Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στο Παλαιό Φάληρο και στη Γλυφάδα
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά αν τα ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Πρωταρχική μου μέριμνα η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: Μια παρατεταμένη περίοδος διαπραγμάτευσης ενέχει κίνδυνους

  • [01] Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στο Παλαιό Φάληρο και στη Γλυφάδα

    Το Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σήμερα σε περιοχές της περιφέρειας Αττικής.

    Ο πρωθυπουργός στο Παλαιό Φάληρο ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη για τα προβλήματα της περιοχής και στη συνέχεια πήγε στην Πλατεία Φλοίσβου όπου για είκοσι λεπτά ήπιε καφέ με τους δημότες της περιοχής που τον υποδέχτηκαν θερμά.

    Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς πήγε στη Γλυφάδα όπου άκουσε και εκεί από τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα προβλήματα του δήμου.

    Επίσης ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί τους είπε ότι «την Κυριακή έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην Ευρώπη και την ανάπτυξη ή την ακυβερνησία».

    «Να μην μείνει κανείς στην πολυθρόνα του», τόνισε και πριν φύγει έκανε έναν περίπατο στη μαρίνα και έκατσε σ΄ένα τραπέζι όπου τοπικοί παράγοντες τον κέρασαν ψαρομεζέδες.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά αν τα ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ

    Αν τα ελληνικά ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα πιστοποιεί την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά και θα τον βαραίνει εξολοκλήρου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

    Απαντώντας σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Χαιρόμαστε που έστω και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ».

    Σε σχέση με την αναφορά του κ. Σαμαρά στο ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά. Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται».

    [03] Αντ. Σαμαράς: Πρωταρχική μου μέριμνα η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας

    Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας.

    Είχα μια σειρά επαφών με το εξωτερικό και σήμερα με την ΕΚΤ και βεβαίως με τον κ. Ντράγκι, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας: «θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν».

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Σκουρλέτης: Αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά αν τα ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ

    Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στο Παλαιό Φάληρο και στη Γλυφάδα

    Αντ. Σαμαράς: Οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών αυτές οι εκλογές

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: Μια παρατεταμένη περίοδος διαπραγμάτευσης ενέχει κίνδυνους

    Στην περίπτωση που υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, χωρίς ορατό αποτέλεσμα και χρόνο ολοκλήρωσης και αν υπάρξουν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους και το τι μπορεί να δώσει η πλευρά των δανειστών, ή μονομερείς ενέργειες, υπάρχει κίνδυνος όχι μόνον για χρηματοδοτικό πρόβλημα στη χώρα, αλλά και για εκτροχιασμό της οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας σε εκδήλωση του εκόνομιστ, στη συζήτηση με τον Executive Editor, Daniel Franklin, και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη.

    Απαντώντας στο ερώτημα, τι θα σημαίνει η καθυστέρηση ο κ. Χαρδούβελης είπε: "Απώλεια 7,2 δισ. ευρώ από δάνεια της ΔΝΤ και από την Ευρωζώνη. Από αυτά τα 1,8 δισ. ευρώ είναι καθαρή δωρεά, δεν αποτελούν νέο δάνειο (αποτελεί επιστροφή στην Ελλάδα του κέρδους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την αγορά ελληνικών ομολόγων). Δεν πρέπει να αφήνουμε λεφτά στο τραπέζι. Είναι μεγάλο το ποσό. Αντιστοιχεί σχεδόν με τη φαρμακευτική δαπάνη ενός έτους".

    "Η απώλεια του παραπάνω ποσού των 7,2 δισ. ευρώ θα δυσχέραινε πολύ τη λειτουργία του κράτους, καθώς ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου είναι μεγάλες, ενώ ευελιξία στη χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Το κράτος έχει ήδη δανειστεί το μέγιστο δυνατό ποσό μέσω εντόκων γραμματίων (Euro 15 δις) και η πρόσβαση στην αγορά ομολόγων είναι απαγορευτική. Το ελάχιστο που θα συμβεί θα είναι άνοδος των επιτοκίων, γεγονός που έχει αρνητική επίδραση στην οικονομία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 2015 - 19:30:21 UTC