Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη Ναυτιλία ανέλυσε ο Θ. Δρίτσας
  • [02] Ζ. Κωνσνταντοπούλου: Το Κοινοβούλιο θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Έρχεται νέο πρόγραμμα που θα ματώσει τον λαό
  • [04] Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης
  • [05] Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στην Αττική
  • [06] Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών από τον Moody's
  • [07] Συνάντηση Γιάννη Δραγασάκη με ΟΤΟΕ
  • [08] Υπέρ μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση, τάχθηκαν Ομπάμα και Μέρκελ
  • [09] Α. Μέρκελ: Περιμένω τις θέσεις της Ελλάδας
  • [10] Μπ. Ομπάμα: Ελπίζουμε σε ανάκαμψη της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης - Α. Μέρκελ: Περιμένω τις ελληνικές θέσεις

  • [01] Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη Ναυτιλία ανέλυσε ο Θ. Δρίτσας

    Η δραστική μείωση της ανεργίας των ναυτικών και η επανακαταξίωση του ναυτικού επαγγέλματος, ο τερματισμός της απλήρωτης εργασίας των ναυτικών, καθώς και η ομαλή και τακτική διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων της ακτοπλοΐας, αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο χώρο της ναυτιλίας - ανέφερε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θ. Δρίτσας.

    Ιδιαίτερα, ο κος Δρίτσας συνέδεσε την πάταξη της ανεργίας των ναυτικών, με την «επιτακτικά αναγκαία αύξηση της ανταπόδοσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου προς την ελληνική κοινωνία» - μιαν ανταπόδοση που «πρέπει να περιλάβει πρώτα απ' όλα την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα».

    Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ο κος Δρίτσας επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για παύση της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών των Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης - ενώ για όπου υπάρχει ήδη εγκαθιδρυμένη εκμετάλλευση λιμανιών ή μαρινών από ιδιώτες, ο κος Δρίτσας έθεσε τέσσερα αναγκαία προαπαιτούμενα: Την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση εμπλοκής μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα, (με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και της κοινωνικής ωφέλειας) και τη διαφάνεια.

    [02] Ζ. Κωνσνταντοπούλου: Το Κοινοβούλιο θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας

    Αυστηρό μήνυμα για την τήρηση της νομιμότητας, απηύθυνε απόψε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι έχει ζητήσει την άρση συνεπειών ανυπόστατων εγγράφων που φέρονται ως εκδοθέντα «με εντολή Προέδρου», στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

    Κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Θα ήθελα στο όνομα της διαφάνειας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, να κάνω μια ανακοίνωση και προς τους βουλευτές και προς τους εργαζομένους του Κοινοβουλίου. Διαπίστωσα ότι έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν και έχουν επιδοθεί ενδεχομένως έγγραφα με ημερομηνίες 6 Φεβρουαρίου και 7 Φεβρουαρίου του 2015, φερόμενα ως εκδοθέντα με "εντολή Προέδρου" από διαφόρους προϊσταμένους Διευθύνσεων. Επειδή αυτά τα έγγραφα δεν έχουν εκδοθεί με εντολή Προέδρου και επειδή έχει καταστεί απολύτως σαφές στους καθ΄ ύλην αρμοδίους και στον Γενικό Γραμματέα ότι θα πρέπει άμεσα να αρθούν όλες οι συνέπειες από την έκδοση ανυπόστατων εγγράφων, οφείλω να ενημερώσω το Σώμα και σας εγγυώμαι βέβαια ότι το Κοινοβούλιο από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας, με κανόνες νομιμότητας, στους οποίους οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι, κυρίως όσοι έχουν την ευθύνη εργαζομένων και όσοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης οικονομικών πόρων».

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Έρχεται νέο πρόγραμμα που θα ματώσει τον λαό

    Ο πρωθυπουργός έδωσε όρκους πίστης σ' αυτούς και σ' αυτά που ευθύνονται για το κατάντημα αυτής της χώρας, κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα που θα ματώσει τον λαό και ότι προχωρά ένας νέος επώδυνος συμβιβασμός.

    «Μέσα σ' αυτές τις 15 ημέρες, από τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέσα από την ομιλία του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ακροβατώντας, προσπαθώντας να ικανοποιήσει στα λόγια τόσο τους εγχώριους ομίλους αλλά και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που καθορίζουν τις τύχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, δηλαδή τους λεγόμενους εταίρους, τους δανειστές και πάει λέγοντας. Προσπαθεί, επίσης, να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού μας, γνωρίζοντας καλά ότι ένα μέρος τους ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, έχοντας κάποιες μικρές ελπίδες ότι ίσως κάνει κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

    «Έχοντας σηκώσει τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται τώρα να προσγειωθεί και να προσγειώσει ταυτόχρονα αρκετούς οπαδούς του στη σκληρή πραγματικότητα που την επιβάλλει, μια λυκοσυμμαχία, της οποίας δηλώνει ένθερμος πιστός εταίρος και μάλιστα τη θεωρεί και κοινό μας σπίτι. Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει με διαπραγματεύσεις επειδή θα μιλάει πιο υπερήφανα από τους προηγούμενους. Φυσικά εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη ούτε τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, παρατηρώντας: «Τα πλατιά λαϊκά στρώματα αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει συνέπεια λόγων και έργων, επιδεικνύει σταθερότητα αρχών και θέσεων. Μια σταθερότητα και συνέπεια που δεν στηρίζεται σε δόγματα αλλά σε αναλύσεις της πραγματικότητας, με οικονομικές προβλέψεις που επιβεβαιώνονται γιατί πατάνε στο έδαφος από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας».

    [04] Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης

    Χιονίζει από το μεσημέρι σ' όλη την ορεινή βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη - που την τελευταία ώρα παρουσιάζει ύφεση η χιονόπτωση - το έχει στρώσει.

    Κατά διαστήματα η χιονόπτωση είναι σφοδρή και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ξέρουν να τις χρησιμοποιήσουν.

    Λόγω χιονιού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λεβίδι-Νεμέα στο ορεινό τμήμα της Σκοτεινής και στην επαρχιακή οδό Άργους-Καρυάς από το 17ο έως το 20ο χιλιόμετρο.

    Λόγω της χιονόπτωσης με δυσχέρεια και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης από το 15ο έως το 23ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας από το 16ο έως το 54ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρίπολης-'Αστρους από 15ο έως το 20ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο και στην παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως-Άργους, στον Αχλαδόκαμπο.

    Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Περαχώρας-Σχοίνου Κορινθίας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας, στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - Αγ. Πέτρου και Βλαχοκερασιάς Κολλινών στην Αρκαδία.

    [05] Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στην Αττική

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών.

    Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, η οποία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

    Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων, στο ύψος της μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

    [06] Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών από τον Moody's

    Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moody's με σημερινή ανακοίνωσή του, μετά την ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, με την οποία έθεσε το αξιόχρεο της Ελλάδας (Caa1) υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

    Ο Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank στη βαθμίδα Caa2 από Caa1, ενώ υποβάθμισε και το αξιόχρεο της Eurobank και της Attica Βank σε Caa3 από Caa2. Όλες οι αξιολογήσεις τέθηκαν υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

    Οι νέες αξιολογήσεις του Moody's καθοδηγούνται, όπως αναφέρει ο οίκος, από την άποψή του ότι υπάρχει μειωμένη πιθανότητα συστημικής στήριξης, δεδομένων: α) της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές της έγκαιρα για να καλύψει τις ανάγκες σε ρευστότητα και τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, και β) τον πιθανό περιορισμό της δυνατότητας του Ταμείου χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να στηρίξει τις τράπεζες σε περίπτωση ανάγκης.

    [07] Συνάντηση Γιάννη Δραγασάκη με ΟΤΟΕ

    Με την παρουσίαση των βασικών θέσεων για τις Τράπεζες από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και την παρουσίαση των γενικότερων θέσεων για το Τραπεζικό Σύστημα, αλλά και των ειδικότερων θέσεων της τρέχουσας συγκυρίας που ενδιαφέρουν την συνδικαλιστική οργάνωση των Τραπεζοϋπαλλήλων από τον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ σ. Σταύρο Κούκο, έγινε η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των δύο πλευρών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έκανε μια γενικότερη αναφορά στις θέσεις και στις προτεραιότητες για τις Τράπεζες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε δύο κατευθύνσεις:

    - Στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των επενδύσεων μέσα από μια νέα αρχιτεκτονική που θα οδηγεί σε έναν αναπτυξιακό ρόλο των Τραπεζών.

    - Το Τραπεζικό Σύστημα να γίνει πυλώνας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων με κορμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και με επιμέρους δράσεις που θα αφορούν π.χ. στην αγροτική πίστη, στην έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού κ.α.

    Σε σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, σύμφωνα πάντα με την ΟΤΟΕ, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί φορέας με δύο στόχους:

    - Το κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι Τράπεζες θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια

    - Την απευθείας διαχείριση τμήματος των κόκκινων δανείων.

    Σε ότι αφορά στη λειτουργία των Τραπεζών ανέφερε ότι, το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό το Τ.Χ.Σ. και τα δικαιώματα που έχει μέσω των μετοχών που διαθέτει.

    Σε ότι αφορά στο ΤΧΣ, μίλησε για ριζική αναδιοργάνωσή του, επισημαίνοντας ότι, υπάρχουν και σκέψεις να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία.

    Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ αναφέρθηκε στις διακηρυγμένες θέσεις του κλάδου για μια νέα λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος, με στόχο την ανάπτυξη σε όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι, διαχρονικά η ΟΤΟΕ ήταν πηγή ουσιαστικής συμβολής στη κατεύθυνση αυτή με θέσεις, σκέψεις και προτάσεις.

    [08] Υπέρ μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση, τάχθηκαν Ομπάμα και Μέρκελ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία όσον αφορά τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν μπορεί "να ξαναχαράξει τα σύνορα της Ευρώπης με τη δύναμη των όπλων".

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί "να ενθαρρύνει μια διπλωματική λύση" στην κρίση.

    "Συμφωνούμε απολύτως ότι τον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς και απλώς να επιτρέψουμε να χαραχθούν ξανά τα σύνορα της Ευρώπης υπό την απειλή των όπλων", τόνισε.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει την προηγούμενη συμφωνία για την Ουκρανία καθώς έχει στείλει περισσότερα άρματα και πυροβολικό στην περιοχή από όσα απέσυρε. Σημείωσε ωστόσο ότι η ρωσική επιθετικότητα είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα να ενισχύσει την ενότητα της διεθνούς κοινότητας.

    Όπως είπε ο Ομπάμα, συμφωνεί με την Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα πρέπει να παραμείνουν εν ισχύ και αποσαφήνισε ότι εάν η Μόσχα συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση, η απομόνωσή της θα ενταθεί. Διαβεβαίωσε όμως ότι δεν επιδιώκει να "αποδυναμώσει" τη Ρωσία με αφορμή το θέμα της Ουκρανίας που έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στη σχέση των δύο χωρών από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. "Δεν επιδιώκουμε την αποτυχία της Ρωσίας (...) ούτε την αποδυνάμωσή της", είπε χαρακτηριστικά.

    Η καγκελάριος Μέρκελ από την πλευρά της επισήμανε ότι έχουν υπάρξει εμπόδια στην επίτευξη μιας διπλωματικής λύσης με τη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας, ωστόσο η ίδια δεν βλέπει μια στρατιωτική λύση στην κρίση. Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε εξάλλου ότι η προοπτική μιας στρατιωτικής λύσης ήταν ανέκαθεν μικρή δεδομένου ότι η Ρωσία διαθέτει πανίσχυρο στρατό. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προτιμήσει μια διπλωματική λύση αφού το κόστος έχει καταστεί πολύ υψηλό για τη Μόσχα. Φάνηκε όμως έτοιμος να συνεχίσει "να αυξάνει αυτό το κόστος" εάν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αποτύχουν.

    [09] Α. Μέρκελ: Περιμένω τις θέσεις της Ελλάδας

    Στις προτάσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη έδωσε έμφαση η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγγελα Μέρκελ, κατά τη σημερινή κοινή συνέντευξη στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, η κα Μέρκελ είπε:

    «Την Τετάρτη, θα υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα θέσει στο τραπέζι η Ελλάδα. Η γερμανική πολιτική, από το 2010, έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι βασικοί κανόνες παραμένουν οι ίδιοι: θα πρέπει να προσπαθήσετε (η Ελλάδα) και οι υπόλοιποι θα δείξουν αλληλεγγύη. Τα προγράμματα αποτελούν τη βάση για τις συνομιλίες. Πάντα λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμο πρόγραμμα και θα το συζητήσουμε».

    Στην εισαγωγή της τοποθέτηση, πριν να απαντήσει σε ερωτήσεις, η κα Μέρκελ δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ομπάμα, σημειώνοντας επίσης ότι «έχουμε επιτύχει αρκετά όσον αφορά την Ευρωζώνη. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την ανάπτυξη» και επεσήμανε «ως παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».

    [10] Μπ. Ομπάμα: Ελπίζουμε σε ανάκαμψη της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης - Α. Μέρκελ: Περιμένω τις ελληνικές θέσεις

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι «αναμένουμε τις προτάσεις (από Βερολίνο) για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», σε σύντομη αναφορά του για το ελληνικό ζήτημα, κατά τη συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα Καγκελάριο, 'Αγγελα Μέρκελ.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε:

    «Αναμένω να ακούσω την πρόταση της 'Αγγελα για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν ένα τρόπο να επανέλθει η Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις ΗΠΑ».

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».

    Το ζήτημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Μέρκελ: Περιμένω τις θέσεις της Ελλάδας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 February 2015 - 19:30:30 UTC