Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, διαβεβαιώνει ο Δημ. Στρατούλης
  • [02] Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός
  • [03] Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, απαντά ο Μ. Βαλς στις ανησυχίες του Πεκίνου
  • [04] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην καφετέρια, στο Μοναστηράκι
  • [05] Ο Γ. Κατάινεν δεν αποκλείει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
  • [06] Σ. Σόιγκου: Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε «άλλους» να αποκτήσουν στρατιωτική υπεροχή
  • [07] Το πολύ αλκοόλ στη μέση ηλικία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού

  • [01] Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, διαβεβαιώνει ο Δημ. Στρατούλης

    Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε δηλώσεις του στην «Κοινωνία Ωρα MEGA». Επανέλαβε ότι για τη νέα κυβέρνηση «δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα τρόικας, ούτε επιστολή Χαρδούβελη» με δεσμεύσεις για αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις στις συντάξεις. «Μνημόνια δεν θα κουβεντιάσουμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ» είπε, σημειώνοντας ότι αυτό για το οποίο συζητά η νέα κυβέρνηση είναι το δικό της σχέδιο «για να ανακάμψει η οικονομία και η κοινωνία».

    [02] Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Εκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [03] Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, απαντά ο Μ. Βαλς στις ανησυχίες του Πεκίνου

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς απάντησε σήμερα στις κινεζικές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ευθέως από τον Kινέζο ομόλογό του χθες. Ως προς μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, «δεν υπάρχει ανησυχία», απάντησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε Kiνέζα δημοσιογράφο έπειτα από την ομιλία του στο Πεκίνο για τις σινογαλλικές σχέσεις. «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» απάντησε ο Μανουέλ Βαλς.

    «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά. Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα, έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» συνέχισε. Χθες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του πρωθυπουργού της Γαλλίας με τον Kινέζο ομόλογό του, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

    [04] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην καφετέρια, στο Μοναστηράκι

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε καφετέρια, στη συμβολή των οδών Αγίου Φιλίππου και Ηφαίστου, στο Μοναστηράκι. Η φωτιά δεν απείλησε παρακείμενα σπίτια, ωστόσο προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην καφετέρια, κυρίως στη στέγη. Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

    [05] Ο Γ. Κατάινεν δεν αποκλείει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν καλεί τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές της χώρας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφερθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την επίτευξη ορισμένων στόχων. «Περιμένουμε από αυτούς να τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει» δήλωσε ο Γιούρκι Κατάινεν στην αγγλόφωνη υπηρεσία του γερμανικού ραδιοφωνικού δικτύου Deutschlandfunk προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη δέχονται ίση μεταχείριση και ότι τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν. Ωστόσο δεν απέκλεισε τη χορήγηση μίας χρονικής παράτασης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    «Δεν είπα ότι οι προθεσμίες δεν πρέπει να παραταθούν. Απλώς είπα ότι όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης» εκτίμησε. Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Απασχόληση και την Οικονομική Ανάπτυξη, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα επιτύχουν έναν συμβιβασμό.

    [06] Σ. Σόιγκου: Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε «άλλους» να αποκτήσουν στρατιωτική υπεροχή

    Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε άλλες χώρες να εξασφαλίσουν στρατιωτική υπεροχή και δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Ο στόχος που έχει θέσει ο Πρόεδρος - να αποτραπεί η εξασφάλιση στρατιωτικής υπεροχής άλλων έναντι της Ρωσίας- θα τηρηθεί άνευ όρων» δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο Σεργκέι Σόιγκου.

    Η Μόσχα θα ενισχύσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σε στρατηγικής σημασίας περιοχές γύρω από τη χώρα, απαντώντας στην «πολιτικο-στρατιωτική» κατάσταση που περιβάλλει τη Ρωσία, ανήγγειλε επίσης ο υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

    [07] Το πολύ αλκοόλ στη μέση ηλικία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού

    Η κατανάλωση περισσότερων από δύο αλκοολούχων ποτών ημερησίως στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού πιο πολύ και από τους παραδοσιακούς παράγοντες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές από την Τσεχία, την Σουηδία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής την Πάβλα Καντλέσοβα του Διεθνούς Κέντρου Κλινικής Έρευνας του τσεχικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αγίας Άννας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Stroke» (Εγκεφαλικό), μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 11.644 μεσήλικες διδύμους στη Σουηδία επί 43 χρόνια.

    Οι επιστήμονες συσχέτισαν τις επιπτώσεις της υψηλής κατανάλωσης (άνω των δύο ποτών την ημέρα) και της ελαφριάς κατανάλωσης (το πολύ μισό ποτό τη μέρα).Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γεροί πότες είχαν κατά μέσο όρο 34% μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με όσους έπιναν λίγο. Όσοι έπιναν πολύ μετά τα 50 τους, ήταν πιθανότερο να πάθουν εγκεφαλικό πέντε χρόνια νωρίτερα στη ζωή τους, άσχετα από γενετικούς και άλλους παράγοντες κινδύνου.

    Μέχρι τα 75, το αλκοόλ φαίνεται να είναι μεγαλύτερος παράγων κινδύνου για εγκεφαλικό, ενώ μετά τα 75 η υπέρταση και ο διαβήτης παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Και άλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν συσχετίσει το αλκοόλ με τον κίνδυνο εγκεφαλικού, αλλά η νέα μελέτη είναι η πρώτη που επισημαίνει τις διαφορές ανάλογα με την ηλικία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 January 2015 - 9:30:22 UTC