Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία
  • [02] Απόψε αναμένεται η περάτωση των τεχνικών διαβουλεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες
  • [03] Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά
  • [04] Ι. Πανούσης: Ντρέπομαι γι' αυτό που είδα. Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών τέλος
  • [05] Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη τη χώρα
  • [06] Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία

    Τις δυσκολίες, που υπάρχουν, για να επιτευχθεί σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους, περιγράφει με δήλωσή του στην εφημερίδα «RealΝews» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνει πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα», αλλά είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσει κανείς για συμφωνία, και διαμηνύει πως «η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι δύσκολη».

    Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    «Στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας συνάντησαν μιαν άλλη Ελλάδα, που ξέρει τι θέλει να διεκδικεί. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού».

    [02] Απόψε αναμένεται η περάτωση των τεχνικών διαβουλεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες

    Απόψε αναμένεται να περατωθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας.

    Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους «θεσμικούς» εκπροσώπους συνεχίζονται. Πηγές της Επιτροπής διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.

    [03] Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά

    Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα μετά από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

    Σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν στην Αττική και διάφορες περιοχές του Βόλου τις ναρκωτικές ουσίες που έφερναν από την Τουρκία και την Αλβανία. Οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου σε Βόλο, Λάρισα, Αττική και Έβρο, οδήγησαν στη σύλληψη 17 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αποτελούσαν συνολικά 24 άτομα. Από αυτά τα 3 ήταν ηγετικά στελέχη και τα άλλα 21 είχαν περιφερειακό ρόλο.

    Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε 16 οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα, χρηματικά ποσά και μία καραμπίνα.

    Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους υπολογίζεται σε 3 κιλά τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται σε περίπου 120.000 ευρώ.

    [04] Ι. Πανούσης: Ντρέπομαι γι' αυτό που είδα. Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών τέλος

    Τη ντροπή του για όσα αντίκρισε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τις εγκαταστάσεις, με αφορμή την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού κρατούμενου, ο οποίος κρεμάστηκε χτες το βράδυ σε κοντέινερ.

    Ο κ. Πανούσης προανήγγειλε την άμεση κατάργηση όλων των Kέντρων Kράτησης και την αντικατάστασή τους από Aνοιχτά Kέντρα Φιλοξενίας, μέτρο το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, αφού ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης, ανέφερε: «Ήρθα να εκφράσω τη λύπη και τη θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης. Όμως τώρα εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργού, αλλά ως ανθρώπου, ως εκπροσώπου ενός πολιτισμού».

    Ο κ. Πανούσης είπε ότι δεν πίστευε αυτά που είδε για τις συνθήκες κράτησης και διαμονής των αλλοδαπών, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά και τη στάση των αστυνομικών, η οποία είναι σωστή, αλλά με την σύλληψη της δημιουργίας τέτοιων κέντρων.

    «Δεν είναι εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας και μιας χώρας που σέβεται τον άνθρωπο», τόνισε ο κ. Πανουσης και υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι πρέπει να αλλάξουν άμεσα. «Κέντρα Κράτησης τέλος», είπε ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας ότι με την αλλαγή σε Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας και τις αλλαγές στο όλο σύστημα που θα γίνουν σε συνεργασία με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα εξασφαλιστούν συνθήκες ανθρώπινες στους αλλοδαπούς.

    [05] Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη τη χώρα

    Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε όλη τη χώρα, εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

    Κατά το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με άλλους των αντίστοιχων αστυνομικών Διευθύνσεων, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των συνολικά 119 ατόμων, από τα οποία τέσσερα ηγετικά στελέχη και 17 του «σκληρού πυρήνα».

    Μεταξύ των 15 συλληφθέντων περιλαμβάνονται και τρεις από τους αρχηγούς, καθώς και 12 μέλη του «σκληρού πυρήνα» της οργάνωσης. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 104 ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

    [06] Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

    Νίκη με 2-0 και βήμα για την είσοδο στα "πλέι-οφ" της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός επί του Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική. Τα γκολ σημείωσαν ο Βιγιαφάνες στο 25' και ο Αλβες με πέναλτι στο 64'.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2015 - 15:30:23 UTC