Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς»
  • [02] Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής
  • [03] Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ εξήγγειλε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος
  • [04] Έξι νεκροί από ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες, βόρεια της Σύμης
  • [05] Τριμερής συνάντηση Μπάιντεν- Μέρκελ-Ποροσένκο για το γαλλο-γερμανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην αν. Ουκρανία

  • [01] «Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς»

    «Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς» είπεσε συνέντευξη τουστον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ, απέναντι στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι οι ξένοι «δεν έχουν απέναντί τους τώρα, ούτε τον κ.Σαμαρά ούτε τον κ.Βενιζέλο», και πως πλέον η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται «στα τέσσερα».Ο κ.Καμμένοςαναφέρθηκε στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και είπε ότι «η κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής, η οποία αλλαγή της πολιτικής θα είναι υπέρ εκείνων των πολιτών που έχουν πληγεί αυτά τα πέντε χρόνια με τη «λάθος πολιτική» που έλεγαν κάποιοι».

    Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας η πολιτική αυτή οδήγησε «στο να έχουμε 70% ανεργία στους νέους, να φύγουν στο εξωτερικό 300.000 νέα παιδιά, να κλείσουν το 80% των επιχειρήσεων, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη και να έχει εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική τελείωσε τώρα «και δεν έχουν απέναντί τους ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο, να το καταλάβουν αυτό».Εκτίμησε ακόμη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την στήριξη του συνόλου των Ελλήνων, και είπε ότι «ενώσαμε τους Έλληνες και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ πλέον διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε με σκυμμένο κεφάλι, ούτε στα τέσσερα. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει πλέον στην εξαθλίωση, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

    Ο υπουργός Άμυνας από τον Έβρο όπου επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ερωτηθείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, είπε «πως η κυβέρνηση αντέχει», θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειες.

    [02] Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής

    Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια σύμφωνα με έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και τις πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας 8 με 10 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

    Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

    Εν τω μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσταση στον Έβρο. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

    [03] Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ εξήγγειλε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

    Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.

    Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος σε πολίτες τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε, ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο.

    Η κατάσταση στον Έβρο τείνει προς μερική εκτόνωση και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς υπάρχει μια σταθεροποίηση όσον αφορά την αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού, καθώς σταδιακά αποσύρονται από τον οικισμό Λαγυνά, όπου είχαν πλημμυρίσει περί τα εκατό σπίτια. Την ίδια ώρα αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πόρο όπου η στάθμη του ποταμού άρχισε να πέφτει.

    [04] Έξι νεκροί από ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες, βόρεια της Σύμης

    Σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι έρευνες από ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή βόρειας της Σύμης, μετά την ανατροπή λέμβου, χθες βράδυ με παράτυπους μετανάστες, κοντά στα τουρκικά παράλια. Η τουρκική ακτοφυλακή ενημέρωσε στις 12:05 για το τραγικό συμβάν, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    Άμεσα σήμανε συναγερμός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τουρκική ακτοφυλακή έχει εντοπίσει από χθες βράδυ έναν διασωθέντα παράτυπο μετανάστη σε νησίδα του χώρου ευθύνης της. Σύμφωνα με τον ίδιο στη λέμβο που ανετράπη με τους μετανάστες από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

    Μετά από έρευνες η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε σε άλλη νησίδα στη θαλάσσια περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας πέντε ακόμα διασωθέντες παράτυπους μετανάστες και έξι νεκρούς. Μέχρι στιγμής έχουν συνολικά εντοπιστεί έξι διασωθέντες, έξι νεκροί ενώ πέντε ακόμα άτομα φέρεται να αγνοούνται.Οι έρευνες συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές.

    [05] Τριμερής συνάντηση Μπάιντεν- Μέρκελ-Ποροσένκο για το γαλλο-γερμανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην αν. Ουκρανία

    Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Ουκρανίας και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ξεκίνησαν μία τριμερή συνάντηση στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο για να συζητήσουν ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την ανατολική Ουκρανία. Είναι η πρώτη συνάντησή τους αφότου η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε από τις συνομιλίες που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες, στη Μόσχα.

    Την εκτίμησή του ότι η Δύση δεν θα πρέπει να αποκλείει μία στρατιωτική επιλογή για την Ουκρανία εξέφρασε ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO, ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, τονίζοντας ότι αναφέρεται στην αποστολή όπλων και εξοπλισμού και όχι στην ανάπτυξη στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της, δήλωσε σήμερα πως η αποστολή όπλων προκειμένου να βοηθηθεί η ουκρανική κυβέρνηση να πολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές δεν θα βοηθήσει να εξευρεθεί μία λύση στην κρίση.

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα πως οι συνομιλίες που διεξήγαγαν η Γαλλία και η Γερμανία με τη Ρωσία στην προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη σε μια συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία ήταν "μία από τις τελευταίες ευκαιρίες" για να "αποφευχθεί ο πόλεμος".

    διαβάστε επίσης:Ηειρήνη στην Ουκρανία, στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου www.amna.gr/blogview/72342/I-eirini-stin-Oukrania--sto-epikentro--tis-Diaskepsis-gia-tin-Asfaleia-tou-Monachou


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 February 2015 - 13:30:24 UTC