Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικό Συμβούλιο: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα»
  • [02] Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Σαμαράς είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή»
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Τη Δευτέρα θα σταλθεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3

  • [01] Κυβερνητικό Συμβούλιο: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα»

    "Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

    Κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε, καθώς για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά και κέρδισε σημαντικά οφέλη.

    Το κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλθεί στους εταίρους μας από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

    Κατά την αποχώρησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η λίστα που θα στείλει η κυβέρνηση. Οπως σημείωσε θα το αποφασίσουν με ένα Ναι ή Οχι οι τρείς θεσμοί ενω σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.

    [02] Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Σαμαράς είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή»

    Απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, για τις αποφάσεις του Eurogroup,η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα μέσα από μια σκληρή, δύσκολη, επίμονη και, ίσως, για πρώτη φορά αληθινή διαπραγμάτευση».

    Ο κ. Σαμαράς, προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, «είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή και για την προσπάθεια παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Επένδυσε το πολιτικό του μέλλον στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Και απέτυχε».

    Σύμφωνα με την κυβέρνηση «οι δυνάμεις του μνημονίου δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μία κυβέρνηση υλοποιεί τα όσα έλεγε προεκλογικά, πως απέναντι στο φόβο και τη δουλικότητα αντιπαραβάλει την ελπίδα και την ενότητα, πως μπορεί να κυβερνήσει, χωρίς να σκύβει το κεφάλι».

    «Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, όσο η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και σημειώνουν ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ποιος τους λέει την αλήθεια, ποιος εργάζεται για την κοινωνική σωτηρία, ποιοί του έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις την ίδια ώρα που «κυβερνούσαν» μέσα από μέιλ και τηλεφωνικές εντολές».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Τη Δευτέρα θα σταλθεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

    «Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της.Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ενω βρίσκεται σε εξέλιξη το Κυβερνητικό Συμβούλιο όπου συζητείται η απόφαση στο Eurogroup και συγκροτείται ο κατάλογος με τίς μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι.

    Νωρίτερα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσειότι "δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια ευκολη διαδικασία".

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: «Χθες πετύχαμε σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη»

    [04] Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3

    Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Βέροιας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Ο Φακούντο Περέιρα στο 10΄, ο Μιγκέλ Βίτορ στο 28΄ και ο Κριστιάν Νομπόα στο 42΄ πέτυχαν τα γκολ του «δικεφάλου» του Βορρά, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 61΄ ο Ντουμίτρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2015 - 19:30:22 UTC