Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Podemos: Οι Έλληνες θα επιλέξουν ή έναν νέο πρωθυπουργό ή την Α. Μέρκελ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του Αντ. Σαμαρά
  • [04] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Πρασίνων - Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασαν ο Φ. Κουβέλης και ο Ν. Χρυσόγελος
  • [05] «Το Βερολίνο δεν "βλέπει" καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά τής Ελλάδας»
  • [06] Επίσκεψη στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ, στο Παρίσι, πραγματοποίησε ο Μπ. Νετανιάχου

  • [01] Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ακαδημαικός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τελευταία θέση τοποθετήθηκε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πελεγρίνης Θεοδόσης.

    Το πλήρες ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

    ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ακαδημαϊκός ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ Οικονομολόγος ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ Δημοσιογράφος ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Στρατηγός εν αποστρατεία ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ Νομικός ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χημικός ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ Αρχιτέκτων/Εικαστικός ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Αγρότης ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ Ηθοποιός ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ Διδάκτωρ Ερευνήτρια ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ π. Πρύτανης ΕΚΠΑ

    [02] Podemos: Οι Έλληνες θα επιλέξουν ή έναν νέο πρωθυπουργό ή την Α. Μέρκελ

    Τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες «θα επιλέξουν έναν Έλληνα νέο πρωθυπουργό για τη χώρα» εξέφρασε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos της Ισπανίας, σε μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμα του κ. Ιγκλέσιας αναφέρει: «Είμαι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας από τους Podemos και το μήνυμά μου προς τον ελληνικό λαό είναι αρκετά σαφές. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο επιλογές στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, δύο υποψήφιοι: Ο υποψήφιος που ονομάζεται Άγγελα Μέρκελ, και αντιπροσωπεύεται από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, και ο Έλληνας υποψήφιος -το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα επιλέξουν έναν Έλληνα νέο πρωθυπουργό για τη χώρα. Νομίζω ότι στο Νότο της Ευρώπης χρειαζόμαστε πρωθυπουργούς που θα υπερασπίζονται και θα προστατεύουν την εθνική κυριαρχία».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΟΙΚ λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του Αντ. Σαμαρά

    Την καταγγελία ότι το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του Αντ. Σαμαρά, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία σχολίαζε ομιλία του Αλ. Τσίπρα σχετικά με τη ρευστότητα των τραπεζών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το γεγονός πως η ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο, συνιστά πολιτική απρέπεια και προσθέτει ότι το υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές.

    Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει δύο ερωτήματα προς το υπουργείο Οικονομικών: 1. Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση; 2. Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά».

    Φαίνεται ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι για τον λόγο αυτόν δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

    Ως προς τη ρευστότητα των τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κακώς το υπ. Οικονομικών επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, καθώς μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο». Επιπλέον, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Πρασίνων - Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασαν ο Φ. Κουβέλης και ο Ν. Χρυσόγελος

    Οι επικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά», Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του οποίου ηγείται ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

    Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν μεταξύ άλλων το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Όλγα Θεοδωρικάκου, η συγγραφέας Λεία Βιτάλη, η θεατρολόγος Τζένη Αρσένη, ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, ο καθηγητής Περιβάλλοντος Αρτέμης Αθανασάκης, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος Σάκης Παπαθανασίου και Μιχάλης Σαμπατακάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε κατά την παρουσίαση ότι μετέχουν γυναίκες και άνδρες μέσα από την κοινωνία των πολιτών. «Οι "Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά" δίνουμε τη μάχη έτσι ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να μας αναδείξει, ισχυρούς, ρυθμιστές, δύναμη σταθεροποιητική, δύναμη εγγύησης για την πορεία αυτού του τόπου και στην κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι η δημοκρατική- προοδευτική αλλαγή πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα, με εγγύηση για το σήμερα και το αύριο, με σταθερότητα, με σταθερή και αταλάντευτη την πορεία της χώρας, μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

    [05] «Το Βερολίνο δεν "βλέπει" καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά τής Ελλάδας»

    Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942. Είπε δε ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί και ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα.

    «Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος.

    [06] Επίσκεψη στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ, στο Παρίσι, πραγματοποίησε ο Μπ. Νετανιάχου

    Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη σήμερα στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ του Παρισιού όπου τέσσερις εβραίοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από έναν τζιχαντιστή, ενώ διάφορα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός αυτοπροσκλήθηκε στη χθεσινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατίας στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ η γαλλική προεδρία του είχε ζητήσει να μην έρθει.

    Κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο Νετανιάχου, στάθηκε μπροστά από τα λουλούδια που ο κόσμος έχει αποθέσει στον τόπο της τραγωδίας.

    Τοποθέτησε ένα κερί στο έδαφος μπροστά από το σούπερ-μάρκετ, όπου εκατοντάδες λουλούδια και κεριά έχουν εναποτεθεί από την Παρασκευή, ενώ άνθρωποι που είχαν έρθει για να τον χαιρετίσουν έψαλλαν τη Μασσαλιώτιδα, τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

    Αναχώρησε έπειτα από περίπου δέκα λεπτά, υπό τα χειροκροτήματα περίπου εκατό ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν ισραηλινές σημαίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2015 - 15:30:22 UTC