Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Αλ. Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
  • [02] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών
  • [03] Ποια σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά και σήμερα
  • [04] Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πλοίαρχος του «Κόστα Κονκόρντια»
  • [05] Ψήφισμα του ΟΗΕ έχει ως στόχο να «στραγγαλίσει» οικονομικά τους τζιχαντιστές
  • [06] Συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
  • [07] Πολύπλοκο γενετικό υπόβαθρο έχει η παχυσαρχία

  • [01] Επαφές Αλ. Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

    Με τον Ουκρανό Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία και αναμένεται να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία και η Ρωσία για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Ποροσένκο να λάβει μέτρα για την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας.

    [02] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών

    Κανονικά διεξάγονται από χθες το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων. Χωρίς προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων και στις υπόλοιπες περιοχές.

    [03] Ποια σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά και σήμερα

    Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Κηφισιάς, Βριλησσίων και Παλλήνης.Επίσης, κλειστά θα μείνουν στον δήμο Αχαρνών τα σχολεία σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και το 19ο Δημοτικό στο Πανόραμα. Τα σχολεία στο Ολυμπιακό Χωριό και το 28ο Δημοτικό στο Καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ θα ανοίξουν στις 10 το πρωί.

    Στον δήμο Μαραθώνα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία ΕΕΕΚ Παμμακάριστος και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Παμμακαρίστου, το 2ο Γυμνάσιο στον Ν. Βουτζά και τα σχολεία στον Βαρνάβα. Στον δήμο Φυλής κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στα Άνω Λιόσια, στο Ζεφύρι και στη Χασιά. Δεν θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός της Φυλής, αλλά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι.

    [04] Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πλοίαρχος του «Κόστα Κονκόρντια»

    Ιταλικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι καταδικάζει σε κάθειρξη 16 ετών και 1 μηνός τον Φραντσέσκο Σκετίνο, τον πρώην πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου «Κόστα Κονκόρντια», που ναυάγησε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, πριν από 3 χρόνια ανοιχτά των ιταλικών ακτών. Ο Σκετίνο κρίθηκε ένοχος, στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και του ναυαγίου επιβατηγού πλοίου, από τους δικαστές του δικαστηρίου του Γκροσέτο (Τοσκάνη) όπου διεξήχθη σε πρώτο βαθμό η δίκη του τον Ιούλιο του 2013. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε την ετυμηγορία απουσία του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση πολλά ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρώην πλοίαρχος, ηλικίας 54 ετών, είχε καταγγείλει ότι υπήρξε θύμα μηχανορραφιών από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας. Ο Σκετίνο ήταν ο μοναδικός κατηγορούμενος σε αυτή τη δίκη και κατήγγειλε ότι ο ίδιος θυσιάστηκε προκειμένου να «προφυλαχθούν οικονομικά συμφέροντα» και ότι τα «μέσα ενημέρωσης, όχι όλα, έπεσαν στην παγίδα» περιγράφοντας μία «εικόνα της προσωπικότητάς μου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

    [05] Ψήφισμα του ΟΗΕ έχει ως στόχο να «στραγγαλίσει» οικονομικά τους τζιχαντιστές

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ένα ψήφισμα που έχει ως στόχο να «στραγγαλίσει» οικονομικά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι αντλούν εκατομμύρια δολάρια από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, την εμπορία αρχαιοτήτων και τα λύτρα από τις απαγωγές. Το κείμενο του ψηφίσματος, που υπογράφεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, υπενθυμίζει την υποχρέωση των κρατών να απέχουν από κάθε άμεση ή έμμεση πετρελαϊκή συναλλαγή, με το Ισλαμικό Κράτος και ζητά το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων της οργάνωσης.

    Το ψήφισμα επεκτείνει και στη Συρία την απαγόρευση της εμπορίας κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών, η οποία ήδη εφαρμόζεται στο Ιράκ. Συνιστά επίσης καλύτερο έλεγχο της κίνησης των φορτηγών και των αεροπλάνων στις περιοχές που κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος το οποίο μπορεί να μεταφέρει αγαθά από λεηλασίες (χρυσός, ηλεκτρονικά προϊόντα, τσιγάρα). Η παρούσα σύσταση απευθύνεται κυρίως προς την Τουρκία, που είναι το κύριο σημείο διέλευσης των παράνομων προϊόντων.

    [06] Συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

    Οι Πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συνέχιζαν τις μαραθώνιες συνομιλίες τους έπειτα από σχεδόν 11 ώρες τη νύκτα της Τετάρτης προς σήμερα, Πέμπτη, στο Μινσκ, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία. Οι Βλαντίμιρ Πούτιν, Πέτρο Ποροσένκο, Φρανσουά Ολάντ και Άγγελα Μέρκελ, άλλοτε μαζί με τους συμβούλους τους και άλλοτε μόνοι, συζητούσαν λεπτομερώς το έγγραφο που έχει εκπονηθεί εδώ και πολλές ημέρες από τους διπλωμάτες τους και έχει στόχο να βάλει τέλος σε έναν πόλεμο που διαρκεί ήδη δέκα μήνες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.300 ανθρώπους σ' αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

    Ουκρανικές διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για «πρόοδο», χωρίς να κάνουν γνωστές λεπτομέρειες.

    Μολονότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί, το κείμενο που χρησιμεύει ως βάση στις συνομιλίες έχει στόχο να διευθετήσει ακανθώδη θέματα: να αποκαταστήσει τον έλεγχο του Κιέβου στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα στις περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών, να καθορίσει τη γραμμή του μετώπου ώστε να αρχίσει μια αποχώρηση των βαρέων όπλων ή ακόμη να προσδιορίσει το «καθεστώς των εδαφών» που κατακτήθηκαν από τους αυτονομιστές.

    Από την Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στη διάρκεια της νύκτας στον Βλαντίμιρ Πούτιν για να του πει πως, αν συνεχίσει την «επιθετική» στρατηγική του στην Ουκρανία, το «τίμημα» για τη Ρωσία θα αυξηθεί.

    [07] Πολύπλοκο γενετικό υπόβαθρο έχει η παχυσαρχία

    Ο πληρέστερος μέχρι γενετικός «χάρτης» της παχυσαρκίας μπορεί να εξηγήσει διάφορα «μυστήρια» σε σχέση με το βάρος, όπως γιατί κάποιος παχαίνει, ενώ ένας άλλος όχι, παρόλο που τρώνε το ίδιο ή γιατί κάποιος είναι παχύσαρκος, αλλά παραμένει απολύτως υγιής. Ένας βασικός παράγοντας γι' αυτά τα παράδοξα, είναι τα γονίδια, όπως δείχνει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα γενετική έρευνα του είδους, που φωτίζει το πολύπλοκο γενετικό υπόβαθρο της παχυσαρκίας και δείχνει ότι γι' αυτήν δεν ευθύνεται μόνο ένα γονίδιο, αλλά πολλά και μάλιστα όχι τα ίδια σε όλους τους ανθρώπους. Δεν φαίνεται, λοιπόν, να υπάρχει κανένα καθοριστικό «γονίδιο της παχυσαρκίας» που να παίζει από μόνο του ρόλο - κλειδί.

    Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι μερικοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους, λόγω του DNA τους, να βάλουν παραπάνω κιλά. Τουλάχιστον το 20% των διαφορών βάρους μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να αποδοθεί στα γονίδια. Το γενετικό υπόβαθρο εξηγεί γιατί ορισμένοι δυσκολεύονται τόσο πολύ να ελέγξουν το βάρος τους, όπως άλλοι άνθρωποι -επίσης λόγω γονιδίων- δεν μπορούν να σταματήσουν το τσιγάρο ή το αλκοόλ. Από την άλλη, είναι πιθανό ότι κάποιος, αν και παχύσαρκος, έχει γονίδια που τον προστατεύουν από τον διαβήτη και τις καρδιοπάθειες, παραμένοντας έτσι υγιής, παρά τα παραπανίσια κιλά του.

    Οι ερευνητές της διεθνούς επιστημονικής κοινοπραξίας GIANT (Γενετική Έρευνα Ανθρωπομετρικών Χαρακτηριστικών), που έκαναν δύο ξεχωριστές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature» ανέλυσαν γενετικά δείγματα από περίπου 339.000 ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 February 2015 - 7:30:26 UTC