Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση Σαμαρά έφερε και πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης
  • [02] Θετικός να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Εφαρμογή για smartphone απέκτησε το... Άγιον Όρος
  • [04] «Απαισιόδοξος» για συμφωνία τη Δευτέρα, δηλώνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
  • [05] Στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, όσα χρέη έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου
  • [06] Για «συμφιλιωτικό τόνο» και «επίτευξη συμφωνίας» κάνει λόγο η WSJ
  • [07] Η επέκταση του προγράμματος είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε
  • [08] Το Κρεμλίνο ελπίζει να τηρηθεί η συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία από όλους

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση Σαμαρά έφερε και πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα αναγνώρισε πως το 2014 έκλεισε με ανάπτυξη 0,8% του ΑΕΠ, ακόμη μεγαλύτερη και από τις επίσημες προβλέψεις της ΕΕ «την οποία πέτυχε η χώρα μας, παρά την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της περυσινής χρονιάς».

    Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έφερε και πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το παραδεχόταν μέχρι σήμερα. Οφείλει πια να το παραδεχτεί, βοηθώντας έτσι και τη διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε με τους εταίρους μας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [02] Θετικός να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Στ. Θεοδωράκης

    Ανοικτός να στηρίξει την κυβέρνηση, ώστε να κάνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με δήλωσή του στη ΝΕΡΙΤ.

    «Να σας το πω, όπως το νιώθω. Αν ο πρωθυπουργός ειλικρινά πιστεύει όλα αυτά, που είπε στη συνέντευξη Τύπου για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, εμείς είμαστε στο πλευρό του. Αρκεί βέβαια κάποια στιγμή να πούμε συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Και επειδή κάποιοι στην Αθήνα έχουν ήδη αρχίσει να μουρμουράνε και να δυσανασχετούν, καλούμε τον κ. Τσίπρα να μη διστάσει και να μη φοβηθεί.

    «Η κοινοβουλευτική δύναμη του Ποταμιού είναι εδώ για να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Το σημαντικό είναι τη Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία και να ριχτούμε όλοι στη δουλειά».

    [03] Εφαρμογή για smartphone απέκτησε το... Άγιον Όρος

    Τη δική του εφαρμογή για smartphone απέκτησε το ...'Αγιο Όρος! O χρήστης μπορεί να "κατεβάσει" δωρεάν την εφαρμογή και να έχει στο κινητό του πληροφορίες για το παλαιό (που ισχύει στην Αθωνική Πολιτεία) και το νέο ημερολόγιο, με ταυτόχρονη παρουσίαση των εορτών τους, τις νηστείες που ισχύουν κάθε μέρα, τους βίους όλων των αγίων, τον λεπτομερή τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το 'Αγιο Όρος, τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων και τα ψυχωφελή γνωμικά από τη σοφία των Πατέρων.

    Μάλιστα, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να λαμβάνει καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό του, την ώρα που θα ορίσει, για τη γιορτή και τη νηστεία της ημέρας.

    Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store για iPhone και στο Google Play για συσκευή Android.

    [04] «Απαισιόδοξος» για συμφωνία τη Δευτέρα, δηλώνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

    Ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι είναι «απαισιόδοξος» για την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup που προβλέπεται να γίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    «Είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα» είπε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS.

    «Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταλήξουμε (σ.σ. σε μια συμφωνία) τη Δευτέρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

    Το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας φθάνει στη λήξη του την 28η Φεβρουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση αρνείται να το παρατείνει, ζητώντας να υπάρξει νέο.

    «Δεν εκταμιεύουμε χρήματα παρά μόνο όταν υλοποιούνται πρόοδοι και όταν υλοποιούνται νέες μεταρρυθμίσεις και αυτό δεν συμβαίνει πλέον εδώ και μήνες» συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

    «Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα» επέμεινε και υπενθύμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει με μεγάλη σαφήνεια την πρόθεσή της να μην ανανεώσει το πρόγραμμα όπως αυτό ισχύει σήμερα».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup έχει επίσης εκφράσει «με μεγάλη σαφήνεια» τη θέση ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές παρά μόνο στην περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχίσει να εφαρμόζεται».

    Ο Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ανέμενε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

    Διαβάστε επίσης: Η επέκταση του προγράμματος είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

    [05] Στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, όσα χρέη έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου

    Στη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα περιλαμβάνονται χρέη προς το Δημόσιο που έχουν λήξει στις 31-12-2014 διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Σημειώνεται ότι η ρύθμιση σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα προβλέπει είτε κατάργηση του ανώτατου οφειλής είτε αύξησή του πάνω από το 1 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα καθώς απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης σ αυτή.

    Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει, επίσης, ότι τα σημειώματα που εστάλησαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), προέρχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο στέλνει κάθε μήνα σημειώματα με πανομοιότυπο περιεχόμενο καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης των 100 δόσεων και για την αποστολή των οποίων δεν χρειάζεται και δεν δόθηκε οποιαδήποτε εντολή.

    [06] Για «συμφιλιωτικό τόνο» και «επίτευξη συμφωνίας» κάνει λόγο η WSJ

    Σε «συμφιλιωτικό τόνο» ανάμεσα στους ηγέτες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη, «μια ημέρα μετά, που, η νέα κυβέρνηση της χώρας εξανέμισε τις ελπίδες για μια γρήγορη λύση στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τους πιστωτές της» αναφέρεται στο σημερινό της φύλο η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ. Στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες: «Νομίζω πως σήμερα φεύγουμε έχοντας κάνει σημαντικά βήμα» και επίσης: «Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά καλύψαμε ένα σημαντικό μέρος και αποδείξαμε ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο συγκρούσεων και συμβιβασμών». Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη μέρα και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, απέσυρε τη συγκατάθεση σε μια κοινή δήλωση». Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας απέφυγε την ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα μπορούσε να ζητήσει παράταση του προγράμματος ύστερα από όλα, κίνηση που έχει έως στιγμής αποκλειστεί». Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγ. Μέρκελ, η οποία υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει μόνο δυο δυνατότητες: να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης ή εκπλήρωσής του μέχρι το τέλος του μήνα».

    [07] Η επέκταση του προγράμματος είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

    «Από σεβασμό» προς την Ελλάδα, η τρόικα δεν θα ονομάζεται πλέον τρόικα, αλλά οι θεσμοί θα διατηρήσουν τον ρόλο τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας ή να ενταχθεί σε αυτό το σχήμα και επανέλαβε ότι η μόνη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος.

    «Από σεβασμό προς του Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

    «Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ» δήλωσε.

    Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

    [08] Το Κρεμλίνο ελπίζει να τηρηθεί η συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία από όλους

    Η Ρωσία αναμένει πως όλες οι πλευρές που συμμετείχαν στη σύναψη της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Μινσκ για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα τηρήσουν τους όρους της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    «Αυτή τη στιγμή η συμφωνία υποστηρίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και ελπίζουμε πως όλα τα μέρη θα τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους» δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

    Οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας σφράγισαν χθες, Πέμπτη, μια συμφωνία που προβλέπει κατάπαυση του πυρός από τις 15 Φεβρουαρίου στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

    Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συνομιλήσουν τηλεφωνικά το βράδυ του Σαββάτου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2015 - 15:30:24 UTC