Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Αλ. Τσίπρα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες
  • [02] Ποια σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη
  • [03] Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία
  • [04] Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

  • [01] Επαφές Αλ. Τσίπρα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

    Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

    Με τον Ουκρανό Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία και αναμένεται να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία και η Ρωσία για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Ποροσένκο να λάβει μέτρα για την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας.

    [02] Ποια σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη

    Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Κηφισιάς, Βριλησσίων και Παλλήνης.

    Επίσης, κλειστά θα μείνουν αύριο στον δήμο Αχαρνών τα σχολεία σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και το 19ο Δημοτικό στο Πανόραμα. Τα σχολεία στο Ολυμπιακό Χωριό και το 28ο Δημοτικό στο Καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ θα ανοίξουν στις 10 το πρωί.

    Στον δήμο Μαραθώνα κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία ΕΕΕΚ Παμμακάριστος και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Παμμακαρίστου, το 2ο Γυμνάσιο στον Ν. Βουτζά και τα σχολεία στον Βαρνάβα.

    Στον δήμο Φυλής κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στα Άνω Λιόσια, στο Ζεφύρι και στη Χασιά. Δεν θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός της Φυλής, αλλά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι.

    [03] Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία

    H σύνοδος της «τελευταίας ευκαιρίας» μεταξύ του πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει ως στόχο την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μινσκ.

    Η σύνοδος ξεκίνησε με μια «κλειστή» συνάντηση μεταξύ των 4 ηγετών, γνωστοποίησαν Γάλλοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι, και αναμένεται να συνεχιστεί με τις διαπραγματεύσεις στις οποίες θα παρίστανται και οι σύμβουλοί τους σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο, χωρίς να χαμογελάσουν σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, αντήλλαξαν χειραψία, ενώ κοντά τους βρίσκονταν η Άγγελα Μέρκελ κα ο Φρανσουά Ολάντ.

    Στις επόμενες ώρες, οι ηγέτες και οι σύμβουλοί τους καλούνται να συμφωνήσουν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο με στόχο στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες και έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5.300 ανθρώπων.

    [04] Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

    Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην πρώτη τους αναμέτρηση για την φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας και η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» προηγήθηκε με τον Αραβίδη στο 14΄ αλλά ο Μιλιβόγεβιτς ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους» στο 48΄.

    Ο Ηρακλής επικράτησε με 2-0 του Πανιώνιου στο «Καυτανζόγλειο» στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κόρμπος (αυτ. 15΄) και Ρομάνο (74΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2015 - 21:30:23 UTC