Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεύμα σε δημοσιογράφους παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Σε ταβέρνα στο Μεταξουργείο ο Φ.Κουβέλης
  • [03] Σε εκλογικά κέντρα του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [04] Σε ουζερί, στα Λαδάδικα ο Ε. Βενιζέλος
  • [05] Επίθεση απο συγκρατούμενο του δέχτηκε ο Ξηρός
  • [06] Βέλγιο: Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω του παγετού

  • [01] Γεύμα σε δημοσιογράφους παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

    Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έκανε 11 περιοδείες σε 15 μέρες στην επαρχία, και παντού συνάντησε ένα άλλο, χαρούμενο κλίμα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 2012, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.

    Ανέφερε επίσης ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνεις στο μαξιλάρι σου. Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε πότε θα φορέσει γραβάτα απάντησε χαριτολογώντας: «Όταν θα καταφέρει να κουρευτεί το χρέος».

    [02] Σε ταβέρνα στο Μεταξουργείο ο Φ.Κουβέλης

    Τραπέζι σε εκπροσώπους του Τύπου παρέθεσεο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερα» Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης, μαζί με στελέχη της ΔΗΜΑΡ,είχε χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού, στις 14:00, σε ταβέρνα στην περιοχή του Μεταξουργείου.

    [03] Σε εκλογικά κέντρα του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Τα εκλογικά περίπτερα του κόμματος του, στις περιφέρειες Β Αθηνών και Β Πειραιά, επισκέπτεται από τις εννέα το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους βουλευτές.Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο στην Αθήνα.

    Αρχικά ξεκίνησε από τον Χολαργό, επισκέφτηκε το Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τη Κηφισιά και αναμένεται έως το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τα Χανιά, όπου θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του κόμματός του στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και την Ηλιούπολη.

    [04] Σε ουζερί, στα Λαδάδικα ο Ε. Βενιζέλος

    «Μέρα περίσκεψης» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε σε ουζερί στα Λαδάδικα, μαζί με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Χρόνη Μακρίδη, υποψήφιους βουλευτές και κομματικά στελέχη.

    Ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τους υποψήφιους βουλευτές για τον προεκλογικό τους αγώνα και σημείωσε πως «τώρα γίνονται οι ζυμώσεις και είναι οι κρίσιμες ώρες». Στο ερώτημα τι προτιμά ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και το παραβάν, απάντησε με έμφαση «παραβάν, παραβάν», με δεδομένο ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταρρακτώδη βροχή που συνάντησε χθες στη Δράμα και την Ξάνθη και την ανταπόκριση του κόσμου παρέπεμψε στο σύνθημα «μαζί, μαζί και στη βροχή». Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία και τους ευχήθηκε υγεία και χαρά. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

    [05] Επίθεση απο συγκρατούμενο του δέχτηκε ο Ξηρός

    Επίθεση από συγκρατούμενό του στις φυλακές Δομοκού δέχθηκε χθες το απόγευμα ο βαρυποινίτης, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός.

    Όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Φρ. Ραγκούσης, ο Ξηρός χθες, αμέσως μετά τη λήξη του επισκεπτηρίου, όπου είχε δει τους γονείς του και ενώ προχωρούσε προς το κελί του δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ο κ. Ραγκούσης τονίζει πως ο εντολέας του γνωρίζει ποιος του επιτέθηκε και δεν επιθυμεί να καταγγείλει το περιστατικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης κατά του βαρυποινίτη είναι ποινικός κρατούμενος.

    [06] Βέλγιο: Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω του παγετού

    Με σοβαρά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους του Βελγίου, εξαιτίας του παγετού, των βροχοπτώσεων και της χιονόπτωσης, ανακοίνωσε η υπηρεσία οδικής δράσης. Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 13 μέτρων σε ορισμένους οδικούς άξονες. Ιδιαιτέρως δύσκολη είναι επίσης η πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ.

    Πολλά μέσα έχουν τεθεί στη διάθεση των αρχών για την προστασία των παράκτιων περιοχών που κινδυνεύουν από την κακοκαιρία.

    Κυκλοφοριακά προβλήματα αναφέρθηκαν κυρίως στις εθνικές οδούς E411 (που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Λουξεμβούργο) και Ε40 (συνδέει τις Βρυξέλλες με την Οστάνδη). Η οδική πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, είναι επίσης δύσκολη.

    Οι οδηγοί καλούνται να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες της τροχαίας κυρίως για την περιφέρεια της Βαλονίας πριν αρχίσουν την μετακίνησή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 January 2015 - 13:30:22 UTC