Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «ξεσκόνισμα» όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά, έκανε λόγο ο Κ. Ήσυχος
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί
  • [03] Χωρίς λεωφορεία για έξι ώρες η Αττική
  • [04] Σημαντική άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • [05] «Επαρκής» ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων
  • [06] Κυπριακό, οικονομία, στρατιωτική συνεργασία στην ατζέντα των συνομιλιών Αναστασιάδη - Πούτιν

  • [01] Για «ξεσκόνισμα» όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά, έκανε λόγο ο Κ. Ήσυχος

    Κανονικά προχωράει η εκπλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαβεβαίωσε, μιλώντας στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, αναφερόμενος στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. «Εμείς από την πλευρά μας, ως κυβέρνηση, προχωράμε στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και ιδιαίτερα από το πρόγραμμα της ΔΕΘ που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, περιλαμβάνονται όλα αυτά τα σημεία στη λίστα και πρέπει να επισημάνω εδώ ότι η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει» τόνισε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι «η οπισθοχώρηση δεν θα υπάρξει από την πλευρά μας γιατί για εμάς "κόκκινες" γραμμές είναι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να τηρηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Επισήμανε, ωστόσο, ότι «η ταχύτητα των μέτρων, η διαδικασία επιμερισμού των μέτρων και το πως θα δώσουμε ένα βάρος στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτός από την αύξηση των εσόδων και των ταμείων του κράτους που είναι πάρα πολύ σημαντικό για να κυλήσει η κοινωνία και να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, είναι θέματα τα οποία εμείς θέλουμε να τα προχωρήσουμε και να τα στηρίξουμε και να τα εφαρμόσουμε το ταχύτερο δυνατόν».Αναγνώρισε, πάντως, ότι «υπάρχουν επιφυλάξεις από ορισμένους συντρόφους μας που πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας».

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί

    Σχεδόν βέβαιη θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, την έγκριση από τους θεσμούς της λίστας μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση. «Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, δεν σταματάει εδώ» δήλωσε στον ΑΝΤ1, ενώ έσπευσε να προειδοποιήσει όσους περίμεναν «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης, πως «θα απογοητευτούν».

    Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε πως θα αντιδράσουν οι εταίροι μας, σχολίασε αναφερόμενος στην υποβολή της λίστας. Χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «καλύτερη δυνατή», εξηγώντας πως δίνει τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. «Εννοείται ότι είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας πως αυτό είναι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Η μεγάλη διαφορά, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι ότι και η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε «κόκκινες γραμμές», αλλά αυτές «ξεθώριαζαν» όταν έφθανε κάποιο e-mail.

    [03] Χωρίς λεωφορεία για έξι ώρες η Αττική

    Χωρίς λεωφορεία θα ειναι σήμερα η Aττική από 11:00 έως 17:00 λόγω της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι. Το διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

    [04] Σημαντική άνοδος στο Χρηματιστήριο

    Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά και των πληροφοριών ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί επαρκώς περιεκτικό τον κατάλογο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, που κατέθεσε η κυβέρνηση.

    Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 901,33 μονάδες σημειώνοντας μεγάλα κέρδη 5,52%. Αρχικά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 915,67 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 7,20%.Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται στα 45,065 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 6,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,35%.

    [05] «Επαρκής» ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, έλαβε επιστολή με μια πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, προς στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Της επιστολής αυτής, προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της Επιτροπής και των άλλων θεσμών, αναφέρουν πηγές της Κομισιόν. Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος αυτός είναι επαρκώς περιεκτικός (sufficiently comprehensive) ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης όπως ζητήθηκε από την Ευρωομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι περεταίρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας. Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.-

    Η λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να λάβει παράταση τεσσάρων μηνών στη χρηματοδότηση της χώρας έφθασε «εγκαίρως» στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη εγκαίρως», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

    «Εξετάζουμε την επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Σημειώνεται πως για το θέμα της λίστας αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

    Διαβάστε επίσης: Αποστολή του κειμένου των μεταρρυθμίσεων

    [06] Κυπριακό, οικονομία, στρατιωτική συνεργασία στην ατζέντα των συνομιλιών Αναστασιάδη - Πούτιν

    Η υφιστάμενη στρατιωτική συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας θα ανανεωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της χώρας Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, για την οποία θα αναχωρήσει το απόγευμα, ενώ θα υπογραφούν και άλλες συμφωνίες, όπως το πρωτόκολλο της συνόδου της διακυβερνητικής επιτροπής Κύπρου - Ρωσίας για οικονομική συνεργασία. Αναβαθισμένη χαρακτήρισε την επίσκεψη Αναστασιάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με άξονες, όπως είπε, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, στη σκιά των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες για το Ουκρανικό.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της κυβέρνησης, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2015 - 9:30:28 UTC