Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζήσουμε με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα
  • [02] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ - Δεμένα τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα
  • [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ με τον Γ. Βαρουφάκη
  • [05] Γυναίκα άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού φυλακίου στην πλατεία Ταξίμ
  • [06] Η αιματοχυσία συνεχίζεται στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Β. Σόιμπλε: Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση, αλλά τα βασικά δεν αλλάζουν

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ζήσουμε με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα

    Η βούληση της κυβέρνησης αφορά ένα σχέδιο για αλλαγή πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, επισήμανε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

    Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση της κυβέρνησης να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

    Όπως, τόνισε «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του Δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, σημειώνοντας: «Σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία». Ζήτησε την στήριξη του Ευρωπαίου αξιωματούχου για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος.

    Σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είναι ανάγκη να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη μέλη στο θέμα του χρέους θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Ντάισελμπλουμ.

    [02] Χαλάει ο καιρός από το βράδυ - Δεμένα τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων

    Κακοκαιρία αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά, ανέμους γενικά νοτίων διευθύνσεων που η έντασή τους κατά περιόδους θα φθάνει τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ του Σαββάτου.

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ υπάρχει μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

    Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα, μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τα νησιά ανατολικού και βορειανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

    Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα γίνει το απογευματινό δρομολόγιο στις 5:30 του πλοίου «Θεολόγος» για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ από το Λαύριο δεν θα αναχωρήσουν πλοία.

    Στο μεταξύ, η MINOAN LINES λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρείας με το πλοίο CRUISE EUROPA στη γραμμή Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα θα γίνει στις 19:30 το απόγευμα, αντί στις 17:00 από το λιμάνι της Πάτρας για Αγκόνα.

    Επίσης, το πλοίο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Ιονίου δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα

    «Με μια τριμερή επιτροπή ενταγμένη στο πρόγραμμα που έχουμε απορρίψει και που σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, έπειτα από τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να είναι βαθιές, χωρίς φόβο και πάθος και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.

    Από τη μεριά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι είναι αμοιβαία τα συμφέροντα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικό, είπε, είναι να μην πάει χαμένη η πρόοδος που έχει μέχρι τώρα σημειωθεί και επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι από κοινού να κινηθούμε προς το μέλλον».

    [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ με τον Γ. Βαρουφάκη

    Ολοκληρώθηκεστο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    Στη συνάντηση μετείχε ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.

    [05] Γυναίκα άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού φυλακίου στην πλατεία Ταξίμ

    Μια γυναίκα άνοιξε πυρ με ένα πολυβόλο εναντίον ενός αστυνομικού φυλακίου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση αυτή. Στις εικόνες που πρόβαλε η τηλεόραση διακρίνονται ένοπλοι αστυνομικοί να αποκλείουν μέρος της πλατείας. Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών συνεχιζόταν κανονικά στους γύρω δρόμους.

    Το NTV ανέφερε ότι από την επίθεση υπέστησαν ζημιές ορισμένα οχήματα της αστυνομίας. Η γυναίκα διέφυγε με τα πόδια, αφήνοντας πίσω της το όπλο που χρησιμοποίησε. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε μια φωτογραφία του τροποποιημένου πολυβόλου, που τράβηξε ένας Τούρκος δημοσιογράφος.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τις αστυνομικές αρχές για το περιστατικό αυτό.

    [06] Η αιματοχυσία συνεχίζεται στην ανατολική Ουκρανία

    Οβίδες έπληξαν ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα τρόλεϊ στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη.

    Οι Αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ ανέφεραν πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πέντε στο πλήγμα στο πολιτιστικό κέντρο και τουλάχιστον δύο όταν μια οβίδα έπληξε το τρόλεϊ, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου.

    Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις επιθέσεις αυτές, που σημειώθηκαν εν μέσω προετοιμασιών για τη συνάντηση της λεγόμενης «ομάδας επαφής» στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ανταρτών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Οι διαπραγματεύσεις αυτές ακυρώνονται, διεμήνυσε ο ένας από τους φιλορώσους αυτονομιστές ηγέτες, ο Ντένις Πουσίλιν, κάτι που διέψευσε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

    [07] Β. Σόιμπλε: Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση, αλλά τα βασικά δεν αλλάζουν

    Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι η βάση για περαιτέρω αλληλεγγύη, την οποία όλοι στην Ευρώπη χρειάζονται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι «σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μας και επιπλέον θα είναι και δύσκολο να μας εκβιάσει».

    Όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν ληφθεί με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση και να υλοποιηθούν, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο των γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και διευκρίνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι σε αυτό το πλαίσιο έτοιμη για συνεργασία και αλληλεγγύη με τον καθένα, αλλά μόνο σε αυτό το πλαίσιο και σε κανένα άλλο.

    Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε ακόμη τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες με τους διεθνείς δανειστές: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε συζήτηση», δήλωσε, αλλά τα βασικά δεν μπορούν να αλλάξουν. Η μέχρι τώρα βοήθεια ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη και στα όρια του δυνατού. Η νέα ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να δράσει γρήγορα, επισήμανε.

    Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνον εφόσον τηρούνται. Σε διαφορετική περίπτωση, η εμπιστοσύνη καταστρέφεται. Και χωρίς εμπιστοσύνη, μπαίνει σε κίνδυνο η λαϊκή υποστήριξη στην αλληλεγγύη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 January 2015 - 15:30:21 UTC