Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση ENERGA - HELLAS POWER
  • [02] Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών στο Μαρούσι Αττικής
  • [03] Έ. Νοβότνι: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [04] Πιέσεις και έμμεσο εκβιασμό δια της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ, καταγγέλλει ο Ν. Αναστασιάδης
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την κατάσταση στην Ουκρανία
  • [06] «Ο φόβος πρέπει να αλλάξει πλευρά» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου
  • [07] Η Καμεράτα υποδέχεται το νέο έτος με «Νερά» και «Πυροτεχνήματα»

  • [01] Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση ENERGA - HELLAS POWER

    Σήμερα έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER οι υπεύθυνοι των οποίων είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που επισύρουν ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης για τη μη απόδοση μεγάλων χρηματικών ποσών στο Δημόσιο και τη «φυγάδευση» τους στο εξωτερικό. Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Νίκος Δεκόλης με άλλους 15 συγκατηγορούμενους, στελέχη των εταιρειών και πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία διοχέτευσης των χρημάτων εκτός Ελλάδος.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι 19 κατηγορούμενοι ανά περίπτωση είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η ζημιά του Δημοσίου εκτιμάται ότι φθάνει τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

    [02] Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών στο Μαρούσι Αττικής

    Μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο σεισμός που έγινε αισθητός στην Αθήνα στις 8.32 το πρωί, με επίκεντρο το Μαρούσι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα.

    [03] Έ. Νοβότνι: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» κίνηση για την ίδια τη χώρα και θα αποτελούσε κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι. «Θα ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για τους Έλληνες και θα ήταν μια επικίνδυνη εξέλιξη για το σύνολο της Ευρώπης, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο θέμα εξόδου από το ευρώ, πρόκειται για ένα ζήτημα αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να στείλουν τέτοια μηνύματα» δήλωσε ο Νοβότνι στην δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας σχετικά με την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Νοβότνι, είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ότι μια ελληνική έξοδο, ή «Grexit», από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια «καταστροφή» για την Ελλάδα και ένα «τεράστιο πρόβλημα» για άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

    [04] Πιέσεις και έμμεσο εκβιασμό δια της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ, καταγγέλλει ο Ν. Αναστασιάδης

    Η έκθεση του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για το Κυπριακό είναι ένας έμμεσος τρόπος εκβιασμού αλλαγής πολιτικής, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

    «Μας ζητούν να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανεξάρτητα των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου κατά προτεραιότητα να συζητηθεί η συναπόφαση συνεκμετάλλευσης του φυσικού μας πλούτου» δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε αποκαλυπτική συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου MEGA. Δηλαδή, εξήγησε, «να γίνουν συνεταίροι οι Τουρκοκύπριοι στον φυσικό πλούτο και να έχουν δικαίωμα και της επιλογής του σχεδίου Β', όπως μας απειλούν και η άρνησή μου να συμμετέχω σε ένα ανάλογο διάλογο οδηγεί κάτω από πιέσεις συγκεκριμένων δυνάμεων στη διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος που αντανακλάται στην έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ».

    Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την έκθεση του γγ του ΟΗΕ «απαράδεκτο κείμενο», το οποίο, δήλωσε, «όντως υπενθυμίζει το 2004», ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να συρθεί σε συνομιλίες κάτω από απειλές ή εκβιασμούς.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την κατάσταση στην Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν τις ανησυχίες τους για την αυξανόμενη βία στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Οι δύο ηγέτες μίλησαν για την υποστήριξή τους σε ένα πακέτο διεθνούς χρηματοδότησης για την Ουκρανία, η οποία έχει αναλάβει να εφαρμόσει μια σειρά φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    «Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για την εντεινόμενη αυτονομιστική βία στην ανατολική Ουκρανία και επανέλαβαν ότι συμφωνούν πως είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν πλήρως και αμέσως οι συμφωνίες του Μινσκ ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη και ειρηνική λύση στη διένεξη» προστίθεται εξάλλου στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

    [06] «Ο φόβος πρέπει να αλλάξει πλευρά» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου

    «Ο φόβος πρέπει να αλλάξει πλευρά» δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ και ενώ μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση διεξήχθη από την αστυνομία σε διάφορες πόλεις της χώρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο πιθανών τζιχαντιστών και τη σύλληψη ενός τρίτου. «Αυτό αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της βελγικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση εκείνων που θέλουν να σπείρουν τον φόβο. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει πλευρά» ανέφερε ο πρωθυπουργός του Βελγίου σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

    Ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε ότι από σήμερα (σσ την Πέμπτη) το απόγευμα, μια μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε, η οποία είναι το αποτέλεσμα δουλειάς και έρευνας μηνών» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού. Οι ενέργειες αυτές «έχουν στόχο κυρίως νεαρούς που επιστρέφουν από τις εμπόλεμες ζώνες ιδιαίτερα τη Συρία», συμπλήρωσε.

    [07] Η Καμεράτα υποδέχεται το νέο έτος με «Νερά» και «Πυροτεχνήματα»

    Με δύο μεγαλειώδη εορταστικά έργα που σφράγισαν την εποχή του Μπαρόκ, τη «Μουσική των Νερών» και τη «Μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα», η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καλωσορίζει το νέο έτος. H Καμεράτα θα παρουσιάσει, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» τις δύο αριστουργηματικές ορχηστρικές σουίτες.

    Η «Μουσική των νερών» γράφτηκε το 1717 για να συνοδεύσει τον Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και μέλη της Αυλής του σε μια εκκεντρική «βαρκάδα» στον Ποταμό Τάμεση του Λονδίνου, και μάλιστα παρουσία του ίδιου του Χαίντελ, η οποία διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Η «Μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Γκριν Παρκ του Λονδίνου, στις 27 Απριλίου 1749.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2015 - 7:30:23 UTC