Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ο ελληνικός λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας
  • [02] Π. Καμμμένος: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αντίθετες με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Είναι πιθανό το ΚΚΕ να αναδειχθεί τρίτη δύναμη
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης
  • [05] Μ. Σπυράκη: Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αποκαλύπτουν το σχέδιο τους, που οδηγεί στη χρεοκοπία»
  • [06] Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος αξίζει να εξεταστεί, δηλώνει η αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης
  • [07] «Ποδαρικό» με νίκη για Παναθηναϊκό, Πανθρακικό και Παναιτωλικό

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Ο ελληνικός λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας

    Το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από συνεργασίες, δήλωσε απόψε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνομιλώντας με πολίτες σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα του στο Ωδείο της πόλης.

    Ο κ. Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, υποστήριξε ότι «αυτή η χώρα έχει κακοπάθει από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις», ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο ελληνικός λαός ανεξάρτητα από το αν ψηφίζει εμάς, ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει τη ΝΔ, θέλει στην πλειοψηφία του κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχει την αίσθηση ο κόσμος, που δεν την έχει ο Τσίπρας, δεν την έχει ο Σαμαράς, ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να αλλάξουν με 33 αριστερά η με 33 δεξιά. Τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο μεγάλα που χρειάζεται μια συνεργασία του 51%, μια κοινωνική συνεργασία πολύ μεγάλη, μια συνωμοσία του καλού. Ο κόσμος θέλει συνεργασίες, θέλει μεγάλες και ισχυρές κυβερνήσεις».

    Ο κ. Θεοδωράκης έθεσε ωστόσο και τις «κόκκινες γραμμές» για να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αυτή η χώρα είναι Ευρώπη, το νόμισμα είναι ένα το ευρώ, και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

    [02] Π. Καμμμένος: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αντίθετες με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

    Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο στρογγυλής τραπέζης στη Μόσχα με θέμα: «Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα: αλλαγή πορείας και έξοδος από την ευρωζώνη», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Τύπου του "Russia Segodnya".

    «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αντιτίθενται στα συμφέροντα του λαού της Ελλάδας. Καταστράφηκε όλη η παραγωγή φρούτων στη Βόρεια Ελλάδα. Το αντιαεροπορικό σύστημα της χώρας, το οποίο αγοράστηκε από τη Ρωσία, βρίσκεται σε κίνδυνο, σε κίνδυνο βρίσκεται και η Κύπρος, ενώ ο τουρισμός έχει επίσης πληγεί» δήλωσε ο κ. Καμμένος στο διεθνές κέντρο του πρακτορείου «Russia Today», όπως μεταδίδει το ΡΙΑ-Νόβοστι.

    Το κόμμα των ΑΝΕΛ είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια «ομάδα συνεργασίας με βάση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή χωρών της Νότιας Ευρώπης», η οικονομία των οποίων υφίσταται απώλειες ως αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων. Αυτό ήταν ένα «τρομερό πλήγμα», τόνισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «λόγος γίνεται για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού θεσμού, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, πρωτίστως από τη Νότια Ευρώπη, ώστε να αντιστραφεί αυτή η απολύτως ανόητη και βλακώδης κατάσταση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτή η κατάσταση πλήττει εμάς περισσότερο από ό,τι τη Ρωσία».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Είναι πιθανό το ΚΚΕ να αναδειχθεί τρίτη δύναμη

    Να πάνε στις κάλπες με το μυαλό στην επόμενη μέρα, ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να καταταγεί τρίτο κόμμα. "Να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, ιδιαίτερα σήμερα, που υπάρχει η πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή", επισήμανε από τη Λάρισα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος.

    Ο κ. Κουτσούμπας, παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας "περισσό θράσος", στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας: "τελευταία, μαζί με τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αναμασούν τα στελέχη του, ακούσαμε και τον πρόεδρο του να λέει με περίσσιο θράσος πράγματι, ότι θεωρεί αδιανόητο το ΚΚΕ να σφυρίζει κλέφτικα, να απέχει από αυτή την ιστορική στιγμή". Όπως είπε, είναι "αδιανόητο σήμερα να ζητάς ανοχή για να συνεχίσεις στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, να μη βγάζεις άχνα γι όλα αυτά που έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια. Να θέλεις το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της δικής σου υποχώρησης, μετάλλαξης, κωλοτούμπας". Συμπλήρωσε ότι "θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού, και τότε ο ίδιος ο λαός δεν θα έδειχνε καμιά ανοχή στο ΚΚΕ, όπως κανένας λαός δεν έδειξε ανοχή σε κομμουνιστικά κόμματα που έδωσαν χέρι βοηθείας στο σύστημα στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του".

    Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ακόμα, ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη, ότι έχασε από το εισόδημά της και τις κατακτήσεις της.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης

    Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και με την οποία απαντά στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.

    «Δυστυχώς για τη ΝΔ και την εκπρόσωπό της, όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα γνωρίζουν καλά πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας χωρίς εξαιρέσεις. Όλοι θυμούνται πως το "προσωρινό χαράτσι" έγινε μόνιμο με τον ΕΝΦΙΑ. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε πως δεν προτίθεται να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ» είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία, καθώς και κατάργηση των σημερινών αντικειμενικών αξιών που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές πραγματικές αξίες και επιβαρύνουν άδικα την ακίνητη περιουσία, θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης. Φωνάζει η ΝΔ για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

    [05] Μ. Σπυράκη: Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αποκαλύπτουν το σχέδιο τους, που οδηγεί στη χρεοκοπία»

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του, εξαπέλυσε η ΝΔ. Η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ότι κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου «αποκαλύπτουν το σχέδιο τους, που οδηγεί στη χρεοκοπία».

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι η Νάντια Βαλαβάνη είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση, δηλαδή θα διακόψει το πρόγραμμα και η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ για να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν». Επιπλέον, σημείωσε πως ο Κώστας Ήσυχος, «αφού διακήρυξε ότι δεν αναγνωρίζει την τρόικα, διευκρίνισε πως μόνο καφέ μπορεί να την κεράσουν».

    «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι ετοιμάζεται να στερήσει και την τελευταία σταγόνα ρευστότητας από τη χώρα. Είναι φανερό ότι από τον σχεδιασμό του κ. Τσίπρα δεν εξαιρούνται ούτε οι μικροκαταθέτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να χτυπάει τα νταούλια. Ας αναλογιστούμε όλοι ποιοι θα χορέψουν στο ρυθμό τους» δήλωσε η κ. Σπυράκη.

    Σε άλλη ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε πως ο κ. Παππάς αποκάλυψε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει τον φόρο για τα ακίνητα της μεσαίας τάξης.

    Η κ. Σπυράκη ρώτησε πώς αλλιώς θα προκύψει η είσπραξη 2 δισ. ευρώ από την κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «μεγάλη περιουσία» και ποιους υπολογίζουν ως κατόχους μεγάλης περιουσίας. «Μήπως τους 500 χιλιάδες Έλληνες που κατέχουν περιουσία με άθροισμα αντικειμενικής αξίας πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ; Ας μας εξηγήσει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πόσο βαθιά σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει το χέρι στην τσέπη της μεσαίας τάξης» τόνισε η κ. Σπυράκη.

    [06] Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος αξίζει να εξεταστεί, δηλώνει η αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης

    Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας Τζόαν Μπέρτον δήλωσε σήμερα πως θεωρεί ότι υπάρχει κάποια βάση στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να συγκληθεί μια διεθνής σύνοδος ώστε να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας και ορισμένων ακόμη κρατών-μελών της ευρωζώνης.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει να συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη με βάση το υπόδειγμα εκείνης του 1953 στο Λονδίνο, όταν οι χώρες της Δύσης συμφώνησαν να μειώσουν τις οφειλές της τότε Δυτικής Γερμανίας κατά 50% μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον περασμένο μήνα είχε καλέσει να υπάρξει μια παρόμοια «στιγμή επίδειξης αλληλεγγύης» με την Ελλάδα.

    Η Μπέρτον επισήμανε πως η Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση όσον αφορά το επίπεδο του χρέους της, καθώς ήδη έχει επιτύχει την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης μεγάλου μέρους των αξιογράφων της και του χρέους της, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων των δανείων που είχε λάβει στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης της ιρλανδικής οικονομίας από την διεθνή τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) το 2010. Πρόσθεσε όμως ότι το Δουβλίνο θα επιδίωκε να επιτύχει περαιτέρω ελάφρυνση του ιρλανδικού κρατικού χρέους, εάν αυτή είναι εφικτή.

    «Νομίζω ότι η πρόταση αυτή έχει ουσία, όπως άφησε να εννοηθεί και ο υπουργός Νούναν» τόνισε η Μπέρτον, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν είχε δηλώσει σε δημόσιους λειτουργούς και Ιρλανδούς πρεσβευτές χθες πως δεν θα απέρριπτε εντελώς την ιδέα να συζητηθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους σε μια διεθνή διάσκεψη αφιερωμένη στο θέμα.

    [07] «Ποδαρικό» με νίκη για Παναθηναϊκό, Πανθρακικό και Παναιτωλικό

    «Ποδαρικό» με νίκη στον δεύτερο γύρο έκανε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των «πρασίνων» πέτυχε ο Πέτριτς στο 29΄.

    Δύο πέναλτι καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης του Πανθρακικού με την Κέρκυρα, που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και έληξε με νίκη της ομάδας της Κομοτηνής με 1-0. Ο Ιγκορ αξιοποίησε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα στο 38΄, ενώ ο Μαρκόβσκι στο 75΄ νικήθηκε από τον Αθανασιάδη κι έτσι οι «ακρίτες» πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά τους να μείνουν στην κατηγορία. Στη φάση του πέναλτι της Κέρκυρας αποβλήθηκε από τον Πανθρακικό ο Ποτουρίδης.

    Ξάνθη και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στα Πηγάδια σε αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Καπετάνος (38΄) και Γούτας (56΄) τα γκολ για τους γηπεδούχους ενώ για την Βέροια σκόραραν οι Μπεν (35΄) και Κάλτσας (60΄). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Ξάνθη μετά την αποβολή του Μπαξεβανίδη στο 30' με δεύτερη κίτρινη.

    Πολύτιμους βαθμούς έχασε ο Αστέρας για την 18η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, αφού παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ρόλε (14`) και Μπαράλες (25΄) για να δεχτούν την ισοφάριση με δύο γκολ του Κοροβέση (43΄ και 77΄).

    Σημείωσε τέσσερα γκολ, νίκησε... 3-1 τον ΟΦΗ και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Ο Παναιτωλικός χρειάστηκε 11 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να «ξεπεράσει» το σοκ της ισοφάρισης και έφτασε με άνεση στην πέμπτη εντός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα της ομάδας του Αγρινίου σημείωσαν οι Κέβιν Γκαρσία (34`, 62`) και Φωτάκης (51`), ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά με αυτογκόλ ο Κουτρουμάνος στο 46ο λεπτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2015 - 19:30:22 UTC