Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου «Η χώρα χρειάζεται Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι όχι ευχολόγια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»
  • [02] Το ΛΑΟΣ είναι το ανάχωμα στην πόλωση, δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [03] ΤτΕ:«Υπό απόλυτο έλεγχο η κατάσταση»
  • [04] Απορρίπτει η τουρκική πλευρά βοήθεια της Κυπριακής κυβέρνησης για το συνοδευτικό σκάφος του Βarbaros
  • [05] Πέθανε η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ

  • [01] Γ. Παπανδρέου «Η χώρα χρειάζεται Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι όχι ευχολόγια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

    «Η χώρα, χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στην Αθηναΐδα, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις αλλά και να ξεκινήσουν υπεύθυνες και μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Έχουμε καθαρή πολιτική ταυτότητα, το Κίνημά μας των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αυτή είναι εγγύηση για όποια συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο». «Ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να διασφαλίσω αυτή την πλατιά συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου των δημοκρατών και σοσιαλιστών στην χώρα μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως κατάθεση ψυχής δίνοντας απαντήσεις για όλα.

    Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση του χαρακτηρίζοντάς τον «προπονητή της εξέδρας» και κάλεσε τους υποψηφίους του Κινήματος να πουν παντού «ότι η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν. Κατέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί υπηρετεί την πελατειακή λογική, και ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό. «Το ΚΙΝΗΜΑ μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση. Με απλό τρόπο λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. Αύριο πρόκειται να μιλήσει στην Λαμία.

    [02] Το ΛΑΟΣ είναι το ανάχωμα στην πόλωση, δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης

    «Το ΛΑΟΣ είναι το ανάχωμα στην πόλωση», δήλωσε σήμερα από την Λάρισα, ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας να υπάρξει μία εθνική συνεργασία και υπογράμμισε: «την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είμαστε σαν γροθιά για να μπορούμε να συνεννοηθούμε ως χώρα». Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά δεν θα έχει αυτοδυναμία.

    Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Καρατζαφερης, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι με διλήμματα προσπαθεί να τρομάξει τον κόσμο και παρατήρησε: «αν ο κόσμος ψηφίσει από φόβο τότε θα βγάλει μία ενδοτική κυβέρνηση». Ενώ με αφορμή την μεταγραφή της Άντζελας Γκερέκου στην ΝΔ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει πολιτική ηθική και διακατέχεται από καθεστωτική αντίληψη.

    Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ότι τον «φοβίζει» γιατί θα ελληνοποιήσει 1 εκ. λαθρομετανάστες και συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε και στην Ελλάδα φαινόμενα όπως αυτά που εξελίχθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Παρίσι.

    [03] ΤτΕ:«Υπό απόλυτο έλεγχο η κατάσταση»

    Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο, εξέδωσε η ΤτΕ με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκροές καταθέσεων. «Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Η ΕΚΤ έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις".

    [04] Απορρίπτει η τουρκική πλευρά βοήθεια της Κυπριακής κυβέρνησης για το συνοδευτικό σκάφος του Βarbaros

    Το Συνοδευτικό σκάφος KOSSO του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός "έπεσε" σε ξέρα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές των κατεχομένων. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκδήλωσε την ετοιμότητα της να παράσχει κάθε βοήθεια για την αποκόλληση του σκάφους. H Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία απέρριψαν την προσφορά της κυπριακής κυβέρνησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός το σκάφος προσέκρουσε στις νησίδες Κλείδες κοντά στο ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα, στην κατεχόμενη Καρπασία.

    Λόγω της πρόσκρουσης στο σκάφος άρχισαν να μπαίνουν νερά και αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    Μετά την προσφορά βοήθειας από την κυπριακή κυβέρνηση το σκάφος άλλαξε συχνότητα και στην περιοχή σπεύδει το Βarbaros και δύο περιπολικά σκάφη του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός. Επίσης, τόνισε ότι το σημείο, όπου έγινε το ατύχημα, είναι περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    H Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία απέρριψαν την προσφορά της κυπριακής κυβέρνησης να βοηθήσει το σκάφος KOSSO, συνοδευτικό του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Βarbaros, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

    [05] Πέθανε η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ

    Σε ηλικία 83 ετών, απεβίωσε σήμερα η θρυλική ηθοποιός από τη Σουηδία Ανίτα Έκμπεργκ, που πρωταγωνίστησε στην κλασική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «Γλυκιά Ζωή» (La Dolce Vita), μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η Ανίτα Έκμπεργκ απεβίωσε σε μία κλινική στο Ρόκα ντι Πάπα, στην επαρχία της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν.

    Στην Ιταλία, εκτός από την ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι, η Σουηδέζα ηθοποιός έπαιξε και στο έργο «Επτά φορές γυναίκα», του Βιττόριο Ντε Σίκα, ενώ συμπρωταγωνίστησε σε αμερικανικές ταινίες, κατά την δεκαετία του εξήντα, με τους Ντιν Μάρτιν και Φρανκ Σινάτρα.

    Διεθνές σύμβολο της χρυσής εποχής του ιταλικού κινηματογράφου, όταν «το Χόλυγουντ είχε μεταφερθεί στον Τίβερι» η Ανίτα Έκμπεργκ ζούσε εδώ και χρόνια λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, στο προάστιο Τζεντσάνο. Είχε επιλέξει να περιορίσει τις επαφές της με παλιές της συναδέλφους διότι «δεν άντεχε τον συχνά απεριόριστο εγωκεντρισμό τους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 January 2015 - 13:30:21 UTC