδελφό του μίλησε στους δημοσιογράφους. "Κολυμπάω οκτώ χρόνια πάω στο Ναυτικό Ομιλο Μακεδονίας. Ηθελα να δώσω ένα μήνυμα : Υγεία, χαρά και ευτυχία" είπε ο 13χρονος που μετακόμισε οικογενειακώς πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, από τα Γιαννιτσά. "Να μην κλείσουν τα κολυμβητήρια, αυτό είναι το σημαντικό" τόνισε ο πατέρας του Γιάννης Ταρνανίδης. Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ανθιμου και ακολούθησε πομπή επί της οδού Αγίας Σοφίας, μπροστά από το τιμητικό άγημα, μέχρι την παλιά παραλία.

    [05] Προβλήματα από τον χιονιά στην Κρήτη

    Με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές κατά τόπους βροχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο οποίο συνεχίζεται ο εκχιονισμός από συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας που δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου - Ασιτών, από τον 'Άγιο Μύρωνα και μετά. Από το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Ηρακλείου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία.

    Σε λευκό κλοιό βρίσκονται πολλές ορεινές περιοχές και στα Χανιά με το χιόνι να έχει δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις. Αποκλεισμένα βρίσκονται χωριά στην ενδοχώρα και τα ορεινά του δήμου Πλατανιά καθώς και ο Ομαλός ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στο Θέρισο, τη Ζούρβα, τα Κεραμειά και σε περιοχές των Σφακίων. Τα χιόνια έχουν κατέβει σε υψόμετρο μέχρι και τα 500 μέτρα και από το πρωί μηχανήματα της αντιπεριφέρειας και των δήμων καταβάλουν προσπάθειες ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 2015 - 11:30:27 UTC