Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Θα απελευθερώσουμε τον αγρότη, από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας»
  • [02] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσιο περιοχή ανοιχτά της της Σητείας
  • [03] Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Σερίφ Κουασί είναι τζιχαντιστές που έχουν φύγει για τη Συρία και την Υεμένη
  • [04] Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό
  • [05] Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης Φραντσέσκο Ρόζι
  • [06] Βέροια-Καλλονή: 1-1

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Θα απελευθερώσουμε τον αγρότη, από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας»

    Ο κ. Τσίπρας ,επεσήμανε πως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο ώστε να βγούμε από την κρίση, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.

    Δεσμεύτηκε ,ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ γιατί φορολογεί το μέσο παραγωγής του αγρότη. Θα ορίσει αφορολόγητο στους αγρότες τα 12.000 ευρώ και θα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια, ώστε να πάψουν, όπως είπε, οι αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους.

    Υπογράμμισε ότι οι φοβέρες του κ. Σαμαρά δεν πιάνουν, γιατί ο λαός γνωρίζει πως αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων η Ελλάδα θα γίνει χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες και χωρίς μέλλον.

    Επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Σε ερώτηση που δέχτηκε για κούρεμα του Ελληνικού χρέους ανέφερε ότι, «το κούρεμα του χρέους είναι απαραίτητο να γίνει για να υπάρχει βιώσιμη εξέλιξη και προοπτική για όλη την Ευρώπη. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη». Προσθέτοντας πως, «το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα γίνει με νέα μέτρα αποτυχημένης λιτότητας, ή με μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής». Αυτό είπε διακυβεύεται στις 25 Γενάρη κι όσον αφορά το μνημόνιο, δεν θα το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός το βράδυ των εκλογών. Η περιοδεία στην Αργολίδα συνεχίζεται με επίσκεψη στο Ναύπλιο.

    [02] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσιο περιοχή ανοιχτά της της Σητείας

    Σεισμική δόνηση, 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16:00 με επίκεντρο στη θαλάσσιο περιοχή ανοιχτά της της Σητείας.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 15 χλμ. ΒΒΑ της Σητείας, σε απόσταση 367 χλμ ΝΑ της Αθήνας.

    [03] Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Σερίφ Κουασί είναι τζιχαντιστές που έχουν φύγει για τη Συρία και την Υεμένη

    Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Σερίφ Κουασί, ενός εκ των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, που μαζί με τον αδελφό του Σαΐντ σκοτώθηκαν χθες, είναι «τζιχαντιστές τρομοκράτες» που βρίσκονται «αυτήν την στιγμή στην Υεμένη και τη Συρία», ανακοίνωσε η γαλλική δικαιοσύνη.

    Ο μικρότερος από τους αδελφούς Κουασί «είχε στο περιβάλλον του πρόσωπα που ήταν τζιχαντιστές τρομοκράτες, που ήταν γνωστοί (στις αρχές) καθώς είχαν εκπαιδευθεί στην Υεμένη και για τους οποίους γνωρίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην Υεμένη και τη Συρία» δήλωσε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

    Οι ανακριτές προσπαθούν να εξακριβώσουν την πορεία αυτού του άνδρα που είχε συλληφθεί το 2005 και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 3 ετών σε μία υπόθεση σχετικά με ένα δίκτυο αποστολής νεαρών τζιχαντιστών από το Παρίσι στο Ιράκ.

    [04] Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό

    Η Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διέπραξαν 2 Γάλλοι τζιχαντιστές εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων στο Παρίσι, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, το οποίο ήταν γραμμένο στη γαλλική γλώσσα.

    Η Χαμάς «καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και επιμένει στο γεγονός ότι η διαφορετικότητα στην άποψη και τη σκέψη δε μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο» επισημαίνεται στο κείμενο.

    Το ισλαμιστικό κίνημα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που πρόσφατα υποστήριξε ότι η Γαλλία, το Ισραήλ και οι «πολιτισμένες χώρες» αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή.

    [05] Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης Φραντσέσκο Ρόζι

    Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φραντσέσκο Ρόζι πέθανε σήμερα σε ηλικία ενενήντα τριών ετών.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς του κινηματογράφου. Είχε βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Η Υπόθεση Ματτέι», το 1972, και με τον Χρυσό Λέοντα Καριέρας στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2012.

    Σκηνοθέτης και δημοσιογράφος, με καταγωγή από την Νάπολη, κατήγγειλε πάντα την κακοδιαχείριση, την διαφθορά, την οικονομική βουλιμία μεγάλου μέρους των πολιτικών.

    Στην αρχή της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Λουκίνο Βισκόντι και θεωρείται ένας από τους δημιουργούς του λεγόμενου « πολιτικού κινηματογράφου κοινωνικής καταγγελίας».

    [06] Βέροια-Καλλονή: 1-1

    Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στη Βέροια και στην Καλλονή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καλτσά στο 8΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 16΄ με τον Χουάνμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2015 - 15:30:22 UTC