Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική συνομιλία Αλ. Τσίπρα με Ν. Αναστασιάδη
  • [02] Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • [03] Π. Ποροσένκο: «Κυνική επίθεση» εναντίον της συμφωνίας του Μίνσκ η δράση των φιλορώσων

  • [01] Τηλεφωνική συνομιλία Αλ. Τσίπρα με Ν. Αναστασιάδη

    Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ύστερα από σχετική συνεννόησή των δύο ηγετών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    «Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στον εν εξελίξει διάλογο, για συμφωνία αναφορικά με την Ελλάδα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης και επανέλαβε τη θέση της κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

    [02] Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του για την ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η προστασία από πλειστηριασμούς αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική ρύθμιση βρίσκεται σε τελικό στάδιο και θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

    Κύκλοι του υπουργείου σχολιάζουν ότι στόχος της ρύθμισης είναι να δοθεί προστασία στο 95% των δανειοληπτών που σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους εξαιτίας της αδυναμίας να καλύψουν τις οφειλές τους.

    Σύμφωνα με όσα προωθεί η κυβέρνηση, για να προστατεύεται ο δανειολήπτης από τον πλειστηριασμό θα πρέπει να συνδυάζει τρία κριτήρια: το ύψος της συνολικής αξίας ακίνητης περιούσιας, το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και το ύψος των καταθέσεων του.

    Σημειώνεται ότι τα ανώτατα όρια γι' αυτά τα τρία κριτήρια δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, συμφωνά με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα είναι πιο διευρυμένα απ? αυτά της διάταξης περί προστασίας από πλειστηριασμούς που έληξε στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου και αφορούσε αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας στα 200.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα στα 35.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με προσαυξήσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ και συνολική κινητή και ακίνητη περιούσια η οποία να μην ξεπερνά τις 270.000 ευρώ.

    [03] Π. Ποροσένκο: «Κυνική επίθεση» εναντίον της συμφωνίας του Μίνσκ η δράση των φιλορώσων

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο καταδίκασε σήμερα την προέλαση των φιλορώσων ανταρτών που πήραν τον έλεγχο της πόλης του Ντεμπάλτσεβε στην ανατολική Ουκρανία κάνοντας λόγο για μια «κυνική επίθεση» εναντίον της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επετεύχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας την περασμένη εβδομάδα.

    «Πρόκειται για μια κυνική επίθεση εναντίον της συμφωνίας του Μινσκ» φέρεται να δήλωσε ο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. «Κάνω έκκληση προς τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την πρόληψη περαιτέρω παραβιάσεων... και στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας, στην καρδιά της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

    Οι ΗΠΑ, ανέφεραν στο μεταξύ ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας ή της διεθνούς κοινότητας να εισέλθει σε έναν ενδιάμεσο πόλεμο με τη Ρωσία για την ανατολική Ουκρανία, σε μια δήλωση που υποδηλώνει την διστακτικότητα της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει τις ουκρανικές δυνάμεις.

    Με ανακοίνωσή του απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε όλες τις πλευρές στην ανατολική Ουκρανία να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να τηρήσουν την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2015 - 21:30:23 UTC