Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ρέντσι: Όλη η ήπειρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα
  • [02] Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα από Ντόναλντ Τουσκ και Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [03] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Μάρτιν Σουλτς
  • [04] Νεκροί οι δύο Έλληνες πιλότοι του F-16 που συνετρίβη στην Ισπανία
  • [05] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση
  • [06] Υποβάθμιση της Ρωσίας από τον Standard & Poor's
  • [07] Ζωντανός στη μάχη της παραμονής ο Εργοτέλης

  • [01] Μ. Ρέντσι: Όλη η ήπειρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνεχάρη σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντάς του ότι τον παρακολουθεί όλη η Ευρώπη.

    "Η πρόκληση που αντιμετωπίζετε είναι ασφαλώς δύσκολη", ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. "Μια ολόκληρη ήπειρος παρακολουθεί τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις", σημείωσε.

    Ο Ρέντσι, που προσπαθεί να περιορίσει το χρέος των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ της Ιταλίας εν μέσω της τρίτης ύφεσης της χώρας μέσα σε μια εξαετία, έχει ζητήσει κατ' επανάληψη από τις Βρυξέλλες να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη παρά στα μέτρα λιτότητας. Η κρίση χρέους της Ελλάδας θεωρήθηκε απειλητική για τη σταθερότητα της Ιταλίας το 2011 καθώς εκτόξευσε στα ύψη το κόστος δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

    [02] Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα από Ντόναλντ Τουσκ και Αχμέτ Νταβούτογλου

    Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι τον προσκάλεσαν σε Βρυξέλλες και Άγκυρα, αντίστοιχα, δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Επίσης, συγχαρητήρια τηλεφωνήματα δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

    [03] Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Μάρτιν Σουλτς

    Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θα είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 15.00. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σουλτς δεν έρχεται για ζητήματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για τη διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σουλτς θέλει να διαμορφώσει ιδίαν αντίληψη για τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να τις μεταφέρει στο Βερολίνο.

    Ήδη, παρατηρούν οι ίδιες πηγές, είναι η δεύτερη κίνηση που γίνεται προς την Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα, με πρώτη την πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, που προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 12ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση, έστω ανεπίσημη, έχει ήδη αρχίσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάρτιν Σουλτς: Κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη

    Πρόσκληση Φρ. Ολάντ στον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι

    Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα από Ντόναλντ Τουσκ και Αχμέτ Νταβούτογλου

    Μ. Ρέντσι: Όλη η ήπειρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα

    [04] Νεκροί οι δύο Έλληνες πιλότοι του F-16 που συνετρίβη στην Ισπανία

    Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν όταν ένα μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO στη νότια Ισπανία, πέφτοντας πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

    Οι δύο χειριστές του μαχητικού F-16 της ελληνικής ΠΑ είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

    Άλλοι πιλότοι και μηχανικοί βρίσκονταν στο χώρο όπου σταθμεύουν αεροσκάφη όταν το F-16 συνετρίβη, μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 15:20 (16:20 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης. Το αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP), «τη στιγμή της απογείωσης υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη σε έναν χώρο στάθμευσης αεροσκαφών» της βάσης, «έπεσε και προκάλεσε ζημιές σε πολλά από τα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν εκεί», ανέφερε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας νωρίτερα.

    Ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Πέδρο Μορένες αναμενόταν στον τόπο του δυστυχήματος.

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες όσον αφορά την εθνικότητα των υπολοίπων νεκρών, πέραν των Ελλήνων χειριστών του μαχητικού Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Γάλλος είναι νεκρός και πέντε σοβαρά τραυματίες.

    «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, θρηνούμε έναν νεκρό ενώ έχουν καταμετρηθεί πέντε σοβαρά τραυματίες» στις τάξεις του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα μεταβεί αύριο Τρίτη στον τόπο του δυστυχήματος.

    Όμως πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανέφερε ότι οι Γάλλοι που έχασαν τη ζωή τους είναι οκτώ.

    «Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι Έλληνες υπήκοοι και (οι υπόλοιποι) οκτώ Γάλλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ραχόι ερωτηθείς σε απευθείας μετάδοση από το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. Μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων από τις αρχές.

    [05] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση

    Εν αναμονή των θέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης στα οικονομικά ζητήματα τελεί το Eurogroup, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, o Γ. Ντάισελμπλουμ συνεχάρη τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που μετέχουν σε αυτήν, τονίζοντας ότι το Eurogroup προσβλέπει σε συνεργασία μαζί της, όπως άλλωστε συνεργάστηκε και με την απερχόμενη κυβέρνηση. «Πρέπει να επιτρέψουμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση να προσδιορίσει τη θέση της και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να προχωρήσει» δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Τόνισε, επίσης ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτό το έργο. Όπως είπε, υπάρχει ακόμα χρόνος έως το επόμενο Eurogroup του Φεβρουαρίου.

    Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι σχηματίστηκε τάχιστα η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά. Ο ίδιος τόνισε ότι οι προκλήσεις παραμένουν σημαντικές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες θυσίες και δύσκολες επιλογές, οι οποίες στηρίχθηκαν από την Ευρωζώνη. Όπως είπε, οι προσπάθειες αυτές αποδίδουν καρπούς με την επιστροφή της ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας, ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας.

    [06] Υποβάθμιση της Ρωσίας από τον Standard & Poor's

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε σήμερα κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας, που πλέον βρίσκεται στην κατηγορία ΒΒ+, κάτω δηλαδή από το επίπεδο της επένδυσης.

    Δικαιολογώντας την απόφασή του να ρίξει τη Μόσχα στα «σκουπίδια» και χωρίς να αποκλείει την περαιτέρω υποβάθμιση του ρωσικού αξιόχρεου, ο S&P έκανε λόγο για την επιδείνωση της νομισματικής ευελιξίας της χώρας, καθώς και την κατάρρευση των προοπτικών ανάπτυξής της.

    Στα μέσα Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ είχε χαρακτηρίσει "αρκετά ισχυρή" την πιθανότητα υποβάθμισης της Ρωσίας από τους οίκους αξιολόγησης. Ο S&P είχε προειδοποιήσει τη χώρα από τον Δεκέμβριο, μετά την ιστορική πτώση του ρουβλίου που βύθισε τη χώρα στη χειρότερη νομισματική κρίση των τελευταίων 15 ετών.

    [07] Ζωντανός στη μάχη της παραμονής ο Εργοτέλης

    Ζωντανός στη μάχη της παραμονής έμεινε ο Εργοτέλης, που πέτυχε μεγάλο διπλό στα Χανιά επί του Πλατανιά με 2-1, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 22ο δευτερόλεπτο, ενώ για την ομάδα του Ηρακλείου ισοφάρισε ο Καλέ στο 77΄ και 9 λεπτά μετά ο Γιουσούφ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή.

    Με τέρμα του Μπεχεράνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Παναιτωλικός πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απέναντι στον Ατρόμητο, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας που διεξήχθη στο Αγρίνιο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο του ματς, με πλασέ του Ούμπιντες. Ο Παναιτωλικός με την ισοπαλία παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Ατρόμητος διατηρήθηκε στην 7η.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2015 - 21:30:23 UTC