Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: Πάντοτε εφαρμόσαμε πολιτική που προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [02] Υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα, η Άντζελα Γκερέκου
  • [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις
  • [04] Ανοικτά μετά τις 10:00 τα σχολεία στην Παλλήνη και την Παιανία
  • [05] Παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω της χιονόπτωσης, σε σημεία της Αττικής
  • [06] Παραδόθηκε ο ένας από τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι
  • [07] Το 2014 ήταν το πιο ζεστό έτος στα μετεωρολογικά χρονικά της Γης
  • [08] Το αβοκάντο βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης

  • [01] Μέρκελ: Πάντοτε εφαρμόσαμε πολιτική που προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αποπειράθηκε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο, να υποβαθμίσει τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κατέστησε όμως σαφές πως αναμένει από την Αθήνα να τηρήσει τους όρους των δανειακών της συμβάσεων με την τρόικα μετά τις εκλογές αυτόν τον μήνα. Η Μέρκελ αναφέρθηκε στο θέμα για πρώτη φορά αφότου το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε το Σαββατοκύριακο ότι η κυβέρνησή της έχει αλλάξει στάση και είναι πλέον έτοιμη να αποδεχθεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τη λεγόμενη Grexit, εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης συνολικού ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    «Εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε εφαρμόσαμε μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε», οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν «ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τηρήθηκαν κι έτυχαν σεβασμού». Η Άγγελα Μέρκελ έκανε την τοποθέτηση αυτή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

    «Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματι πολλές θυσίες. Για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Διανύσαμε πολύ δρόμο», σημείωσε η ίδια. «Και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια επιτυχή κατάληξη, καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

    [02] Υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα, η Άντζελα Γκερέκου

    Υποψήφια στην Κέρκυρα, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Άντζελα Γκερέκου. «Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» αναφέρει σε δήλωσή της.

    [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ, σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 25,3%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

    Σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται σήμερα στο «Ποντίκι», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,3% έναντι της ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τη ΝΔ προτιμούν το 30,5% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, ΑΝΕΛ 2,4% ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, Το Ποτάμι 4,5%, Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών 2,7%, άλλο 3,4% και αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,3%.

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

    Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015. Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο/λευκό ανέφεραν το 7,6%.

    [04] Ανοικτά μετά τις 10:00 τα σχολεία στην Παλλήνη και την Παιανία

    Μετά τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στους δήμους Παλλήνης και Παιανίας. Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Λαυρεωτικής (Λαύριο, Κερατέα, 'Αγιος Κωνσταντίνος), στα Καλύβια και τον Κουβαρά του δήμου Σαρωνικού.

    Στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, κλειστά θα παραμείνουν τα ειδικά σχολεία του δήμου, τα σχολεία στο Πικέρμι, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στη Ραφήνα. Επίσης, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον δήμο Μαραθώνα, το Ίδρυμα «Η Παμμακάριστος» στη Ν. Μάκρη και το Νταού Πεντέλης.

    [05] Παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω της χιονόπτωσης, σε σημεία της Αττικής

    Την προσοχή σε οδηγούς και πεζούς να κινούνται με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί μετά από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, εφιστά η αστυνομία. Κλειστοί παραμένουν δρόμοι της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης ή του παγετού που έχει συσσωρευτεί, ο οποίος καθιστά το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό. Συγκεκριμένα, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης 414 έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια, στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

    Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, από το ύψος της ταβέρνας «Θέα», σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, καθώς και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων, από το Ολυμπιακό Χωριό.

    [06] Παραδόθηκε ο ένας από τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι

    Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των 3 Γάλλων που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στην εφημερίδα Charlie Hebdo, δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 2 δραστών, οι οποίοι φέρεται πως είναι αδέλφια και διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση. Aξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών το πρωί της Πέμπτης απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις αρχές. Η αστυνομία χαρακτήρισε τους δύο δράστες ως «οπλισμένους και επικίνδυνους».

    Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για τη Γαλλία. Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στη χώρα.

    «Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.Σήμερα το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων.Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ολάντ.

    Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού ενώ έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες που φυλάσσουν τα γραφεία δημοσιογραφικών οργανισμών, χώρους λατρείας και άλλους πιθανούς στόχους.

    [07] Το 2014 ήταν το πιο ζεστό έτος στα μετεωρολογικά χρονικά της Γης

    Το 2014 υπήρξε το θερμότερο έτος παγκοσμίως μετά το 1891, όπως ανακοίνωσε πρώτη η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, η μέση θερμοκρασία στη Γη πέρυσι ήταν μεγαλύτερη κατά 0,27 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 και 0,05 βαθμούς πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του 2010. Η ανακοίνωση επισημοποίησε το αναμενόμενο, καθώς τον Δεκέμβριο ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, κάνοντας μια προκαταρκτική ανάλυση των μετεωρολογικών στοιχείων για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014, είχε εκτιμήσει ότι το περασμένο έτος προαλειφόταν να γράψει μετεωρολογική ιστορία.

    Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, που θα δημοσιοποιήσει τη δική της «ετυμηγορία» στις 16 Ιανουαρίου, αναμένεται να καταλήξει σε παρόμοιο συμπέρασμα, σύμφωνα με το «Nature». Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν πάντως ότι δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ένα «διάλειμμα» στην άνοδο της θερμοκρασίας, απλώς θεωρούν ότι η αυξημένη θερμότητα «κρύβεται» όλα αυτά τα χρόνια στους βυθούς των ωκεανών, εκεί όπου η θερμοκρασία δεν μπορεί να μετρηθεί καλά.

    [08] Το αβοκάντο βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης

    Η κατανάλωση ενός αβοκάντο τη μέρα, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσεκτικής διατροφής με μέτρια λιπαρά, βοηθάει στη μείωση των δεικτών της χοληστερίνης στο αίμα, ιδίως των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια διαιτολογίας Πένι Κρις-Έθερτον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, αξιολόγησαν την επίπτωση των αβοκάντο στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, αντικαθιστώντας σε μια ομάδα εθελοντών τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, με ακόρεστα που προέρχονταν από αβοκάντο.

    Η διατροφή που περιλάμβανε αβοκάντο καθημερινά, αποδείχτηκε ανώτερη, όσον αφορά την μείωση της χοληστερίνης. Η «κακή» χοληστερίνη (LDL) ήταν 13,5 mg/dL χαμηλότερη κατά μέσο όρο σε όσους κατανάλωναν μέτρια λιπαρά σε συνδυασμό με αβοκάντο, έναντι μείωσης 8,3 σε όσους έτρωγαν μέτρια λιπαρά χωρίς αβοκάντο και μείωσης 7,4 σε όσους κατανάλωναν χαμηλά λιπαρά χωρίς αβοκάντο. Επιπλέον, σε όσους έτρωγαν αβοκάντο καθημερινά, υπήρχε μεγαλύτερη μείωση στην ολική χοληστερίνη και στα τριγλυκερίδια του αίματός τους.

    Τα αβοκάντο μπορούν να φαγωθούν σε σαλάτες, με λαχανικά, σε σάντουιτς ή και ολόκληρα σαν τα φρούτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 7:30:24 UTC