Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Πράσινους-ΔΗΜΑΡ, προτείνει ο Ν. Χρυσόγελος
  • [02] Τη στήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Στους ένδεκα οι νεκροί από τη γρίπη
  • [04] Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για την υπόθεση υποκλοπών που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα»
  • [05] Το Κίεβο κήρυξε για τέταρτη φορά μερική επιστράτευση

  • [01] Κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Πράσινους-ΔΗΜΑΡ, προτείνει ο Ν. Χρυσόγελος

    Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπουν στη Βουλή, τάσσεται ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Χρυσόγελος καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τον εκλογικό σχηματισμό ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ για να ξεπεραστεί το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στη Βουλή θα επιδιώξει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου σε προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς λιτότητα, αλλά με μεγάλες μεταρρυθμιστικές και περιβαλλοντικές τομές. Προειδοποιεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές είναι μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα και διαβεβαιώνει ότι η συνεργασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ, δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών αλλά έχει προοπτικές.

    [02] Τη στήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος

    Τη στήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Ο κ. Καμμένος -ο οποίος αύριο θα παραχωρήσει τη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο στις 12 το μεσημέρι- τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εκτελούνται άμεσα οι αποφάσεις των δικαστηρίων, όπως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την επαναφορά των αποδοχών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των δικαστικών». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 220 του νόμου 4281/14, να διερευνηθεί άμεσα η δημιουργία ταμείου Σωμάτων Ασφαλείας και να καλυφθούν οι απώλειες από το PSI που οδήγησαν σε αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία». Επανέλαβαν δε τη θέση για την ανάγκη της άμεσης αναγνώρισης του επικίνδυνου της εργασίας των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ παρέδωσαν στον κ. Καμμένο το ψήφισμα του 24ου πανελλαδικού συνεδρίου τους, που αφορά σειρά θεσμικών, οικονομικών και ασφαλιστικών ζητημάτων.

    [03] Στους ένδεκα οι νεκροί από τη γρίπη

    Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους ένδεκα τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης στην Ελλάδα.

    Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ με βάση τα νεότερα στοιχεία είναι συνολικά 35, από τους οποίους 17 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    [04] Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για την υπόθεση υποκλοπών που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα»

    Την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο καταγράφηκαν, από ειδική συσκευή, ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

    Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηλ. Ζαγοραίου, ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Καλούδη, η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτουν τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών κατ' εξακολούθηση και παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατ' εξακολούθηση με σκοπό παράνομο περιουσιακό όφελος και βλάβη τρίτου.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι για δύο εβδομάδες χρησιμοποίησε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Η ίδια ακριβώς συσκευή είχε χρησιμοποιηθεί και στην έρευνα που πραγματοποίησε η νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε, τον προηγούμενο μήνα, την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επίμαχες καταγραφές φαίνεται να έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Συγγρού, και αμέσως μετά στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος. Επίσης σωρεία καταγραφών -όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που θα ερευνήσει ο εισαγγελέας- ύποπτων για υποκλοπή φαίνεται να προκύπτουν στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

    [05] Το Κίεβο κήρυξε για τέταρτη φορά μερική επιστράτευση

    H ουκρανική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα για τέταρτη φορά μερική επιστράτευση, η οποία αφορά περίπου 50.000 άνδρες, την ώρα που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.Η εντολή επιστράτευσης έχει διάρκεια 90 ημερών ενώ θα την ακολουθήσουν άλλες 2 ανάλογες εντολές προκειμένου ο αριθμός των στρατιωτών να φθάσει στους 104.000 άνδρες.

    Στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει τεταμένη σήμερα και ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι φιλορώσοι αντάρτες άνοιξαν πυρ τουλάχιστον 100 φορές εναντίον των θέσεών του τις τελευταίες 24 ώρες.

    Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Κιέβου ότι η Μόσχα έχει στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 2015 - 15:30:27 UTC