Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο τόπος δεν κυβερνιέται με τεχνητές αυτοδυναμίες
  • [02] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ
  • [03] Στη δημοσιότητα σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Υποχωρεί η κακοκαιρία
  • [05] Χειμερινές εκπτώσεις, από τη Δευτέρα
  • [06] Σε δάσος αναζητούν τους δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo
  • [07] ΗΠΑ: Ένας 25χρονος πέταξε από γέφυρα την μόλις 5 ετών κόρη του
  • [08] Κούβα: 35 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν το τελευταίο 48ωρο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο τόπος δεν κυβερνιέται με τεχνητές αυτοδυναμίες

    Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Παλλήνη θα μιλήσει στις 18:30 ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη θέση, η κοινωνία δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός. Θέλει συνεργασίες. Ούτε κυβερνιέται ο τόπος με τεχνητές αυτοδυναμίες» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε ομιλία του χθες στη Λάρισα. Το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός, είπε ο Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «κυβερνητικός μπαλαντέρ».

    [02] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

    Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, συνεδριάζει στις 11:00 υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Ρόδο.

    Την αισιοδοξία του για νίκη της ΝΔ στις εκλογές, εξέφρασε ο Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του χθες στο Μαρούσι. «Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα καθώς και ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015. Θα μειώσουμε στο 15% από 25% τον φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42%, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    [03] Στη δημοσιότητα σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στη δημοσιότητα θα δοθούν σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με κατάρτιση των ψηφοδελτίων ολοκλήρωσε το έργο της και παρέδωσε τις προτάσεις της στην ΚΕ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 News, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία από τον λήθαργο», ενώ για την εσωτερική πολιτική δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και έχει σχέδιο, «για το πώς θα σταματήσουμε αυτό το πάρτι της ανομίας».

    [04] Υποχωρεί η κακοκαιρία

    Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, ενώ αναμένεται να σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βελτιωμένη είναι και η κατάσταση στην Τήνο, όπου έχει αρχίσει σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ απέπλευσε για το νησί προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους που χρειάζονται βοήθεια εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης στο νησί, λόγω της κακοκαιρίας.

    Στη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Σουφλίου, εξαιτίας του παγετού. Στους δήμους Βοΐου, Εορδαίας και Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.30.

    Στη Μακεδονία και στη Θράκη σήμερα θα κυριαρχήσουν οι νεφώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες από -11 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως 22ο χλμ. Αλυσίδες χρειάζονται, από 15ο έως 30ο χλμ. στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς ? χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, του νομού Πέλλας και στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβάδια Κιλκίς.

    Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης-Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας), διασταύρωση "Βρύση του Κατή" (νομός Λάρισας) και στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος", στο νομό Καρδίτσας.

    Στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

    Στη Ροδόπη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης υδάτων, στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

    [05] Χειμερινές εκπτώσεις, από τη Δευτέρα

    Ξεκινούν τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

    [06] Σε δάσος αναζητούν τους δράστες της σφαγής στο Charlie Hebdo

    Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης των αδελφών Κουασί, των δύο Γάλλων τζιχαντιστών, αλγερινής καταγωγής, υπόπτων ως δραστών του μακελειού στο Charlie Hebdo, έχοντας επικεντρωθεί σε μία τεράστια δασώδη περιοχή της βορειοδυτικής Γαλλίας. Στην Ουάσινγκτον, οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν ότι ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί βρίσκονταν εδώ και χρόνια στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας και ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε εκπαιδευθεί στην Υεμένη. Μονάδες των ειδικών δυνάμεων RAID και GIGN της αστυνομίας και της χωροφυλακής συνέχισαν τη νύκτα τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πικαρδίας, όπου εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι από ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, τον οποίο λήστεψαν, οι δύο ύποπτοι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτή ρουκετών.

    Η επίθεση στο Charlie Hebdo χαιρετίσθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ραδιοφωνικός σταθμός της οποίας χαρακτήρισε «ήρωες» του δύο αδελφούς. Οι επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας καλύπτουν μία περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και ενδέχεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Οι αδελφοί Κουασί περιλαμβάνονταν «στον κατάλογό μας εδώ και χρόνια» αποκάλυψε αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε. Τα ονόματα των δύο ανδρών βρίσκονται στις αμερικανικές βάσεις δεδομένων με τα πρόσωπα που εθωρούνται ύποπτα για τρομοκρατική δράση και στην "No Fly List" με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να επιβιβασθούν σε πτήση από και προς τις ΗΠΑ.

    Η ατμόσφαιρα της ακραίας έντασης που επικρατεί στη Γαλλία, ενισχύθηκε από τη χθεσινή επίθεση άγνωστου ενόπλου στο Μονρούζ, κατά την οποία μία αστυνομικός σκοτώθηκε, ενώ ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίσθηκε σοβαρά.

    [07] ΗΠΑ: Ένας 25χρονος πέταξε από γέφυρα την μόλις 5 ετών κόρη του

    Κατηγορίες για τη δολοφονία της 5χρονης κόρης του απαγγέλθηκαν σε έναν άνδρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος έσπρωξε από μια γέφυρα το ανήλικο παιδί από ύψος 18 μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας αυτής. Ο Τζον Τζοντσακ, 25 ετών, κατείχε την επιμέλεια της κόρης του, παρά το βεβαρημένο ιστορικό συλλήψεων που αφορούσαν στην ταραχώδη σχέση που είχε με τη μητέρα του παιδιού.

    Η αστυνομία δεν παρείχε κανένα κίνητρο για το ζοφερό περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο Τζόντσακ πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μπροστά από έναν αστυνομικό κατευθυνόμενος προς τη γέφυρα Sunshine Skyway. Καθώς έφτασε στη γέφυρα, ο 25χρονος επιβράδυνε το αυτοκίνητό του, κάτι που φάνηκε στον αστυνομικό ότι συμμορφωνόταν με την σήμανση να σταματήσει. Μόλις ο αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό του, ο Τζόντσακ έβγαλε την κόρη του από το αυτοκίνητο και κυριολεκτικά την πέταξε από τη γέφυρα. Στη συνέχεια μπήκε πάλι στο όχημά του και απομακρύνθηκε με κανονική ταχύτητα.

    Ο αστυνομικός έντρομος έσπευσε στο σημείο προσπαθώντας να εντοπίσει τη μικρή Φοίβη, η οποία έπεσε από ύψος 18 μέτρων στα παγωμένα νερά. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, δεν ήταν σαφές εάν το κοριτσάκι ήταν ζωντανό όταν ο «πατέρας» της την έριξε από τη γέφυρα. Το άψυχο σώμα της 5χρονης εντοπίστηκε από τις αρχές μιάμιση ώρα αργότερα.

    [08] Κούβα: 35 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν το τελευταίο 48ωρο

    Τουλάχιστον 35 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην Κούβα, στο πλαίσιο της διαδικασίας της διπλωματικής προσέγγισης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε γνωστό από πηγές των κύκλων των αντιφρονούντων στο νησί. «Βρισκόμαστε στις 35 αποφυλακίσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, o Ελισάρντο Σάντσες, πρόεδρος της Κουβανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εκτός νόμου οργάνωση που λειτουργεί με την ανοχή του καθεστώτος).

    Τέσσερις ώρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο επικεφαλής της Πατριωτικής Ενωσης της Κούβας (Unpacu, εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης) Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, είχαν μετρήσει 30 αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων από τον κατάλογο των 53 που η Ουάσινγκτον έχει παραδώσει στην Αβάνα. Σύμφωνα με πηγές της κουβανικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή της ιστορικής ανακοίνωσης για την έναρξη διαδικασίας προσέγγισης της Ουάσινγκτον με την Αβάνα, περί τους 100 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονταν στις κουβανικές φυλακές. Οταν ο Ραούλ Κάστρο παρέλαβε από τον αδελφό του Φιντέλ την προεδρία, το 2006, ο αριθμός τους ξεπερνούσε τους 300.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2015 - 7:30:21 UTC