Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Παρίσι
  • [02] Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του «Norman Atlantic», στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Συνεχίζονται τα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, εξαιτίας θυελλωδών ανέμων
  • [04] Έρ. Λικάνεν: Χωρίς παράταση προγράμματος δεν θα υπάρξει περαιτέρω δανεισμός των ελληνικών τραπεζών
  • [05] Μαίνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία
  • [06] Νέος Πρόεδρος της Ιταλίας, ο Σέρτζιο Ματαρέλα
  • [07] Η Σ. Γουίλιαμς κατέκτησε για 6η φορά το Αυστραλιανό Όπεν

  • [01] Αύριο η συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Παρίσι

    O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι αύριο (Κυριακή), μετέδωσαν το πρακτορείο Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενα το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κυρίου Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.

    Αργά χθες το βράδυ, πηγή προσκείμενη στο γραφείο του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό (από τη μία) να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και (από την άλλη) η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος. «Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε η πηγή μετά τη δείπνο που είχαν Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο.

    Διαβάστε επίσης: Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών

    [02] Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του «Norman Atlantic», στη Θεσσαλονίκη

    Με ένα τρισάγιο και αφήνοντας τριαντάφυλλα στην επιφάνεια της θάλασσας του Θερμαϊκού Κόλπου τίμησαν σήμερα τη μνήμη των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic» συγγενείς, οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων και πολίτες στην προβλήτα Α' του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Τη συγκέντρωση, που είχε ταυτόχρονα χαρακτήρα εκδήλωσης διαμαρτυρίας σε σχέση με τις συνθήκες ελέγχου σε οχηματαγωγά πλοία, διοργάνωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), σύμφωνα με τη διοίκηση της οποίας οι αρχές δυστυχώς δεν μεριμνούν για επαρκείς ελέγχους στα πλοία που μεταφέρουν βαρέα οχήματα, όπως λεωφορεία ή φορτηγά.

    Οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των τραγικών γεγονότων τής 28ης Δεκεμβρίου και εξέφρασαν την ευχή να βρεθούν όσοι εξακολουθούν να αγνοούνται, 35 ημέρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο «Norman Atlantic».

    [03] Συνεχίζονται τα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, εξαιτίας θυελλωδών ανέμων

    Θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που τοπικά φθάνουν τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

    Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Το μεσημέρι θα γίνουν δύο δρομολόγια από το Βόλο για Σποράδες και μετά η γραμμή θα κλείσει. Απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ στις γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Το μεσημέρι θα γίνουν μόνο δύο δρομολόγια από Κεραμωτή-Θάσο. Από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα, τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού Τύπου. Κλειστές θα είναι μετά τις 3 το μεσημέρι και οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό επίσης παραμένει το Ρίο-Αντίρριο.

    Στο μεταξύ, καθυστερεί ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου super fast II από την Ηγουμενίτσα για το Μπάρι της Ιταλίας, καθώς όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι προερχόμενο από Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει 341 επιβάτες, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα, ότι είχαν μετακινηθεί κάποιοι τράκτορες και ένα επικαθήμενο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά και στη συνέχεια το super fast II, θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.

    [04] Έρ. Λικάνεν: Χωρίς παράταση προγράμματος δεν θα υπάρξει περαιτέρω δανεισμός των ελληνικών τραπεζών

    Mία συμφωνία για παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης της οικονομίας πρέπει να επιτευχθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου ειδάλλως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έρκι Λικάνεν. «Εμείς (η ΕΚΤ) έχουμε τους δικούς μας κανόνες και θα ενεργήσουμε βάσει αυτών... Στην παρούσα φάση, η παράταση του ελληνικού προγράμματος θα λήξει στα τέλη Φεβρουαρίου επομένως πρέπει να βρεθεί ένα είδος λύσης, ειδάλλως δε μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε» επισήμανε ο Λικάνεν, που είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να κρυφτεί από τις πραγματικότητες της οικονομίας» τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε.

    Σε ερώτημα που του τέθηκε για το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο τραπεζίτης απάντησε: «Μία σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους πραγματοποιήθηκε με τους ιδιώτες πιστωτές. Η ΕΚΤ δε μπορεί να χρηματοδοτήσει απευθείας ένα κράτος, κάτι που θα ισοδυναμούσε με διαγραφή μέρους τους χρέους σε αυτήν την περίπτωση» είπε.

    [05] Μαίνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

    Μαίνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, όπου σε διάστημα μόλις 24 ωρών τουλάχιστον 15 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν.Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς σε διάστημα 1 ημέρας για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από 9 μήνες. «Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και 30 τραυματίστηκαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Στέπαν Πόλτορακ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

    Ο ίδιος επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπαλτσέβε, η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο «Λαϊκών Δημοκρατιών» των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, και αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών, «τελεί υπό το μερικό έλεγχο των ανταρτών». «Η δυσκολότερη κατάσταση εξελίσσεται στο Βουχλεχίρσκ όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη και θέσεις του ουκρανικού στρατού με στόχο να προωθηθούν και να περικυκλώσουν το Ντεμπαλτσέβε» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο σε μια χωριστή ανακοίνωση.

    Οι αντάρτες απειλούν και τη Μαριούπολη, μια πόλη με πληθυσμό μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην νοτιοανατολική Ουκρανία στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, γνωστοποίησε ο Λισένκο.

    [06] Νέος Πρόεδρος της Ιταλίας, ο Σέρτζιο Ματαρέλα

    Ο δικαστής Σέρτζιο Ματαρέλα εξελέγη Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, μετέδωσαν το πρακτορείο Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο. O Σέρτζιο Ματαρέλα εξελέγη στην τέταρτη ψηφοφορία όπου αρκούσε η απλή πλειοψηφία των 505 ψήφων. Μόλις καταμετρήθηκαν οι απαραίτητες ψήφοι, οι 1.009 βουλευτές, γερουσιαστές και περιφερειακοί αξιωματούχοι που μετέχουν στο εκλεκτορικό σώμα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

    Ο Σέρτζιο Ματαρέλα είναι ο 12ος Πρόεδρος της Ιταλίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η εκλογή του σηματοδοτεί πολιτική νίκη για τον πρωθυπουργό της χώρας Ματέο Ρέντσι, που τον πρότεινε.

    [07] Η Σ. Γουίλιαμς κατέκτησε για 6η φορά το Αυστραλιανό Όπεν

    Την κατάκτηση του 6ου τίτλου της στο Αυστραλιανό Όπεν πανηγυρίζει η Σερένα Γουίλιαμς. Η 33χρονη Αμερικανίδα τενίστρια, στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε 6-3, 7-6 (7/5) της Ρωσίδας Μ. Σαράποβα και έφτασε τους 19 τίτλους στην καριέρα της σε Γκραν Σλαμ με αποτέλεσμα να βρεθεί στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

    Οι τενίστριες με τους περισσότερους τίτλους σε Γκραν Σλαμ:

    ΣΥΝΟΛΟ Αυστραλία Γαλλία Γουίμπλεντον ΗΠΑ

    1. Στέφι Γκραφ (Γερμανία) 22 4 6 7 5

    2. Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 19 6 2 5 6

    3. Κρις Έβερτ (ΗΠΑ) 18 2 7 3 6

    4 . Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (ΗΠΑ) 18 3 2 9 4


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2015 - 13:30:21 UTC