Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξεί ο Γ. Παπανδρέου ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα μπει στη Βουλή
  • [02] Εθνικές εκλογές 2015: Επίσημα αποτελέσματα στο 20,11% της Επικράτειας
  • [03] Εθνικές εκλογές 2015: Επίσημα αποτελέσματα στο 15% της Επικράτειας
  • [04] Αναμένεται γύρω στις 21:30 στα γραφεία των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος
  • [05] Διαφορά 10% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το δεύτερο κύμα της δημοσκόπησης εξόδου
  • [06] Ι. Μηλιός: Το πρόγραμμα που συμφώνησε στο Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης, είναι πλέον νεκρό
  • [07] Σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο πραγματοποιήθηκε στη Χαρ. Τρικούπη
  • [08] Διαφορά 8,5-9,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση εξόδου της Κάπα Research
  • [09] Πανηγυρισμοί στην πλατεία Κλαυθμώνος, μετά την ανακοίνωση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
  • [10] Στάση αναμονής από την ηγεσία της ΝΔ
  • [11] Το ευρώ πέφτει στις ασιατικές αγορές
  • [12] Η νέα κυβέρνηση να μη δίνει υποσχέσεις που δεν αντέχει η χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γ. Βάιντμαν

  • [01] Αισιοδοξεί ο Γ. Παπανδρέου ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα μπει στη Βουλή

    Αισιοδοξία ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι τελικά στη Βουλή, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του, πολύ πριν το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «το Κίνημα θα είναι εδώ» και ανήγγειλε την άμεση διεξαγωγή ανοιχτού Συνεδρίου, προχωρώντας την αυτοοργάνωση και τις διαδικασίες διαβούλευσης για την οργανωτική δομή. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για άθλο που επιτελέσθηκε μόλις σε διάστημα είκοσι ημερών και ευχαρίστησε τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που στρατεύθηκαν στην υπόθεση του Κινήματος, μεταξύ των οποίων και πολλοί εθελοντές. Η θέση μας παραμένει ισχυρή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι πρέπει να σχηματιστεί με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο, με ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Κανένα κόμμα ανέφερε επίσης, δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, έστω και αυτοδύναμο, γιατί χρειάζονται πολλές πλάτες. Η χώρα, τόνισε, πρέπει να παραμείνει σε σταθερή πορεία μέσα στο ευρώ, με ένα ελληνικό σχέδιο, με βαθιές αλλαγές, ώστε να δοθεί σε όλους απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη βούλησή μας για μεγάλες αλλαγές. Πρόσθεσε: «Το σχέδιο και η όποια απόφαση πρέπει να έχει την υπογραφή του λαού, άμεσα, με δημοψήφισμα, γιατί μόνον έτσι θα στρατευτούν οι πολίτες τους οποίους πρέπει να εμπιστευτούμε». Άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα στηρίξει μια απόφαση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

    [02] Εθνικές εκλογές 2015: Επίσημα αποτελέσματα στο 20,11% της Επικράτειας

    Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 20,11% της Επικράτειας, έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 35,20% ΝΔ: 29,14% Χρυσή Αυγή: 6,27% ΠΟΤΑΜΙ: 5,65% ΚΚΕ: 5,30% ΠΑΣΟΚ: 5,18% ΑΝΕΛ: 4,63% ΚΙΝΗΜΑ: 2,51%

    [03] Εθνικές εκλογές 2015: Επίσημα αποτελέσματα στο 15% της Επικράτειας

    Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 15,15% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ: 34,93% ΝΔ: 29,44% Χρυσή Αυγή: 6,26% ΠΟΤΑΜΙ: 5,58% ΚΚΕ: 5,29% ΠΑΣΟΚ: 5,25% ΑΝΕΛ: 4,6% ΚΙΝΗΜΑ: 2,53%

    [04] Αναμένεται γύρω στις 21:30 στα γραφεία των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναμένεται σε λίγη ώρα στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Στενοί συνεργάτες του είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αναμένεται μετά τις 21:30 ενώ στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να μεταβεί στο Ζάππειο για να κάνει δήλωση, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    «Όσο κυλάει η βραδιά το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ανεβαίνει, και ίσως ξεπεράσουμε το 5% στο τέλος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

    Απο αύριο, όπως είπε ο κ.Κουίκ, «καλούμαστε να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας, ότι θα είμαστε το αναγκαίο καλό, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Περιμένουμε να δούμε εάν θα βγει αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δούμε τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν».

    [05] Διαφορά 10% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το δεύτερο κύμα της δημοσκόπησης εξόδου

    Διαφορά δέκα ποσοστιαίων μονάδων δείχνει το δεύτερο κύμα της δημοσκόπησης εξόδου για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 36-38%, η ΝΔ 26-28%, το Ποτάμι 6-7%, η ΧΑ 6-7%, το ΚΚΕ 5-6%, το ΠΑΣΟΚ 4,2-5,2%, οι ΑΝΕΛ 4-5%, το Κίνημα ΣΔ 2,2-3,2% ενώ οι Πράσινοι/ΔΗΜΑΡ φαίνεται να λαμβάνουν 0,3-0,7%, ο ΛΑΟΣ 0,6-1,6%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΜΑΡΣ 0,6-1,6% και τα άλλα κόμματα 3-4,6%. Σύμφωνα με το exit poll ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει από 148 έως 154 έδρες.

    [06] Ι. Μηλιός: Το πρόγραμμα που συμφώνησε στο Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης, είναι πλέον νεκρό

    Είναι μία ιστορική νίκη του ελληνικού λαού. Είναι μία αλλαγή σελίδας, είναι μια ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει αύριο στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, είπε: «Φαντάζομαι ότι ο κ. Χαρδούβελης θα κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, τεχνικού χαρακτήρα. Διότι αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει ο κ. Χαρδούβελης, ως εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά, είναι πλέον νεκρό».

    [07] Σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο πραγματοποιήθηκε στη Χαρ. Τρικούπη

    Τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα και όχι τα exit polls αναμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να εξάγουν τα τελικά συμπεράσματα τους, με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις να συζητούνται σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του κόμματος υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε, όπως έχει πει επανειλημμένα ο κ. Βενιζέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του, ένα συνέδριο των μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφεραν, δημοκρατικό, ανανέωσης και ενότητας, με όλα τα θέματα ανοικτά. Επισημάνθηκε, επιπλέον, η θέση του κόμματος ότι η χώρα δεν κυβερνιέται χωρίς ευρύτερες συνεργασίες και ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει διατυπωθεί καθαρά για συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Αφήνοντας αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς προς τον κ. Παπανδρέου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά τη σύσκεψη υποστηρίχθηκε ότι εάν χαθεί η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο και πως ακόμα αν το τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, οι ευθύνες αυτές θα είναι ασυγχώρητες παραταξιακά και εθνικά.

    [08] Διαφορά 8,5-9,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση εξόδου της Κάπα Research

    Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από 8,5-9,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει το exit poll της Κάπα Research για το in.gr, tovima.gr, tanea.gr και τον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 33,5-37,5%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25-28%. Την τρίτη θέση με ποσοστό 5,5-7,5% καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ. Στο όριο του 3% δίνει μάχη το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

    Σύμφωνα με το exit poll της Κάπα Research για το in.gr, tovima.gr, tanea.gr και τον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 η δύναμη των κομμάτων, στο 70% της ανάλυσης των στοιχείων, έχει ως εξής:

    PRE<

    ΣΥΡΙΖΑ 33,5-37,5%

    ΝΔ 25,0-28,0%

    ΧΑ 5,5- 7,5%

    Ποτάμι 5,0- 7,0%

    ΠΑΣΟΚ 4,0- 6,0%

    ΚΚΕ 4,5- 6,5%

    ΑΝΕΛ 3,5- 4,5%

    Κίνημα ΔΣ 2,2- 3,2%

    Άλλο 7,3- 9,3%

    /PRE<

    [09] Πανηγυρισμοί στην πλατεία Κλαυθμώνος, μετά την ανακοίνωση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου

    Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς το απόγευμα. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς».

    [10] Στάση αναμονής από την ηγεσία της ΝΔ

    Ψυχραιμία και στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία της ΝΔ που επισημαίνει ότι τα exit polls δεν είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

    Πηγή της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls είπε στους δημοσιογράφους μεταφέροντας τις θέσεις της ηγεσίας: «Τα exit polls δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε, ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάνως υπήρξε μεγάλη αποχή».

    [11] Το ευρώ πέφτει στις ασιατικές αγορές

    Το ευρώ υποχωρεί στις αγορές της Αυστραλασίας μετά τις δημοσκοπήσεις εξόδου που έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς μια άνετη νίκη στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο όπως σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς εγείρει τον κίνδυνο μιας διένεξης με την ΕΕ σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική. Το κοινό νόμισμα πέφτει έναντι των κυριότερων ξένων νομισμάτων κατά την έναρξη των συνεδριάσεων στις αυστραλασιανές χρηματαγορές τις πρώτες πρωινές ώρας της Δευτέρας (τοπική ώρα), υποχωρώντας σε μια ισοτιμία 1,1170:1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία είναι κοντά στο 1,115 που είχε καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα κι ήταν η χαμηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2003.

    [12] Η νέα κυβέρνηση να μη δίνει υποσχέσεις που δεν αντέχει η χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γ. Βάιντμαν

    «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από τη στήριξη μέσω ενός προγράμματος βοήθειας - αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες» δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν στο πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD. Εξέφρασε δε την ελπίδα «η νέα ελληνική κυβέρνηση να μην δίνει απατηλές υποσχέσεις, τις οποίες δεν μπορεί να αντέξει η χώρα» και «να μην θέσει υπό αμφισβήτηση όσα έχουν επιτευχθεί». Ελπίζω, επίσης, πρόσθεσε ο κ. Βάιντμαν, να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα.

    Τα αποτελέσματα των «exit polls» σχολίασε και η Πρόεδρος του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ, η οποία, μέσω Twitter, έκανε λόγο για «μια όμορφη μέρα» και για την «αρχή της ευρωπαϊκής άνοιξης», από την Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 January 2015 - 19:30:31 UTC