Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες
  • [02] Σε πολεμική ετοιμότητα η Βόρεια Κορέα

  • [01] Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες

    Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά γιορτάζονται φέτος τα Κούλουμα. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα ασθενήσουν, ενώ βελτίωση αναμένεται έως αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Κυκλοφορικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

    Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη, λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου Κιλκίς (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος όπως και το σημείο από το 50ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδούΜουζακίου - Αργιθέας Καρδίτσας λόγω καθίζησης της γέφυρας ''Πετρωτού''.

    Η χιονόπτωση έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας,μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χιλιόμετρο, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται από την Κερασιά και την ΄Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας- Καϊμάκτσαλαν. Αλυσίδες χρειάζονται επίσης στις επαρχιακές οδούς από Νάουσα προς 3-5 πηγάδια, Ροδοχώρι και Σέλι, στην Καστοριά - Φλώρινα (μέσω Βιτσίου), στη θέση Τύμπανος στην επαρχιακή οδό Καρδίτσα - Άρτα και στη θέση Αγ. Νικόλαος.

    [02] Σε πολεμική ετοιμότητα η Βόρεια Κορέα

    Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προετοιμάζονται για πόλεμο, ενόψει των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγουν από κοινού οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις.

    Κατά τη διάρκεια μιας «ιστορικής» ομιλίας ενώπιον της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας ο Κιμ ζήτησε από το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (APC) να «προετοιμαστεί προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου που θα κηρύξει ο εχθρός» μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

    Όπως κάθε χρόνο η ένταση κλιμακώνεται πριν από τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ- Νοτίου Κορέας που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2015 - 9:30:24 UTC